Hoe vers is vers vlees?
Geplaatst: 18 dec 2001 11:26
Vers Vlees kan tegenwoordig heel netjes gesneden worden dmv portioneermachines (bv van Marel). Dat heel netjes afgesneden vlees bevroren zou zijn geweest is dus ook niet per definitie waar. Vocht onderin eenbakje is vleesvocht dat vrijkomt nadat het vlees is aangesneden. Het is bekend dat bij het ontdooien van bevroren vlees vocht vrijkomt, o.a. door beschadiging van cellen door ijskristallen. Bij het aansnijden van vers vlees beschadigd men ook de cellen (goed voorbeeld: pouletvlees) waardoor ook vocht vrijkomt. In de verpakkingen van supermarkten zitten dan ook de "sapzuigers" die dit vocht zoveel mogelijk proberen op te vangen. Het is dus absoluut geen onderscheidend kenmerk voor vlees wat bevroren zou zijn geweest.
Tenslotte weet ik 100% zeker dat de gourmetlapjes die bij de AH verkrijgbaar zijn, van verse filets gemaakt worden.
Door een gehalveerde filet door een messenrol te laten lopen, worden er keurige lapjes gesneden.
Dat 1 kok oordeelt over industrieele producten is een erg eenzijdig oordeel. Vooral het feit dat hij beweert dat vers vlees niet zo netjes gesneden kan worden bewijst voor mij dat hij niet op de hoogte is van de productietechnologie van nu.
Tenslotte weet ik 100% zeker dat de gourmetlapjes die bij de AH verkrijgbaar zijn, van verse filets gemaakt worden.
Door een gehalveerde filet door een messenrol te laten lopen, worden er keurige lapjes gesneden.
Dat 1 kok oordeelt over industrieele producten is een erg eenzijdig oordeel. Vooral het feit dat hij beweert dat vers vlees niet zo netjes gesneden kan worden bewijst voor mij dat hij niet op de hoogte is van de productietechnologie van nu.