Pagina 1 van 1

Dun keukenblad

Geplaatst: 19 feb 2010 20:56
door Bart1981
Al een tijd zijn wij op zoek naar een nieuwe keuken. Nu het huis daadwerkelijk gekocht is wordt het ook echt tijd om een keuken te kiezen.
Al geruime tijd zijn we erg gecharmeerd van een keuken met een dun aanrechtblad (13mm). We zijn al verschillende zaken langs geweest, maar vandaag zijn we bij Middelkoop in Culemborg langs geweest. Daar vertelde ze iets wat we nog nergens anders gehoord hadden.

Alleen van de merken Siematic en Schmidt hebben bij hun een dun aanrechtblad. Volgens de verkoper is dit omdat bij die merken, de bovenkant van de kastjes dicht is. Dit zorgt voor extra draagkracht, wat volgens de verkoper, ook echt nodig is bij een dun werkblad omdat het anders snel door zou zakken. Ergens klinkt het wel aannemelijk. Anderzijds denk ik dat een composiet werkblad toch vrij stevig is, en dat het aan de randen van de kastjes zelf meer dan genoeg moet hebben om niet door te zakken.

Wat is er waar van de bewering van de verkoper?
Wat zijn hier de ervaringen met een dun werkblad?

Re: Dun keukenblad

Geplaatst: 20 feb 2010 00:44
door stofzuigertje
Onzin dus!
Je kunt gewoon een OSB vloerplaat er onder monteren dus de kasten iets van boven afzagen en die OSB vloerplaat als steun eronder.
Dan is doorbuigen ook niet meer mogelijk en kan er zelfs nog dunnere plaat op.

Een RVS aanrechtblad heeft ook een maar 0,4 tot 1,2 mm dikte dus daar zit ook een plaat onder.
Dus zo zeldzaam is het niet.

Re: Dun keukenblad

Geplaatst: 20 feb 2010 09:22
door tonnie van de wetering
Nou dat getuigd weer eens van vakkundig advies.
Onzin dus!
Je kunt gewoon een OSB vloerplaat er onder monteren dus de kasten iets van boven afzagen en die OSB vloerplaat als steun eronder.
Als je dat doet dan is de stabiliteit van de kastjes ook gelijk weg,
die latjes zitten met doken verlijmt en de achterwand is er aan bevestigd.


Natuurlijk is ieder kastje aan te passen zijn er mogelijkheden om die bovenkant verder op te vullen, maar dat heeft dan wel zijn prijs.
Afgezien nog van het gegeven dat een OSB plaat hiervoor ongeschikt is.

Re: Dun keukenblad

Geplaatst: 20 feb 2010 09:32
door kweenie
Een blad van 13 mm heeft inderdaad altijd ondersteuning nodig. Als de kastjes een stevige bovenkant hebben, dan zou dat voldoende kunnen zijn, maar anders zal het blad op een stevige draagconstructie gemonteerd moeten zijn. Het is dus wel zaak om bij de keuze van het keukenmerk erop te letten. Maar dit zijn zeker niet de enige twee merken waarbij een dun blad mogelijk is (heb zelf een blad van 10 mm...).

Re: Dun keukenblad

Geplaatst: 20 feb 2010 09:39
door Bart1981
Nee weet dat dat niet de enige twee merken zijn, maar wel de enige twee die ze bij Middelkoop verkopen waarbij ze een dun aanrechtblad leveren.

Maar goed mag aannemen, dat als je om een dun aanrechtblad vraagt dat een keukenzaak dan zelf met het idee komt dat er extra versteviging nodig is.

Re: Dun keukenblad

Geplaatst: 20 feb 2010 11:19
door risto
Wat een onzin. De zijkanten van de kast dragen het werkblad. De bovenkanten van de kast kunnen dit niet aangezien deze altijd een fractie lager liggen dan de corpus (zijde van de kast). Want gelijk is ongelijk. Dun werkblad kan op alle keukens.

Re: Dun keukenblad

Geplaatst: 20 feb 2010 13:09
door Bart1981
Grappig dat de meningen er hier dus ook verdeeld over zijn :)
Maar echt opschieten doe ik er nog niet echt mee :P

Re: Dun keukenblad

Geplaatst: 20 feb 2010 14:18
door westendorp01
Ik zou zeggen ga eens kijken naar een B3 van bulthaup. Dan weet je niet wat je ziet aan dunne bladen.

En niet alleen een dun blad maar ook dito deuren en wangen. fenomenaal. succes! :D

Re: Dun keukenblad

Geplaatst: 20 feb 2010 15:25
door kweenie
(I rest my case.)

Overigens zul je de problemen met een dun blad vooral hebben bij het kookgedeelte en de gootsteen.