Pagina 1 van 1

Dexia Coulance voor opt outers

Geplaatst: 07 apr 2010 14:22
door Piet
Dexia Coulance voor opt outers

Er zijn ongeveer 25.000 Dexia gedupeerden die in 2007 de opt out verklaring hebben ingestuurd.
Door de (in ons nadeel) veranderende uitspraken door diverse rechtbanken besluiten sommige opt outers om toch gebruik te maken van de Duisenberg regeling of, na beëindiging van het contract, van de door Dexia aangeboden korting. Blijf je dan zitten met een restschuld en kun je die niet betalen omdat je een laag inkomen hebt dan is er een mogelijkheid om gebruik te maken van de Coulance regeling om zo gehele of gedeeltelijke kwijtschelding te kunnen krijgen op de nog te betalen restschuld.
Voor gedupeerden die gebruik hebben gemaakt van de opt out regeling is deze Coulance regeling nog tot 1 augustus 2010 aan te vragen, daarna vervalt voor deze groep gedupeerden de Coulance regeling.
Dus heb je een nog lopend contract en deze is na 1 augustus 2010 afgelopen en je hebt niet vóór 1 augustus 2010 de Coulance regeling aangevraagd, dan krijg je deze niet meer.

Van de Dexia website:
Daarnaast kunt u in aanmerking komen voor Dexia Coulance als u tijdig, dus voor 1 augustus 2007, een opt-outverklaring hebt ingediend. U kunt, in dat geval, nog tot 1 augustus 2010 in aanmerking komen voor Dexia Coulance.
Gedupeerden die geen gebruik hebben gemaakt van de opt out regeling of gedupeerden die de opt out verklaring hebben ingetrokken kunnen altijd de Coulance regeling aanvragen.
Voor deze groep is er geen tijdslimiet.

Op de website van Dexia, www.dexialease.nl , is dit terug te lezen.
Klik op de balk bovenin de website op Minnelijke regelingen en daarna op Dexia Coulance.

Groeten,
Piet

Re: Dexia Coulance voor opt outers

Geplaatst: 05 jul 2010 19:49
door Piet
Voor gedupeerden die gebruik hebben gemaakt van de opt out regeling is de Coulance regeling nog tot 1 augustus 2010 aan te vragen, daarna vervalt voor deze groep gedupeerden de Coulance regeling.

Nog een paar weken en het is 1 augustus.
Heb je een grote restschuld of verwacht je een grote restschuld die je niet kunt betalen en heb je gebruik gemaakt van de opt out regeling, tot 1 augustus kun je nog de Coulance regeling aanvragen voor gehele of gedeeltelijke kwijtschelding van je restschuld, daarna niet meer.

Groeten,
Piet

Re: Dexia Coulance voor opt outers

Geplaatst: 25 aug 2010 23:21
door Marcus1970
Dexia is diegene die bepaalt welk hoogte van de restschuld kwijtgescholden wordt na het toesturen van papieren waarmee ze je financiele situatie inschatten. Daar zij zelf ook de belanghebbende partij kan men er niet van uitgaan dat de kwijtschelding geheel objectief gebeurt.

Is er een onafhankelijke instantie die een advies kan uitgeven op het bedrag dat eventueel kwijtgescholden kan worden afhankelijk van de financiele situatie en waaraan Dexia zich moet houden?

Groet, Marcus

Re: Dexia Coulance voor opt outers

Geplaatst: 26 aug 2010 09:27
door Piet
Hallo Marcus,

Het volgende staat op de website van Dexia:
Externe Commissie Dexia Coulance
Dexia heeft een Externe Commissie Coulanceregeling ingesteld. Deze onafhankelijke commissie adviseert Dexia over de inhoud van de Dexia Coulance en controleert of wij in overeenstemming met de Coulance handelen. Ook kan Dexia de commissie verzoeken om te adviseren over incidentele gevallen.

De Externe Commissie Coulanceregeling is op dit moment als volgt samengesteld:

Drs. B.F. Baron van Ittersum, oud-voorzitter van de Amsterdamse Effectenbeurs (voorzitter);
De heer J. ter Braak, begeleider schuldsaneringen;
Mevrouw mr. E.M. Dil-Stork, oud vice-president van de Rechtbank 's-Gravenhage.

Mevrouw Dil-Stork heeft op voordracht van de Consumentenbond, en namens de overige belangenorganisaties, zitting in de commissie.


Groeten,
Piet

Re: Dexia Coulance voor opt outers

Geplaatst: 27 aug 2010 14:24
door B17
Doch wel weer opvallend dat de bond voor consumenten feitelijk niets anders is dan een bond ten gunste van de banken, ik dacht dat de heer Combee een andere mening was toegedaan voor de klant die al tien jaar gedupeerd wordt.

Doch is wel weer opvallend dan de opt-out regeling zou bewust is uitgehold