Pagina 1 van 1
stoomstrijken
Geplaatst: 26 jul 2010 09:14
door verkeersleider
Even een hele simpele vraag
Ik heb een tefal stoomstrijkijzer.
Prima ding, maar krijg elke keer aan de bovenzijde een laagje dat ruw is (soort kalkaanslag). Maak hem elke keer netjes schoon volgens de gebruiksaanwijzing. Dus netjes ontkalken ed. Als ik mijn overhemden (gebruik hem alleen daarvoor) strijk is het na opwarmen de eerste paar streken best ruw en daarna gaat het prima.
Wat is dit en hoe kan ik dit voorkomen?
Re: stoomstrijken
Geplaatst: 26 jul 2010 10:52
door plumber
Probeer hem eens te vullen met gekookt water
of met gesmolten ijswater.
Denk dat je water te hard is.
gr.
Re: stoomstrijken
Geplaatst: 19 dec 2013 10:04
door Sinnema25
Als het goed is hebben de nieuwere stoomstrijkijzers vaak ook een waterfilter in het apparaat, weet niet als dit ook bij jou het geval is maar deze reinigt het water ook van kalk. Dit is in gebieden waar de waterhardheid hoog is (daar waar veel kalk in het water zit) vaak wel nodig.
Re: stoomstrijken
Geplaatst: 22 dec 2013 09:39
door Peeceetje
Je kan bij bv Blokker een staafje kopen waarmee je de strijkzool schoon kunt maken. Je ijzer moet dan heet zijn, je legt een oude doek op je plank en smeert je strijkijzer in, stinkt wel heel erg, maar dan glijd hij daarna prima over je kleren. Wij hebben heel hard water hier en gebruik dat spul een paar keer per jaar.
Sommige stoffen zorgen er ook voor dat je strijkzool ruw wordt.
Re: stoomstrijken
Geplaatst: 22 dec 2013 11:42
door Prolix
als ècht niets werkt..
een polijstdoek strijken. ben je wel lang mee bezig en het is kl*tewerk..Maar daarna heb je gepolijste zool die echt overal overheen glijdt. Maar zoals gezegd: alleen doen als echt niets anders werkt.
Re: stoomstrijken
Geplaatst: 22 dec 2013 16:02
door F.van Holten
Restwater uit een condens droger, is ook zacht water, en prima te gebruiken voor u strijkijzer.