combimagnetron of gewone bakoven
Geplaatst: 08 sep 2010 18:24
Hallo mensen,
Graag jullie advies over het volgende:
We zijn bezig met de aanschaf van een keuken, en we dubben nog over de oven. Momenteel hebben we een Siemens combimagnetron, maar die vinden we te klein voor het echte bak- en braadwerk, zoals het maken van ovenschotels en het braden van vlees. De magnetron functie gebruiken we, best wel vaak, eigenlijk uitsluitend voor het snel ontdooien van sneetjes brood. Ruimte voor een inbouwmagnetron is er niet, en als het kan willen we liever ook geen losse magnetron. Nu lees ik dat veel ovens een ontdooistand hebben. Is dat een bruikbaar alternatief voor ontdooien met de magnetron? We denken nu aan een Gaggenau bakoven BO210130. Is er een combi-magnetronoven met een vergelijkbare inhoud, waarvan de bakovenfunctie vergelijkbaar is met die van de Gaggenau?
Verder twijfelen we tussen inductie en een roestvrijstalen 5-pits gasbrander, maar ik hoor over de laatste nogal negatieve berichten i.v.m. het inbranden van vetspatten en vlekken die niet meer te verwijderen zijn. Wordt die soep werkelijk zo heet gegeten?
Alvast hartelijk bedankt voor het meedenken.
Greetje
Graag jullie advies over het volgende:
We zijn bezig met de aanschaf van een keuken, en we dubben nog over de oven. Momenteel hebben we een Siemens combimagnetron, maar die vinden we te klein voor het echte bak- en braadwerk, zoals het maken van ovenschotels en het braden van vlees. De magnetron functie gebruiken we, best wel vaak, eigenlijk uitsluitend voor het snel ontdooien van sneetjes brood. Ruimte voor een inbouwmagnetron is er niet, en als het kan willen we liever ook geen losse magnetron. Nu lees ik dat veel ovens een ontdooistand hebben. Is dat een bruikbaar alternatief voor ontdooien met de magnetron? We denken nu aan een Gaggenau bakoven BO210130. Is er een combi-magnetronoven met een vergelijkbare inhoud, waarvan de bakovenfunctie vergelijkbaar is met die van de Gaggenau?
Verder twijfelen we tussen inductie en een roestvrijstalen 5-pits gasbrander, maar ik hoor over de laatste nogal negatieve berichten i.v.m. het inbranden van vetspatten en vlekken die niet meer te verwijderen zijn. Wordt die soep werkelijk zo heet gegeten?
Alvast hartelijk bedankt voor het meedenken.
Greetje