LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Borentest

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Gesloten
Radar
Site Admin
Berichten: 5496
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Borentest

Ongelezen bericht door Radar »

Boren en schroeven. De zelfrespecterende klusser heeft een krachtig apparaat in de gereedschapkist. De schroefboren van tegenwoordig kunnen veel aan. Een schilderijtje ophangen, een ingewikkelde kast in elkaar schroeven; daar draait niemand de hand nog voor om. Radar laat vijf klusvrouwen en een team van klusexperts boren testen. Maar welke boor is nu het best?

Uitzending Ma. 27 april 2009 , Ned 1, 20.30 uur
Herhaling Di. 28 april 2009, Ned 2, 14.15 uur

VioletPrue
Berichten: 3574
Lid geworden op: 03 mar 2009 15:37

Re: Borentest

Ongelezen bericht door VioletPrue »

Is er een speciale reden dat er gekozen is voor vijf klusexperts en vijf "klusVROUWEN"?
Zou dat weer het ouderwetse idee zijn dat vrouwen niet kunnen klussen ofzo?
En er al helemaal geen expert in kunnen zijn?
Beetje vreemd!

sjoegel
Berichten: 3081
Lid geworden op: 09 okt 2007 19:19

Re: Borentest

Ongelezen bericht door sjoegel »

Waarom die klusvrouwen ? De meeste mannen doen de klussen in huis. Wel heel erg politiek correct hoor ! Het maakt de test alleen wel ongeloofwaardig. Ik laat mannen toch ook geen BH's testen ?

HLS
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 apr 2009 18:04

Re: Borentest

Ongelezen bericht door HLS »

Ik ben benieuwd wat er uit deze test gaat komen. Welke merken worden getest en hoe is de prijs/kwaliteit verhouding. Voor een scherpe prijs koop je tegenwoordig al een hele goede boormachine. Kinzo is daar een goed voorbeeld van.

janfreak
Berichten: 98
Lid geworden op: 28 okt 2004 00:03
Contacteer:

Re: Borentest

Ongelezen bericht door janfreak »

Sinds wanneer hebben vrouwen verstand van boormachines? De meeste kunnen nog geen hamer van een schroevendraaier onderscheiden.

janfreak
Berichten: 98
Lid geworden op: 28 okt 2004 00:03
Contacteer:

Re: Borentest

Ongelezen bericht door janfreak »

Alle waar is naar zijn geld, en dus ben je voor een goede boormachine ook flink wat kwijt, meer dan € 300. Maar je kunt ook boormachines kopen voor nog geen € 30, als je zo'n ding sporadisch gebruikt is daar niks op tegen. Voor professioneel gebruik zijn ze echter niet geschikt. En nog wat, een DeWalt boormachine is gewoon een boormachine van Black& Decker.

stofzuigertje

Re: Borentest

Ongelezen bericht door stofzuigertje »

Veel vrouwen zijn meestal langzamer maar ook netter in de afwerking en als je huis te koop staat hoor je wel eens wat.

Vooral in Oost Europa zijn vele klussers en professionele bouwvaksters.

Dus niet zo negatief want goed gebruik van merkloze Kruidvat aanbieding presteerde beter als de snelle, draai alle bitsen kapot van buurman,
en dankzij die snel versleten bitjes ook de schroeven....

Dus ik ben wel traag maar pas een passende bit en juiste kracht instelling en daar kunnen veel mannen nog iets van leren!

janfreak
Berichten: 98
Lid geworden op: 28 okt 2004 00:03
Contacteer:

Re: Borentest

Ongelezen bericht door janfreak »

Vooral in Oost Europa zijn vele klussers en professionele bouwvaksters.
Ja, de kerels daar pakken liever een fles sterke drank.

Ad 56
Berichten: 130
Lid geworden op: 08 feb 2008 22:29

Re: Borentest

Ongelezen bericht door Ad 56 »

Oost europese bouwvakkers( sters ).

Leveren beter werk !!

Laat me nu toch even niet lachen.

Een paar goede vrienden van ons, die hebben hun huis laten bouwen door aannemers met Tsjechen en Polen, ik heb van zijn levensdagen nog nooit zo'n broddelwerk en knoeiwerk gezien, Muren totaal uit het lood en uit de haak, stukwerk, het leek wel een knollenveld wat net was omgeploegd, en daar moest men dan over gaan behangen.
Heipalen, totaal verkeerd gesitueerd, waarna men weer een keer helemaal opnieuw moest beginnen met heijen.
Noemt men dit Oost-Europees vakmanschap.
Net wat er bovenaan al werd gezegd, een aanrijding met een fles drank teveel op, er zal wel weer zo'n Oostblokker bij betrokken zijn, verdraaid dat het geen waar is.
Dat durft men vakmanschap te noemen !!
Maar nu even terug naar het onderwerp, vrouwen, waarom zouden zij niet kunnen klussen?
Er zijn vrouwen bij, waar sommige grote kerels weldegelijk iets van kunnen leren, dat durf ik met een gerust hart te zeggen.
Ik ken er wel een aantal, die hun mannetje staan wat klussen in en rondom het huis betreft, een voorbeeld, mijn bloed eigen zus, daar kan menige vent echt wat van leren, of het nu op het dak te doen is of op een steiger, maakt voor haar echt niets uit hoor, totaaaal geen probleem, sommige kerels, die durven geeneens op een steiger te gaan staan, laat staan op het dak.
Waarom moet er nu eeuwig en altijd een prestige strijd zijn tussen mannen en vrouwen?
Zijn wij mannen dan zoveel beter ? Dacht het niet hoor.
Maar andersom is het vaak al net zo, mannen kunnen het werk van vrouwen niet aan word er gezegd, dat is ook een groot broodje apekool, mannen kunnen net zo goed als vrouwen hun werkzaamheden aan. Zoals een zoom in hun broek naaien enz. enz.
Dus begraaf nu allemaal die stomme strijdbijl eens een keer.
Gedraag je nu eens als volwassenen!!

Ik hoop dat men nu eens een keer gaat inzien, dat afgeven op elkaar ( mannen en vrouwen ) geen zoden aan de dijk zet, help elkaar, dat is veel beter.

Met vriendelijke groet,

Ad

Mob0912
Berichten: 6
Lid geworden op: 26 sep 2007 20:17

Re: Borentest

Ongelezen bericht door Mob0912 »

Ook ik wil graag meedelen wat een ellende dat "de bouwvakkers" uit Polen kunnen presteren. Kennissen van ons hebben ze in huis gehaald maar naar heel veel ellende er gewoon uit moeten zetten. Allereerst de communicatie. Ze doen alsof ze het snappen maar voeren het vervolgens verkeerd uit. Ze zeggen dat ze elektriciteit aan kunnen leggen maar dat blijkt naar de normen van Polen, dus elektriciteit afgekeurd. Wanden zetten en alles dichtmaken en gestuct en wel en dan er achter komen dat ze vergeten zijn om elektriciteitsbuizen aan te leggen. dus moest heel de zooi weer open. Planning gigantisch uitgelopen. Wanden zijn schuin gezet. Gaten voor niets geboord. Aanrecht geplaatst en verkeerd gat geboord voor de kraan en is niet meer op te lossen, dus aanrechtblad naar de mallemoeren. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Schilderen geen probleem hoor nee maar je moet het resultaat eens zien, alles kon over geschilderd worden. Overigens het was nog een officieel bureau ook alles in orde wat papieren betreft. Een Nederlandse tussenpersoon ook nog. 1 advies hou ze buiten de deur echt een drama. Het lijkt goedkoop, maar wees gewaarschuwd.

sjoegel
Berichten: 3081
Lid geworden op: 09 okt 2007 19:19

Re: Borentest

Ongelezen bericht door sjoegel »

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de polen prima werk leveren. Ik ben er echter nog geen tegengekomen die verstand heeft van elektra of die goed kan timmeren. Stuccen kunnen ze geweldig en dat voor bijna niks. Je moet ze weg houden van de drank dat is waar.

janfreak
Berichten: 98
Lid geworden op: 28 okt 2004 00:03
Contacteer:

Re: Borentest

Ongelezen bericht door janfreak »

De dames gingen wel onvervaard aan de slag, maar ben blij dat ze niet bij mij kwamen klussen. De boor werd meteen op de muur geplaatst zonder zich er eerst van te vergewissen dat er op die plek geen elektriciteitsleiding of water leiding liep.
Ook vind ik dat ze niet alleen de prijzen van de boormachines hadden moeten vermelden maar ook de technische specificaties. Want ook batterijen zijn niet hetzelfde, het maakt wel degelijk verschil of je er NiCad, NiMH of Li-Ion batterijen (accu's) in hebt zitten. Daardoor is ook het koppel van een veel hoger dan van een ander. Ook de capaciteit van de batterijen is anders, daardoor vind ik persoonlijk de test onvolledig.

Nico Werensteijn
Berichten: 3
Lid geworden op: 28 apr 2009 13:23

Re: Borentest

Ongelezen bericht door Nico Werensteijn »

Hallo,
ik moet even iets kwijt over de borentest:

Punt 1
De batterijen NiMH of NiCD hebben een geheugenfunctie, dus moet men de batterijen 5x vol en leegtrekken voordat deze gebruiksklaar zijn, Dit staat ook in de gebruiksaanwijzing. Wanneer je de batterijen begin januari vult, dan zijn ze eind mei leeg (25% afname per maand) wie zegt dat de batterijen in deze test vol waren?
Punt 2
De batterijen hebben een Ah functie. De ah functie drukt de tankinhoud van de desbetreffende batterij uit. Hoe meer Ah, des te meer schroeven of gaten er mee gedaan kunnen worden. In uw test zijn boormachines getest die allen een verschillende Ah waarden hebben. Radar vind dit een juiste vergelijking? Dit is gewoon domweg appels met peren vergelijken. Ik zou zeggen: verdiep u eerst in de materie voordat u een test op de TV uitzend. U brengt op deze manier een verkeerd beeld van de merken op de markt en dit kan niet de bedoeling zijn van uw programma!
Jammer dat Radar deze informatie niet bekend heeft gemaakt in u programma of internet site.

E-OnE
Berichten: 2
Lid geworden op: 27 apr 2009 21:21

Re: Borentest

Ongelezen bericht door E-OnE »

Beste Radar-klusteam,

Ik ben het geheel met Nico eens, dit is een zeer vreemde test, nergens staan de spec.'s van de machine's, naast Ah, bijvoorbeeld het voltage? :?

Daarbij is het stuk film van de dames leuk bedoeld, maar totaal nutteloos en verkwisting van tijd/geld en zelfs tenenkrommend.

Maar goed verder tevreden met jullie programma hoor.

Gr.
E-OnE

jangvandam
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 okt 2008 20:37

Re: Borentest

Ongelezen bericht door jangvandam »

GROTE BEWONDERING HEB IK VOOR RADAR EN UW TESTPROGRAMMAS ,OOK AL IS DAT NIET ALTIJD FAIR ,ZOALS
DE ACCUBOORMACHINES TEST OP 27-4-09 NAMELIJK HET VOLGENDE , ER WORDEN MACHINES MET ELKAAR VERGELEKEN VAN VERSCHILLENDE KALIBER OF CAPACITEIT ,DAT IS NIET EERLIJK .IK HEB DEZELFDE MACHINE BIJ GAMMA GEKOCHT ,MAAR DE ZWAARDERE 18 VOLT IN PLAATS VAN 12 VOLT ,FANTASTISCH ,DEZE DOET NIET ONDER VOOR DE ZWAARDERE MACHINES MET DEZELFDE CAPACITEIT EN KOST 44 EURO. IK HEB EEN HELE DURE BOS ACCU BOORMACHINE .MAAR DE ACCUS ZIJN OP,DUS KEEK IK OP INTERNET VOOR NIEUWE ,RUIM 100 EURO PER STUK.!! NOU DE GROETEN FIRMA BOSCH . DE
GAMMA 18 VOLT VOOR 44 EURO MET 2 ACCUS IS GEWELDIG. OVERIGENS WIL IK EEN TIP GEVEN VOOR AL DEZE ACCU MACHINES. NEEM EEN STOPCONTACT MET MEERDERE INGANGEN VIA 1 SCHAKELKLOK EN LAAD ALLE
ACCUTJES PER DAG 5 TOT 10 MINUTEN OP ,DAN KUN JE ER JAREN PLEZIER VAN HEBBEN .

Nico Werensteijn
Berichten: 3
Lid geworden op: 28 apr 2009 13:23

Re: Borentest

Ongelezen bericht door Nico Werensteijn »

DIT NIET DOEN WAT JANG VAN DAM ZEGT

OVERIGENS WIL IK EEN TIP GEVEN VOOR AL DEZE ACCU MACHINES. NEEM EEN STOPCONTACT MET MEERDERE INGANGEN VIA 1 SCHAKELKLOK EN LAAD ALLE
ACCUTJES PER DAG 5 TOT 10 MINUTEN OP ,DAN KUN JE ER JAREN PLEZIER VAN HEBBEN .

Wat hierboven gezegd word NIET DOEN! NiMH en NiCD moet namelijk de gehele laadcyclus afmaken, inverband met het geheugen functie, dat integenstelling van de LI-ION batterijen die kan dat wel,
voorbeeld waneer je nog 5 schroeven moet doen en de LI-ION is leeg dan kan je hem op de lader zetten en naar 5 minuten er weer afhalen, de stroom die je bij een LI-ION batterij erin stopt kan je meteen weer gebruiken zonder dat het schade opleverd van of voor de batterij

jk.intveld
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 mei 2009 16:51

Re: Borentest

Ongelezen bericht door jk.intveld »

Betreft: Test accuboormachine.
Ik heb de typenummers van de machines niet kunnen vinden. Waar vind ik die?

Nico Werensteijn
Berichten: 3
Lid geworden op: 28 apr 2009 13:23

Re: Borentest

Ongelezen bericht door Nico Werensteijn »

Hallo jk.intveld

Hierbij de machines die getest zijn(ofterwel appels met peren vergeleken machines)

- Makita 6271DWPE
- Bosch PSR12.
- Black&Decker HP126F3K.
- Metabo BS 12 SP.
- Gamma.

Gesloten