Pagina 1 van 1

Bevroren vlees

Geplaatst: 18 dec 2001 12:31
door Rob
Hallo

Goed onderwerp,ben echter heel erg geschrokken.
Ik slik i.v.m. depressie de M.A.O. remmer Nardil (Fenelzine), een bijkomstigheid hiervan is dat ik mij streng aan een Tyraminevrij dieet moet houden.
Bij teveel Tyramine kan mijn bloeddruk plotseling zo hoog stijgen dat medisch ingrijpen noodzakelijk is.
Tyramine ontstaat als eiwitten gaan afbreken, dus als vlees vers is en ik eet het dezelfde dag nog is er niets aan de hand.
Ik zoek dan ook altijd een slager die het erg druk heeft en dus s'avonds door zijn voorraad is.
Als het vlees niet vers meer is en tyramine al wordt omgezet kan het voor mij schadelijk c.q.zelfs dodelijk zijn indien ik niet in staat meer ben om tijdig naar een ziekenhuis te gaan.
Gelukkig hou ik mezelf heel erg streng aan de beperkingen, en is er pas tweemaal wat fout gegaan de afgelopen 2 jaar.
Ik heb me toen gek gepiekerd wat de oorzaak kon zijn, ik had niets verkeerds gegeten (dacht ik).
Nu kan ik de schuld waarschijnlijk aan het vlees toeschrijven.
Door deze Radar uitzending heb ik besloten om verder te gaan als vegetarier zolang ik die medicijnen slik.
Voor de slagers die dit soort geintjes flikken, HEEL ERG BEDANKT!!!!!.(not)

Rob

Re: Bevroren vlees

Geplaatst: 02 mei 2002 12:14
door Dawn
Wat let je om dit bespreekbaar te maken bij een kleine buurtslager. Wie weet zijn ze bereid om je te bellen wanneer het dag vers is. Ik wens je veel succes.

Re: Bevroren vlees

Geplaatst: 18 feb 2004 10:25
door san &lis
hallo rob

Je hoeft toch helemaal geen vegetarier te worden als jij een goede
slagerij bij jou in de buurt hebt, kun je toch aan de slager vragen of hij het vlees vers voor je wil snijden en je kan ook vragen naar de datum van de slagt.
de slager moet je die kunnen vertellen wznt alles wat hij inkoopt zit een slagt datum op en die datum moet hij verplicht in zijn bezit zijn
Ik hoop dat je er wat aan hebt

Veel succes