Pagina 1 van 1

overbrugging en bouwdepot .. (rare fratsen van de Rabobank

Geplaatst: 24 feb 2010 21:34
door Bakkybak
Momenteel zit ik in een strijd met de rabobank. Wie kan mij hierin advies gegeven wat te doen?

1,5 Jaar geleden hebben wij een huis gekocht en dus ook een nieuwe hypotheek met overbruggingshypo. en een bouwdepot afgesloten bij de rabobank. Alles goed en wel afgesloten....blokkeren ze het bouwdepot na een half jaar....vervolgens na 1,5 jaar lossen ze het restant van dit bouwdepot af op de hypotheek zonder ons daarvan op de hoogte te stellen, en verplichten ze ons PAS NA 1,5 JAAR om nog eens naar de notaris te gaan om de overbrugging te laten beschrijven.Dit was namelijk nog niet gebeurd bij de beschrijving van ons aangekocht huis. (dit omdat het nieuw gekocht huis in belgië staat en de oude in nederland en we dus een belgiesche notaris hadden).

Mijn vraag is nu of ze ons kunnen verplichten om nog eens naar de notaris te gaan om de overbruggingshypo. te laten beschrijven? Zo ja , wie draait voor de kosten op?

Wat nu als wij weigeren naar de notaris te gaan? Kunnen ze ons gedwongen het huis laten verkopen wat we net gekocht hadden?

Was met het bouwdepot evt. ook de overbruggingshypo. af te lossen?

Mogen ze zomaar doen met een bouwdepot wat ze willen?

Mogen ze een hypotheek verstrekken met een bouwdepot waar je welvoor betaald en vervolgens niet aan mag komen?

Wie kan mij helpen.......

Alvast bedankt voor uw antwoord

Re: overbrugging en bouwdepot .. (rare fratsen van de Rabobank

Geplaatst: 26 feb 2010 10:18
door kweenie
Bakkybak schreef: Was met het bouwdepot evt. ook de overbruggingshypo. af te lossen?

Mogen ze zomaar doen met een bouwdepot wat ze willen?

Mogen ze een hypotheek verstrekken met een bouwdepot waar je welvoor betaald en vervolgens niet aan mag komen?
1. Je hebt in feite 3 hypotheken. De gewone hypotheek voor je nieuwe huis, de overbruggingshypotheek en de 'verbouwhypotheek'. De gewone + verbouw worden vaak in 1 bedrag/hypotheek genomen. De het geld in het bouwdepot is bedoeld voor de verbouwing en is dus een lening voor je verbouwing. Niet voor iets anders, zoals aflossen op je overbrugging. In de voorwaarden staat waarschijnlijk ook dat geld dat niet gebruikt wordt voor de verbouwing weer gebruikt wordg om de totale lening voor de verbouwing te verlagen. Dus nee, met het bouwdepot was niet de overbruggingshypo. af te lossen.

2. Had je al wat met het bouwdepot gedaan? Ze mogen niet 'zomaar' doen wat ze willen, ze moeten zich aan de voorwaarden van de lening houden. Een van die voorwaarden is dat geld dat niet gebruikt wordt voor de verbouwing weer gebruikt wordg om de totale lening voor de verbouwing te verlagen. Een andere voorwaarde is dat als er een half jaar niets met het bouwdepot wordt gedaan, de bank het recht heeft om het bouwdepot op te heffen. Een derde voorwaarde is dat het bouwdepot maar een maximale tijd bestaat, bv. 2 jaar, maar misschien ook 1½ jaar. Als je een half jaar lang niets hebt gedaan, dan heeft de bank dus het recht om het depot op te heffen.

3. Je had de mogelijkheid om je huis met het bouwdepot te verbouwen. Het is dus niet zo dat je er niet aan mag komen. Hoogstens heb je er zelf voor gekozen om er niets mee te doen. En volgens de voorwaarden heeft de bank dus het recht om het bouwdepot op te heffen als er een half jaar niets met het bouwdepot wordt gedaan.

Maar al deze zaken staan ook in de voorwaarden voor het bouwdepot. Het was verstandig geweest als je de voorwaarden voor het bouwdepot goed had gelezen, dan zou je waarschijnlijk deze problemen niet hebben gehad.