Waarom dragen koks nooit haarnetjes?
Geplaatst: 26 mei 2010 13:13
Het valt me altijd zo op, of je nu op tv kijkt naar koks die eten bereiden of in welk restaurant ook.
De mensen die het eten bereiden dragen nooit haarnetjes.
Ikzelf werk op een glasfabriek, dit valt onder voedings industrie en bij ons zijn dus haarnetjes verplicht anders kan er een haar in een fles vallen.
Het lijkt mij dat restaurants ook onder de voedings industrie vallen ???
Maar kortom een mens verliest de hele dag haren, dus de kans dat je in een duur restaurant een lekker meegebakken vette kokshaar in je eten krijgt is wel degelijk zeer groot aanwezig.
Persoonlijk lijkt me dit zeer smerig.
Dus zijn hier regels voor of niet?
De mens verliest per dag 40 tot 120 haren. De mate van verlies hangt echter wel van meerdere factoren af: de leeftijd, de groeicyclus van het haar en hoeveel het haar je op je hoofd hebt. Mensen met fijn haar hebben vaak meer haar en zullen er ook meer van verliezen. Na de menopauze verliezen vrouwen ook meer haren.
De mensen die het eten bereiden dragen nooit haarnetjes.
Ikzelf werk op een glasfabriek, dit valt onder voedings industrie en bij ons zijn dus haarnetjes verplicht anders kan er een haar in een fles vallen.
Het lijkt mij dat restaurants ook onder de voedings industrie vallen ???
Maar kortom een mens verliest de hele dag haren, dus de kans dat je in een duur restaurant een lekker meegebakken vette kokshaar in je eten krijgt is wel degelijk zeer groot aanwezig.
Persoonlijk lijkt me dit zeer smerig.
Dus zijn hier regels voor of niet?
De mens verliest per dag 40 tot 120 haren. De mate van verlies hangt echter wel van meerdere factoren af: de leeftijd, de groeicyclus van het haar en hoeveel het haar je op je hoofd hebt. Mensen met fijn haar hebben vaak meer haar en zullen er ook meer van verliezen. Na de menopauze verliezen vrouwen ook meer haren.