Pagina 1 van 3

WTW-filters vervangen

Geplaatst: 06 okt 2009 11:05
door miepmail
Wie weet of er niet een andere manier is om het filterdoek te vervangen van je wtw filters? Is het doek niet ergens zelf te koop? Via Google kom je diverse bedrijven tegen die het doek inderdaad los verkopen, maar ik krijg het idee dat er veel kwalititeitsverschil in de doeken zit dus koop ik het liever ergens waar ik het kan zien. Want hoe weet ik via internet of de kwaliteit van het doek goed is? Er zit behoorlijk wat prijsverschil in al die filterdoeken.

Zijn er ook filters die je bv net als je afzuigkapfilter in de vaatwasmachine kan reinigen? Is wel zo goedkoop en beter voor het milieu want dan hoeft er niet elke keer een filter geproduceerd te worden.

Kortom waar vind ik een goed filterdoek voor de wtw?

Re: WTW-filters vervangen

Geplaatst: 10 sep 2013 11:35
door E.Huizinga
Hoop dat mijn antwoord nog bruikbaar is. Ik heb mij kortgeleden verdiept in de wtw filters omdat mijn nieuwe woning is uitgerust met een wtw unit. Er zit inderdaad prijs/kwaliteitsverschil tussen de aanbieders, maar je moet zorgen dat je wtw filters koopt met minimaal een G3 filterklasse met een EN779 normering. De G3 filterklasse staat voor 85% afvangcapaciteit en wordt bepaald door de wtw unit. Sommige units hebben een hoger filterklasse nodig zoals G4, G5 of G7. Kort gezegd, hoe hoger de filterklasse, hoe meer vuildeeltjes worden afgevangen, maar des te meer moeite de unit moet doen om de binnenkomende lucht voor in huis moet filteren. Dus de filterklasse wordt bepaald door de capaciteit van de wtw unit maar het is aan te raden om in ieder geval een filter te kopen met minimaal G3 kwaliteit. Wat betreft EN779, dit is de Europese standaard voor ventilatie filters. Daarbij ben ik het er mee eens, het is altijd gissen om te testen of het filterdoek werkelijk goed is want heb zelf 5 keer bij verschillende aanbieders filterdoeken gekocht maar ben er behoorlijk wat wijzer van geworden! 8) Zo heb ik gemerkt dat filterdoeken van slechte kwaliteit hard aanvoelen. En in het ergste geval laten ze witte pluizige vlokjes los, zoals dat bij de buren gebeurde :? ja dan ben je verder van huis omdat het besparen is op filterdoeken en dan kan je flink betalen voor reparatie aan de unit.

Maar goed. Waar vind je een goed filterdoek voor de wtw? Ik krijg ze automatisch opgestuurd via wtw-filters.nl [commerciële link verwijderd] maar dat is een persoonlijke keuze omdat ik dan niet moet bijhouden wanneer het filterdoek vervangen moet worden. Verder zijn die lui gewoon telefonisch bereikbaar en ze zitten in het buitenland dus dan neem ik aan dat ze wel verstand hebben van wat ze verkopen. Ik wens je succes!

E. Huizinga

Re: WTW-filters vervangen

Geplaatst: 05 dec 2013 16:09
door R.Scheepers
De filters van http://www.topswtwfilters.nl zijn ook een echte aanrader!! Prima prijs en zeer goede kwaliteit/afhandeling.

Mvg

Re: WTW-filters vervangen

Geplaatst: 09 apr 2014 15:18
door filterman.nl
Beste Miepmail, heer/mevrouw Scheepers, heer/mevrouw Huizinga en andere geïnteresseerden,


Graag geef ik een toelichting op jullie vragen en opmerkingen met betrekking tot WTW-filters.
Ik hoop dat deze topic nog actueel is voor jullie.

Eerst iets over filterklassen. De meeste units zijn uitgerust met klasse G3 filters. Dit zijn zgn. groffilters, bestemd om de warmtewisselaar, het hart van de unit, te beschermen tegen vuil. Een vervuilde warmtewisselaar zorgt namelijk naast een verminderde luchttoevoer ook voor een hogere energierekening omdat de wisselaar dan minder effectief zijn werk doet! Een goede reden om regelmatig uw filters te vervangen. Ik zeg vervangen, omdat schoonmaken de levensduur van de filters niet verlengt. Na verloop van tijd zit een filter "vol", en uitzuigen of wassen beschadigt de structuur van het filter waardoor de werking minder wordt.

Als u naast uw WTW-unit ook uw gezondheid wilt "beschermen", kunt u kiezen voor een filter met een hogere filterklasse. Benamingen hiervan zijn: pollenfilter, fijnfilter of fijnstoffilter. Het gaat hierbij dan meestal om filters met filterklasse M5 (voorheen F5), M6 (voorheen F6) of F7. De benamingen pollenfilter en fijnstoffilter kloppen eigenlijk niet: een G3 filter houdt ook al wel pollen (dit zijn relatief grote "vuildeeltjes") tegen, terwijl zelfs een F7 filter niet alle fijnstof tegen kan houden.

Optimale bescherming tegen fijnstof is moeilijk met filters binnen uw unit op te lossen; u kunt dan kiezen voor een externe filterbox indien u een Storkair-unit heeft. Zie de link onderaan dit bericht. De beste bescherming binnen de unit biedt ons inziens een synthetisch filter met filterklasse M6. Een stuk prijsgunstiger bovendien dan de filterbox. Zie de link.

Ik hoop jullie hiermee een stukje nuttige informatie te hebben verschaft. Mochten er vragen of opmerkingen zijn dan verneem ik dat graag! Succes!

Filterbox F7:
http://zehnder-jestorkair.nl/producten- ... filterbox/

Fijnfilters M6:
http://www.filterman.nl/c-2329572/hooik ... -allergie/

Re: WTW-filters vervangen

Geplaatst: 16 okt 2014 16:31
door WTW professional
Hallo,
Even een korte introductie. Een ventilatie-systeem heeft als doel om de lucht in huis te ventileren. Want ventilatie zorgt voor luchtdoorstroming. We hebben dit geleerd vanuit het verleden (oude huizen, vocht, schimmels etc). Het systeem zuigt lucht aan van buiten, en blaast lucht af naar buiten. Het zorgt voor een luchtstroom. Ventileren is het hoofddoel, niet schone lucht naar binnen en vuile lucht naar buiten. Het ventilatie-systeem doet eigenlijk niets meer en niets minder. Een ventilatie-systeem is dus niet een systeem die schone lucht aanzuigt en vieze lucht afblaast. Anders zou het systeem een AIR CONDITIONING functie hebben. En dat heeft het niet. De meeste leveranciers van filters willen de koper dit wel laten geloven.

Er is ooit een WTW (warmte-terug-win) systeem bedacht om de warmte in de afgevoerde lucht uit de lucht te halen en te (her)gebruiken voor de CV. Hiermee wordt het verlies aan warmte - door het ventilatie-systeem - enigzins beperkt.

Het filter waar we het hier over hebben is een filter in het ventilatie-systeem. Om de inkomende lucht iets te filteren. Er is een norm EN779 waar de filters aan moeten voldoen. Er is een filterklasse G3 is de meest voorkomende. Er zijn ook bedrijven die G4 leveren, maar hierdoor moet de aanzuig capaciteit worden verhoogt. De capaciteit van de aanzuigmotor is vaak constant en niet te regelen. De luchtstroom neemt dus af als je G4 filters gebruikt. Dat is een nadeel. Er zijn leveranciers die juist G4 leveren en laten je voor G3 betalen. Dit lijkt genereus, maar hier is een nadeel aan verbonden.
De filterdoeken is in de industrie met grote rollen te bestellen en in elke vorm te produceren. Het is niets bijzonders, ook al klinkt het wel bijzonder. Vaak gebeurd het in China, een filter kost dan nog geen 0,50 euro cent. Het is ook een stukje doek, niets meer, niets minder.

Het is dus slechts een (heel gewoon) inlaatfilter. Het zal slechts kleine deeltjes stof opvangen. Meer niet. Geen bacteriën, Ebola virussen etc. Laat je het filter weg dan is er ook nog steeds ventilatie, alleen de lucht door het systeem is dan niet gefilterd. Het is dus zeker geen rocket science.
Al die mooie verhalen van WTW filters.nl , filterman.nl & fairair.eu zijn allemaal bedoelt om het een ZEER BELANGRIJK ding te laten maken. Waarbij u zich vooral laat verleiden om het te kopen.
En vooral elk halfjaar een nieuw filter te kopen. Neem vooral een abonnement !!! Als het even kan, bestel ook een paar spuitbussen pro-biotica. En spuit lekker veel op je filter en in de leidingen. En laat je leidingen 1 keer per jaar reinigen ..... Het commercieel belang is groot. Zeker nu de Bouwbesluit wetgeving heeft voorgeschreven dat elke nieuwe woning een ventilatie-systeem en WTW systeem moet hebben.

Grote onzin. Als u even de ramen tegen elkaar openzet heeft u ook ventilatie. En ja, het is ongefilterde ventilatie. Dat klopt. Maar het is ventilatie. Koopt u ook een filter voor uw ramen? Nee toch. Dus waarom wordt er zoveel ophef gemaakt over een WTV filter?
Juist, om commerciële redenen.

Het neemt niet weg dat een filter in een ventilatie-systeem aanwezig moet zijn om stofdeeltjes op te vangen. Puur om het inwendige systeem te beschermen. Daar is het voor bedoeld, er gaat immers een grote hoeveel lucht door relatief smalle kanalen.

Als het filter VOL zit dan gaat er meestal een lampje branden op de WTW unit. Een goede manier om ervoor te zorgen dat je filter zijn werkt goed blijft doen is je filters zo eens in de 6 maanden te stofzuigen met een borstel-mondstuk. Zet de stofzuiger op een niet te hoge stand. Zo wordt het filter weer schoon. Niet wassen, dan verandert de structuur. Het lampje op de WTW unit gaat weer uit.

Voor een nieuw en goed werkend filter zet u de stofzuiger op het filter. Op deze wijze kan je minimaal 7 jaar met 1 filter doen. Ik heb het althans al 7 jaar. U bespaart een heleboel geld.

Re: WTW-filters vervangen

Geplaatst: 16 okt 2014 16:51
door thecure
zoohee wat een reclame in een topic!!

Re: WTW-filters vervangen

Geplaatst: 20 okt 2014 10:08
door Emlichheimer
WTW professional schreef:...Zeker nu de Bouwbesluit wetgeving heeft voorgeschreven dat elke nieuwe woning een ventilatie-systeem en WTW systeem moet hebben.
Welk artikel is dat? Lariekoek!

Re: WTW-filters vervangen

Geplaatst: 23 okt 2014 11:53
door WTW professional
Vaak geeft uw WTW unit een signaal af als de filters VOL zitten.
Bij een Stork apparaat knippert er op een digitaal schermpje "FILTERS". Haalt u de filters a.u.b. uit de unit. Stofzuig de filters met een stofzuiger aan beide zijden. Gebruik hiervoor een borstel hulpstuk wat vaak op een stofzuiger zit. Als laatste kunt u het nog zonder borstel proberen. Er wordt dan nog dieper gezogen. Al het stof is nu uit het filter en zit in uw stofzuiger. U zult dan zien dat de filters er weer een stuk lichter uit zien. Filters beschadigen niet, ook verandert de structuur niet.
Plaats vervolgens de filters weer met de houder IN de WTW unit. Druk op de knop OK (bij Stork units). U zult zien dat het digitale schermpje op de WTW unit niet meer knippert en de melding "FILTERS" verdwenen is.

De Nederlandse verkopers die filters uit China bestellen - en per schip naar Nederland laten brengen - zullen dit minder vaak doen. Goed voor het milieu, duurzaam en goed voor uw en mijn portemonnee. Succes.

Re: WTW-filters vervangen

Geplaatst: 27 okt 2014 20:35
door Redlelie-filters
Ik wil even reageren op de berichten van wtw professional.
De unit ziet niet of het filter vuil is maar geeft gewoon om het half jaar een melding dat de filters vervangen dienen te worden.
Dus als de melding weg is komt dat doordat het toestel gereset is en resetten gebeurt door de oké knop in te drukken of doordat de spanning eraf is geweest.
Ook de opmerking, doe een raam open dan ventileer je ook, is wel iets voor de zomer maar niet voor de winter.
De unit zorgt ervoor dat de zgn E- Norm sneller gehaald wordt doordat er niet geventileerd wordt via ramen, maar via de unit.
Wtw betekent warmte terug win, de warme lucht verwarmt de binnenkomende koude lucht en zorgt zo voor een lager verbruik.
De filters stofzuigen is niet verkeerd, maar te stellen dat je wel 7j. met filters kan dan zou ik niet willen onderschrijven.
Regelmatig vervangen van filters is noodzakelijk voor een gezond binnen klimaat en ook om vervuiling en dure reparaties van de unit te voorkomen.
Niet tijdig vervangen kan op den duur leiden tot schimmelvorming en bacteriën in de kanalen en dat is iets wat je niet wilt.
Google maar eens op wtw filters, daar kom je veel leveranciers tegen.
Maar zoals gezegd niet tijdig vervangen is erg onverstandig.

Re: WTW-filters vervangen

Geplaatst: 16 dec 2015 19:42
door Nik Rabot
Met enige verbazing lees ik deze draad. Tja, ook wij hebben een woning met een WTW-systeem. Niet onze eigen keuze, maar ja het zat er nou eenmaal in. En ja dat systeem heeft filters en die moeten vervangen worden. Wanneer? Ik ben daar misschien heel simpel in maar ik trek gewoon 1x per maand de filters uit het apparaat (wel eerst even de stekker eruit!) en zijn ze vuil dan gaan er gewoon nieuwe in, 3 tot 4x per jaar. Er zijn tegenwoordig zoveel online aanbieders van WTW-filters, een uurtje Googlen en je hebt de goedkoopste wel gevonden. Filterman is er zo een bijvoorbeeld. Mijn tip is wtw-filtersnel.nl, ik heb daar inmiddels een paar keer besteld en meestal had ik de volgende dag de filters al in huis. Ik heb een Stork WHR 930 unit, de filters daarvoor staan hier: wtw-filtersnel.nl/storkair-filters/whr-930-filters.

Omdat mijn oudste dochter astma heeft heb ik van het voorjaar filters besteld met filterklasse M6, en ik heb wel het idee dat die extra stof tegenhouden. Op bovengenoemde site wordt goed uitgelegd wat het voordeel is van deze filters: wtw-filtersnel.nl/hoe/hoe-zit-het-met-filterklasse-g3-of-m6.

Doe er je voordeel mee, ik ga in ieder geval niet uitzuigen of wassen. Voor die paar centen neem ik geen risico voor schade aan de wtw-unit of onze gezondheid!

Re: WTW-filters vervangen

Geplaatst: 17 dec 2015 21:29
door thecure
nog meer reclame..

Re: WTW-filters vervangen

Geplaatst: 08 mar 2016 15:53
door WTW professional
Filters hoeven niet 3 of 4 keer per jaar vervangen te worden. Uitzuigen met lage stofzuiger zuigdruk is meer dan voldoende. Een verstopt (of vervuilt filter) zorgt voor een verlaagde luchtstroom. Er stroomt immers minder lucht doorheen. Daardoor neemt de luchtstroom af langs de warmtewisselaar waardoor het rendement van de WTW unit afneemt. Perse vervangen is niet nodig. Uitzuigen wel.

Commerciële bedrijven willen u graag doen geloven dat u vaak het filter moet vervangen. Technisch is het niet nodig.

Een van de schrijvers verwijst naar schimmels in de leidingen.
De Consumentenbond adviseert (niet dringend advies) het reinigen 1 keer per 10 jaar te doen. Dat zegt voldoende.

Re: WTW-filters vervangen

Geplaatst: 08 mar 2016 16:29
door WTW professional
De meeste leveranciers leveren WTW G3 filters. Volgens fabrikanten van WTW units voldoende. Er is echter één leverancier in Nederland die levert G4 filters voor de prijs van G3. Het verschil is de stof afvang. G3 vangt 85% af, G4 93%. Made in China.

Heeft dit technisch voordeel of is dit een commerciële truc?
Ik zal aantonen dat het een commerciële truc is. En juist slecht is voor het WTW systeem.

Argumentatie:
Normaal gesproken zuigt de motor lucht aan. Gaat door de filters en leidingen. De luchtflow behoort overal ongeveer even hoog te zijn (verliezen even verwaarloosbaar voor het verhaal). Hierop is de WTW unit gespecificeerd door fabrikanten. Zij hebben niet voor niets G3 filters voorgeschreven.

1. Zoals gezegd, G4 filters hebben een hogere stof afvang. Dus kleinere gaatjes waar de lucht doorheen stroomt. Hierdoor neemt de luchtflow van de aangezogen ventilatie lucht af. De kleinere gaatjes raken sneller "verstopt of vol" waardoor je ze sneller moet uitzuigen. De filter leverancier wil graag dat je ze vervangt.
2. Er ontstaan verschillende luchtsnelheden in het systeem. Disbalans, haperend effect, niet goed
3. De snelheid van de aangezogen lucht (de motor) is gelijk als bij G3 filters. Als de luchtflow bij het G4 filter afneemt, dan neemt ok de luchtflow door de warmtewisselaar af. D.w.z. dat er minder warmte uit de ventilatie lucht wordt afgegeven. M.a.w. het rendement van de WTW unit wordt sterk verzwakt. Efficiency neemt af.

Conclusie:
Het is niet zo slim om G4 filters te gebruiken. Zelfs schadelijk. Het zijn vooral de commerciële mensen die dit soort verhaaltjes de wereld in helpen.

Re: WTW-filters vervangen

Geplaatst: 08 mar 2016 17:00
door GJvdZ
Made in China zegt werkelijk helemaal niets.

Re: WTW-filters vervangen

Geplaatst: 08 mar 2016 17:04
door WTW professional
Fabels over schimmels

Leveranciers van WTW filters. Er zijn er velen inmiddels. En iedereen maakt u angstig. Dit middel wordt wel vaker gebruikt in de reclame wereld.
Schimmels in uw WTW systeem, in de leidingen etc. Aangesterkt met filmpjes en foto's van WTW units waar plakkaten met drab aanhangen, soms zelfs schimmels. Uiteraard met het dringende advies het WTW systeem grootscheeps te reinigen, 3 tot 4 keer per jaar de WTW filters vervangen. Sommigen bieden zelfs spuitbussen met Pro-biotica aan. Neemt u a.u.b een abonnement? Zo koopt u veiligheid volgens de leveranciers.
Mijn advies: Vergeet dit commerciële broodje-aap-verhaal.

Wat zijn schimmels?
Schimmels of zwammen zijn (micro-) organismen die uit cellen met een celkern bestaan. Meercellige organismen zoals paddenstoelen maar ook eencellige organismen zoals gisten. Net als dieren vormen schimmels in de taxonomie een eigen rijk. Schimmels planten zich zowel geslachtelijk als ongeslachtelijk voort. De geslachtelijke voortplanting gaat door middel van sporen, de ongeslachtelijke voortplanting is op vegetatieve wijze door schimmeldraden en zwamvlokken. Veel schimmels leven in symbiose met planten, door bijvoorbeeld voor bomen mineralen te absorberen en in ruil daarvoor suikers terug te krijgen voor hun eigen voeding. Op deze wijze verhogen schimmels de bio-diversiteit, omdat de boom (of andere plant) kan overleven in moeilijkere omstandigheden. Symbiose in de oorspronkelijke wijde betekenis is het langdurig samenleven van twee of meer organismen van verschillende soorten waarbij de samenleving voor ten minste één van de organismen gunstig of zelfs noodzakelijk is. Er zijn bv ook symbiotische menselijke relaties.

Conclusie:
Schimmels of zwammen kunnen op zich geen kwaad en hebben zelfs een belangrijke functie. Alleen wil je ze niet in je huis. Maar het is een misvatting dat ze niet in je huis zijn. Overal zitten schimmels, alleen kun je ze niet zien. En vooral in het WTW ventilatie systeem zie je er soms veel op elkaar omdat de aangezogen luchtstroom door een kleine doorsnede gaat. Daardoor hoopt het zich op. Maar niet zoals filter leveranciers het laten zien. Dat is bangmakerij met een commercieel doel.

Om die reden heeft de Consumentenbond een advies gegeven om 1 keer per 10 jaar de WTW unit te reinigen. Meer is echt niet nodig. Gevaar voor de mensheid is niet bestaand. Elke non wetenschapper zal begrijpen dat vaak de filters vervangen geen effect heeft op het ontstaan van schimmels. Pro-biotica spuitbussen zijn alleen al slecht vanwege drijfgassen. Het is niet bewezen dat pro-biotica een gunstig effect heeft. Al willen de filter leveranciers dat wel laten geloven. Net zoals het gebruik van G4 filters. Want als je bang bent voor schimmels dan ga je toch geen G4 filters aanbieden. Enorm tegenstrijdig verhaal.

Nog even terugkomend op de term Symbiose. Volgens mij leven filterleveranciers in Symbiose met het commerciële verhaal rondom filters, schimmels, angsten en inkomsten. Filters inkoop in China voor nog geen 0,35 euro per stuk, inclusief productie en verzendkosten. Verkoop 6,95 euro.
Netto winst 6,60 euro per filter. Consument bang maken krijgt ineens een doel. Een commercieel doel. Het wordt tijd dat een onafhankelijke partij als Radar of Consumentenbond alle vraagstukken op een rij zet en zo de commercie opzij zet.

Re: WTW-filters vervangen

Geplaatst: 08 mar 2016 17:18
door WTW professional
Ik reactie op bericht GJvdZ "Made in China zegt werkelijk helemaal niets".

Veel filter leveranciers halen nu goedkope filters uit China. G3 of G4 filters maakt voor deze discussie niet zoveel uit. Wat wel uitmaakt is de zéér lage inkoopprijs en vergelijking met de behoorlijke verkoopprijs. Inkoopprijs 0,35 euro tegen verkoopprijs gemiddeld 6,95 euro. Bovendien zijn de omstandigheden w.o. de filters gemaakt worden niet altijd even goed voor mens en milieu. De marge is enorm en daarom wordt er zoveel commercieel bombardement uitgevoerd op de consument dat men door de bomen het bos niet meer ziet. Mensen worden angstig gemaakt.
Dat moet voorkomen worden. De winstmarge kunnen - zeker gezien de lage kosten van internet winkels - makkelijk omlaag. Dit is klinklare diefstal van consumenten.

Re: WTW-filters vervangen

Geplaatst: 09 mar 2016 08:31
door WTW professional
BELANG VAN EEN GOED WERKEND WTW VENTILAYTIE SYSTEEM:
Bekijk de sites van installateurs van ventilatie systemen of filterleveranciers. U wordt zoals eerder al geschreven continu angstig gemaakt. Schimmels, zwammen, paddenstoelen in het systeem en zelfs gezondheidsklachten aan o.a. de luchtwegen. Noem maar op, U wordt voortdurend angstig gemaakt. De markt wordt gepenetreerd met commerciële onzin verhalen. Buurvrouw Miep weet niet hoeveel filters ze in voorraad moet nemen.

Waarom is dit NIET nodig?
Een WTW ventilatie systeem heeft twee functies in huis.
1. Ventileren van lucht door het huis.
2. Warmte terugwinnen uit de lucht die wordt geventileerd door de Warmte Terug Win installatie (WTW).

Door de verhoogde Energie Prestatie eisen, vastgelegd in de Energie Prestatie Norm (EPN), zijn huizen sinds een paar jaar meer gericht op het voorkomen van verlies aan Energie (warmte). Ventilatie systemen hadden de meeste huizen al 10-tallen jaren, niet nieuw. Toen hoefde je nooit filters te vernieuwen. Ook niet het ventilatie systeem te reinigen, de leidingen en de motor unit. Niemand hoorde je daarover. Er was ook geen aanleiding voor. Er werd nooit gesproken over schimmels en aandoeningen aan de luchtwegen.

Nieuw is dus de WTW unit, niet het ventilatie systeem. De WTV unit is één manier om warmte terug te winnen uit de lucht van het ventilatie systeem. Het verhoogd de EPN waarde. In de WTW unit zit het filter, ter "bescherming" van de warmtewisselaar. Als deze vuil wordt dan wordt er weinig warmte uit de ventilatielucht gehaald. Het is dus bedoeld om de efficiency van de warmtewisselaar zo lang mogelijk goed te houden. Heeft niets te maken met frisse lucht. Of schimmels of luchtweg aandoeningen. Er wordt door de filter leveranciers net gedaan alsof ons welzijn afhangt van filters.

Als het echt van levensbelang had geweest dan had er op de filters een harde vervangtermijn gezeten. Bv 3 maanden of 1 jaar. In de onderhoudswereld noemt men dat een HARD TIME termijn. Om de eenvoudige reden dat de gezondheid of veiligheid in het geding was, men zou geen risico nemen op claims.

De Consumentenbond adviseert niet voor niets maar 1 keer per 10 jaar reiniging van het systeem.
Laat u niets wijs maken door de filter leveranciers. Helemaal niet door G4 filter leveranciers. Filters kunt u uitzuigen, wel 50 keer.

Re: WTW-filters vervangen

Geplaatst: 09 mar 2016 08:42
door Moneyman
E.Huizinga schreef:Verder zijn die lui gewoon telefonisch bereikbaar en ze zitten in het buitenland dus dan neem ik aan dat ze wel verstand hebben van wat ze verkopen.
Fantastische argumentering dit... :mrgreen: :mrgreen:

Re: WTW-filters vervangen

Geplaatst: 09 mar 2016 09:01
door WTW professional
WAAROM WTW FILTERS UITZUIGEN EN NIET VERVANGEN?

In heel veel technische systemen zitten filters. Maar ook in de natuur zitten filters. Neem bijvoorbeeld de lymfeklieren van een mens. Het algemene doel van een filter is het voorkomen dat ongewenste stoffen in de rest van het systeem komen. Reinigen.
Voorbeelden:

1. Brandstoffilter in auto, doel is filteren van de brandstof en viezigheid eruit filteren. Bescherming van de motor.
2. Oliefilter in auto, doel is filteren olie en voorkomen dat metalen deeltjes in de motor komen.
3. Hydraulisch filter in bv een vliegtuig, filteren hydraulische olie ter voorkoming van metalen delen in hydraulische componenten.
4. Lymfeklieren in ons lichaam. Het lymfestelsel maakt deel uit van de bloedsomloop en fungeert als een drainagesysteem van het lichaam dat begint in de lymfevaten en eindigt in grote aders. Het stelsel is van groot belang o.a. het reinigen van het bloed.

Brandstof- en oliefilters worden vervangen. Puur omdat de industrie hier grof aan verdient. Het heeft dus een commerciële reden. Reinigen en hergebruiken zou goed zij voor mens en milieu. Hydraulische filters in vliegtuigen worden niet vervangen maar gereinigd. Waarbij gezegd moet worden dat veiligheid in de luchtvaart op nummer 1 staat. Toch kiest men niet voor vervangen. Het is niet nodig.

Ook Lymfeklieren worden niet vervangen. Ook filters in het WTW ventilatie systeem hoeven ook niet vervangen te worden.

WTW filters kunnen uitgezogen worden met een stofzuiger met lage zuigdruk en borstel. Wassen (juist) niet nodig!

Re: WTW-filters vervangen

Geplaatst: 09 mar 2016 09:11
door WTW professional
Reactie op Moneyman d.d. 9 maart 2016:

E.Huizinga's argumentatie zegt alles ....

De filterleverancier van G4 filters heeft een reclame achtergrond en een communicatie bedrijf gehad en nu een internet winkel in WTW filters (zijn eigen communicatie bedacht en een site laten maken). Geen enkele technische achtergrond of kennis. Hetzelfde geldt voor andere filter winkels.
Er wordt veel geld aan verdient. Ten koste van uw portemonnee.

WTW Filters vervangen van WTW systeem is NIET nodig. Regelmatig uitzuigen wel, eens per half jaar is aan te bevelen. En volgens de Consumentenbond 1 keer per 10 jaar reinigen van het gehele systeem (dit is natte vingerwerk van de Consumentenbond maar geeft goed de importantie aan ... nul importantie dus ...).