![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
Bedankt voor jullie reacties!
LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
De brieven gewoon weer in een brievenbus gooien met naam onbekend en als er gebeld word melden dat die persoon er al 7 jaar niet meer woont en ophangen.Is altijd een lastig probleem, een kennis van mij die hetzelfde aan de hand had heeft een advocaat een brief op poten laten sturen en daarna is het stil gebleven. Maar ja, dat kost wel geld en dat is toch raar want je vraagt niet om dit soort toestanden.Wat zijn onze rechten? Naar de rechter wegens Stalken?!???
Sommige geven het wel daarom zou ik het proberen om heisa te voorkomen, doen ze het niet dan kun je zeggen dat je vermoed dat persoon X op je adres staat ingeschreven en dat je graag een onderzoek wilt omdat deze in werkelijkheid niet op dat adres woont.De gemeente gaat, als ze hun werk goed doen, daar geen antwoordt op geven ivm de wet op de privacy.
Ron - ook niet als jij als eigenaar / hoofdbewoner vraagt of er meer dan een persoon is ingeschreven (of meer personen dan leden van jouw gezin)?ron1 schreef:De gemeente gaat, als ze hun werk goed doen, daar geen antwoordt op geven ivm de wet op de privacy.Brieven retour afzender sturen, krijg je een briefje van TNT dat dit zo niet kan, dan toch er mee doorgaan.
Klopt, maar ik dacht dat intrum eigen deurwaarders heeft. Kan ik nu niet vinden. Ook als het niet zo is, is het toch handig om zeker te weten dat die persoon niet meer ingeschreven staat.Punt is wel dat een incassobureau niet bij de gemeente kan informeren. Pas als ze de vordering aan een deurwaarder geven om een gerechtelijke procedure te beginnen zal die laatste info van de gemeente kunnen verstrekken.
Retour afzender en af en toe een email als het aanhoudt is de goedkoopste oplossing. Troost je in het feit dat Intrum zichzelf onnodig op kosten jaagt.Een incassobureau heeft helaas de neiging om toch gewoon door te gaan met briefjes sturen naar een verkeerd adres. Ik kan niets beters bedenken dan de post retourneren en een klacht bij het incassobureau in te dienen of bij het NVI. Of het helpt? Ik heb er een hard hoofd in.
Intrum zal wel contracten met een of meerdere deurwaarderskantoren hebben of misschien belangen in zo'n kantoor, maar zijn bij mijn weten geen gerechtsdeurwaarderskantoor.Mendoza schreef:Klopt, maar ik dacht dat intrum eigen deurwaarders heeft. Kan ik nu niet vinden. Ook als het niet zo is, is het toch handig om zeker te weten dat die persoon niet meer ingeschreven staat.Punt is wel dat een incassobureau niet bij de gemeente kan informeren. Pas als ze de vordering aan een deurwaarder geven om een gerechtelijke procedure te beginnen zal die laatste info van de gemeente kunnen verstrekken.Retour afzender en af en toe een email als het aanhoudt is de goedkoopste oplossing. Troost je in het feit dat Intrum zichzelf onnodig op kosten jaagt.Een incassobureau heeft helaas de neiging om toch gewoon door te gaan met briefjes sturen naar een verkeerd adres. Ik kan niets beters bedenken dan de post retourneren en een klacht bij het incassobureau in te dienen of bij het NVI. Of het helpt? Ik heb er een hard hoofd in.
Deze vogel is al 7 jaar geleden gevlogen. Die gaat zich vast wel beroepen op de verjaringstermijn. In andere gevallen wanneer de kosten in het minnelijke traject al max zijn(bijv. 44,03) komt er niks meer bij door het verzenden van een brief. Nu is dat misschien maar 0,50 per brief, beter kun je ze niet treiteren.Zichzelf op kosten jagen? Worden die kosten niet gewoon verhaald op de 'schuldenaren' door het rekenen van flinke incassokosten?
Die brief die je van de gemeente kreeg was juist een teken dat de vorige bewoner in die 7 jaar gewoon ingeschreven is blijven staan. De gemeente stelt pas een onderzoek in als daar aanleiding voor is, dat kan een melding van een nieuwe bewoner zijn of van een deurwaarder die ter plekke tot de conclusie komt dat de bewoner is gevlogen. Blijkbaar is er in die 7 jaar geen aanleiding geweest voor een onderzoek. En niet iedereen schrijft zich netjes uit, en er zijn er genoeg die dat bewust nalaten omdat er schuldeisers zijn... Was dit wel gedaan had je die brief van de gemeente ook niet gehad.witte angora schreef:In Nijmegen had ik iets soortgelijks - alleen ontving ik binnen een paar maanden een brief van de gemeente met het verzoek om informatie of ik wist waar de vorige bewoner gebleven was. Dat wist ik dus niet.
Als je al 7 jaar van de gemeente niks gehoord hebt daaromtrent kun je er denk ik wel vanuit gaan dat de persoon in kwestie allang niet meer bij de gemeente als bewoner geregistreerd staat.
Het zou natuurlijk wel kunnen dat het incassoburo/de deurwaarder via de nieuwe bewoner probeert het adres van de oude bewoner te verkrijgen, en daarbij dus intimidatie gebruikt (voortdurend versturen van aanmaningen en dat soort dingen).
Dat die lui niet altijd goed bij hun hoofd zijn blijkt wel uit het feit dat ik de sleutel van die woning in Nijmegen twee dagen had, het hok stond toen al drie maanden zo leeg als wat, had alleen een paar blikken verf in de vensterbank gezet, en evengoed stopt zo'n randdeb**l een aanmaning voor de vorige bewoner in de bus.
Briefje op de deur geplakt hoe ik over die knaap dacht, compleet met huurcontract, en de belofte van juridiche stappen als hij me ooit nog lastig zou vallen, nooit meer iets van gehoord.
Juist, ik had me dus ingeschreven als nieuwe hoofdbewoner, de oude schrijft zich niet uit, en vervolgens startte de gemeente een onderzoek naar waar de oude bewoner gebleven is. Maar door mijn inschrijving werd de oude hoofdbewoner geregistreerd als zijnde woon- en verblijfplaats onbekend.Die brief die je van de gemeente kreeg was juist een teken dat de vorige bewoner in die 7 jaar gewoon ingeschreven is blijven staan. De gemeente stelt pas een onderzoek in als daar aanleiding voor is, dat kan een melding van een nieuwe bewoner zijn
Tenzij de oude bewoner naar een geheim adres is verhuisd, dan kan/mag de gemeente dat niet geven. Dan kun je je voorstellen dat ze liever de nieuwe bewoner lastigvallen in de hoop op die manier aan de adresgegevens te komen.Dus grote kans dat hij nog gewoon staat ingeschreven op jouw adres. De incasso bureau's vragen info op bij de gemeente voor het adres.
Incassobureau's hebben die mogelijkheid helemaal niet, alleen een gerechtsdeurwaarder en alleen indien hij een ambtshandeling (lees: dagvaarden, vonnis betekenen, beslagleggen) wil verrichten.kaarsje69 schreef:Je kan als hoofdbewoner gewoon naar de gemeente gaan en een uitdraai opvragen welke personen er op jouw adres staan ingeschreven. Dus grote kans dat hij nog gewoon staat ingeschreven op jouw adres. De incasso bureau's vragen info op bij de gemeente voor het adres.
Die dagvaarding zul je niet krijgen als het goed is, omdat de deurwaarder al heeft geconstateerd dat de vorige bewoonster is vertrokken en dit bij de Gemeente heeft gemel, waarop deze de vorige bewoonster uitgeschreven heeft. Omdat Intrum Justitia niet gerechtigd is bij de gemeente te informeren moeten ze het doen met het laatst bekende adres van de schuldenaar. Als je niets doet heb je zeker kans dat je nog enige tijd bestookt wordt met ongewenste post. Pas als IJ gerechtelijk wil gaan en een deurwaarder inschakelt, zal deze bij de gemeente gaan informeren en tot de conclusie komen dat degene die ze moeten hebben vertrokken is.antonh schreef:Er is in het verleden een paar maal een echte deurwaarder geweest.
Die is naar de gemeente geweest en de vorige bewoonster had zich niet uitgeschreven.
De gemeente heeft een notitie gemaakt en we hebben geen last meer van de deurwaarder meer, die heeft trouwens de zelfde dag zijn excuses aangeboden.
Met dat tuig van IJ doe ik niets.
Laat ze maar een dagvaarding sturen dan ga ik ook eens naar de rechtbank.
Brieven terug sturen heeft geen zin naar dat tuig.
Mijn vrije dag die ik moet nemen krijg ik wel van ze betaald met de kosten erbij.
Bellen doe ik niet, dat heb ik ooit een maal gedaan en ze zijn zeer onbeschoft aan de telefoon.
Bewijs stukken kreeg ik niet en dat we een andere naam hadden dan op de brief was niet relevant.
Ze delen ook nog mede dat er een nieuwe verjaringstermijn is ingegaan van 5 jaar, maar waar de vordering over gaat niet.
Laat ze maar komen, het kost ze zelf meer geld.