Pagina 1 van 1

dun werkblad (bij greeploze keuken)

Geplaatst: 27 jul 2010 21:10
door bigvarken
Tegenwoordig zie je steeds vaker werkbladen van ca. 1 cm dik. Persoonlijk vind ik dat wel mooi maar vandaag kreeg ik het idee dat de keukenverkoper dergelijke bladen liever niet verkoopt. Zijn er nadelen aan zulke bladen als ze gebruikt worden bij een greeploze keuken?

Re: dun werkblad (bij greeploze keuken)

Geplaatst: 27 jul 2010 22:55
door habe
Piggy,
Logischerwijs zou ik denken dat een dun granieten blad zeer breukgevoelig is.
Een kunststof blad lijkt mij niet erg stabiel. Want dit wordt vanaf de onderzijde vastgeschroeft. Hoe wil je stevigheid krijgen als je de schroeven er maar 4 of 5 mm in kunt draaien?

Re: dun werkblad (bij greeploze keuken)

Geplaatst: 27 jul 2010 23:00
door ikmirjam
ja en minimaal 3 mm moeten we toch wel hebben he? Kon t niet laten toen ik je naam en die mm weer tegen kwam..... :lol:

Re: dun werkblad (bij greeploze keuken)

Geplaatst: 27 jul 2010 23:26
door echwel
hallo,

op een bulthaup keuken gaat het prima.
er zijn speciale schoeven voor en ook speciale boortjes.
de bovenzijde van de onderkasten zijn gesloten, dus dat geeft stevigheid tegen doorzakken op den duur.
succes

Re: dun werkblad (bij greeploze keuken)

Geplaatst: 28 jul 2010 12:33
door bigvarken
en bij een Corian blad?

Re: dun werkblad (bij greeploze keuken)

Geplaatst: 31 jul 2010 15:29
door Skypo
Ook ik ben erg fan van een dun (graniete) werkblad, maar een verkoper zei dat ze dat niet verkochten omdat hun fabrikant pas garantie geeft vanaf 3cm. Kan dat kloppen?

Re: dun werkblad (bij greeploze keuken)

Geplaatst: 31 jul 2010 16:40
door zelfstandigste
Ook ik ben erg fan van een dun (graniete) werkblad, maar een verkoper zei dat ze dat niet verkochten omdat hun fabrikant pas garantie geeft vanaf 3cm. Kan dat kloppen?
Ja, dat kan kloppen maar is niet nodig........(er zijn keukenspecialisten die wel een dunner werkblad kunnen- en willen- leveren en monteren, vele verkopers worden [van hogerhand] aangestuurd om dit niet te verkopen.)

Re: dun werkblad (bij greeploze keuken)

Geplaatst: 11 aug 2010 17:10
door JWKlasse
ikmirjam schreef:ja en minimaal 3 mm moeten we toch wel hebben he? Kon t niet laten toen ik je naam en die mm weer tegen kwam..... :lol:
In onze showroom te Sittard-Geleen staat een hoogglans greeploze met een 3 mm RVS werkblad.
Vlijmscherp natuurlijk maar wel mooi.. :D

Re: dun werkblad (bij greeploze keuken)

Geplaatst: 11 aug 2010 18:51
door Skypo
JWKlasse schreef:
ikmirjam schreef:ja en minimaal 3 mm moeten we toch wel hebben he? Kon t niet laten toen ik je naam en die mm weer tegen kwam..... :lol:
In onze showroom te Sittard-Geleen staat een hoogglans greeploze met een 3 mm RVS werkblad.
Vlijmscherp natuurlijk maar wel mooi.. :D
Als je eens een keer verkeerd stoot tegen dat blad, breekt ie volgens mij al..niet?

Re: dun werkblad (bij greeploze keuken)

Geplaatst: 13 aug 2010 06:41
door zelfstandigste
Als je eens een keer verkeerd stoot tegen dat blad, breekt ie volgens mij al..niet?
3mm rvs wat breekt als je er tegen stoot? Dat wil ik zien! :shock:

Er bestaat trouwens wel 5mm graniet versterkt met glasvezel, voor de keukens wordt dit maar zelden gebruikt omdat het een vrij kostbaar materiaal (en fabricageproces) is en er is geen echt mooie randafwerking mogelijk.

Re: dun werkblad (bij greeploze keuken)

Geplaatst: 13 aug 2010 13:19
door Skypo
zelfstandigste schreef:
Als je eens een keer verkeerd stoot tegen dat blad, breekt ie volgens mij al..niet?
3mm rvs wat breekt als je er tegen stoot? Dat wil ik zien! :shock:
:lol: Ik las graniet :oops: .