Pagina 1 van 1

Toevoegingen in voedsel

Geplaatst: 14 sep 2009 17:49
door cjcats
Steeds vaker vind je op de verpakkingen van levens,middelen: Nu langer houdbaar, tegen cholesterol, goed voor hart en bloedvaten, in plaats van een ontbijt. Laatst wilde ik een gewoon pakje margarine kopen: Een schap vol met ...tig soorten goedbedoelde smeerseltjes maar één soort wat op gewone margarine lijkt. Wie houdt hier de controle op? Er is bijna niets meer te koop waar niet aan "gesleuteld" is. Melk is langer houdbaar tegenwoordig maar smaakt meer naar vanille als melk (AH Calcium plus). Fruit koop je tegenwoordig koud en keihard, na een of twee dagen als het net eetbaar is moet het ook meteen op anders zit de schimmel er op of het is al verrot. Wat gebeurt er met ons eten? Door alle commerciele activiteiten om, bv de soorten margarine, wordt het ook nog eens extra duur.Maak me daar toch wel zorgen over.

Re: Toevoegingen in voedsel

Geplaatst: 14 sep 2009 17:54
door stofzuigertje
Zolang fruit in koeling zit is een appel 3 jaren houdbaar, dan in koelkast en later in winkel zal deze door op temperatuur komen eetbaar worden en is nog 1 á 2 weken houdbaar.
Dit gebeurde al jaren en door koude producten in de winkel koel te houden zijn ze langer houdbaar, blijven mooier en dus minder bruine plekken dus niet uit winkel gelijk meer eetbaar.

Veel toevoegingen zaten er soms al jaren in, maar worden nu extra vermeld als gezond.
Dus vergelijk eerst de oude en nieuwe verpakking eens en soms is het een normale stof die ze nu extra aandacht geven, hoewel extra toegevoegde ook voor komt.

De Calcium + melk is dus wel een toevoeging maar als niemand deze reclame onzin koopt en uitwijkt naar normale producten die meestal minder duur zijn stoppen ze vanzelf dus niet de winkel maar U bepaalde door aankopen of dit blijvend of tijdelijke mislukking gaat worden.