Pagina 1 van 1
wsnp bewindvoering
Geplaatst: 06 jun 2009 14:02
door dimitri1974
wie kan mij de taken van een bewindvoerder uitleggen ??
want hier schijnt veel verwarring over te zijn
ik heb een normale bewindvoering maar blijkf in de problemen
kan ik me om laten zetten naar een beschermende bewindvoering ??
Re: wsnp bewindvoering
Geplaatst: 07 jun 2009 11:13
door krieties
Een bewindvoerder regelt de financiele zaken van iemand die dat niet meer zelf kan. De procedure loopt via de kantonrechter. Geen publicatie in Staatscourant. De bewindvoerder bepaalt mee, moet met de rechthebbende en/of kantonrechter overleggen.
Curatele is een zwaarder middel. Wel publicatie in Staatscourant.
Bestel een brochure via: bestel.postbus51.nl om meer te weten.
Re: wsnp bewindvoering
Geplaatst: 12 jul 2009 12:14
door henduk
als het om schulden gaat (en dat is meestal zo) dan kun je niet in de problemen komen, de schuldeisers, deurwaarders, mogen je dan niet meer lastig vallen met aanmaningen E,D en dat doorgaans 3 jaren ik moet nog 1 jaar.
groetn
Re: wsnp bewindvoering
Geplaatst: 12 jul 2009 12:22
door henduk
Re: wsnp bewindvoering
Geplaatst: 13 jul 2009 13:17
door Daaniejelluh
Er bestaan 2 soorten bewindvoering en dit zorgt inderdaad voor veel verwarring.
De eerste vorm is beschermingsbewindvoering. Dit HOEFT absoluut niets met schulden te maken te hebben. Beschermingsbewindvoering wordt inderdaad niet gepubliceerd, maar wel via de Kantonrechter uitgesproken. De regels omtrent deze vorm van bewindvoering staan (zoals hierboven vermeldt) in een brochure die te bestellen is via postbus 51 of via
www.rechtspraak.nl of
www.ministerievanjustitie.nl
De tweede vorm van bewindvoering is WSNP-bewindvoering. Dit heeft ALLES met schulden te maken. Bij mensen die een WSNP-bewindvoering hebben, worden de schulden binnen een periode van drie of vijf jaar gesaneerd. Deze vorm van bewindvoering wordt wél gepubliceerd (om schuldeisers de kans te geven zich te melden) en eveneens uitgesproken door de Rechter.
Een WSNP-bewindvoerder zorgt dat de schulden gesaneerd worden: de onder bewindgestelde dient zelf uit zijn/haar budget voor aflossing hiervan aan de bewindvoerder te zorgen.
De beschermingsbewindvoerder beheert het daadwerkelijke budget (en niet de schulden). Beide vormen van bewindvoering kunnen dus héél goed naast elkaar bestaan. Sterker nog, naar mijn mening is dit een zeer wenselijke manier om ervoor te zorgen dat mensen op een goede manier de periode van een schuldsanering doorlopen (mits er natuurlijk sprake is van een goede samenwerking tussen beide bewindvoerders en de saniet/onder bewindgestelde).
Re: wsnp bewindvoering
Geplaatst: 16 jul 2009 17:55
door chanti68
hallo iedereen
bij deze wil ik iedereen die in de schuldsanering zit of een wsnp heeft veel succes wensen en ik hoop op een goede afloop bij jullie
ik heb namelijk zelf in de wsnp gezeten
eerst 3 jaar wat daarna werd verlengt
toen werd ik failliet verklaard
Nee ik heb geen eigen bedrijf
nu is het faillisement opgeven en nu ben ik van 14000,- naar 42000,-
schuld gegaan
lang leve de wsnp ??
voor mij niet helaas