Pagina 1 van 1

gemeente den haag illegale energie aftap

Geplaatst: 27 sep 2010 15:15
door Carolien44
Wij hebben een eigen woning met daaronder een carport voor twee auto's. De ene plek is van ons, de andere van mensen die verderop in de straat wonen. De eigenaar van de andere parkeerplek heeft een handicap. De maatschappelijk werker van de gemeente Den Haag (Dienst SZW) van die persoon heeft Eneco opdracht gegeven een oplaadpunt voor een electrische rolstoel/scootmobiel te laten plaatsen. Eneco heeft een elektrische aanpassing gemaakt. Nu hebben wij geen toestemming daarvoor gegeven EN we zijn niet op de hoogte gesteld van het boren in de muren en het aftappen van stroom.

Doordat wij niet meer in de woning wonen (woning staat te koop) heeft die andere bewoner de sleutel van de carport aan de gemeente gegeven. Wij hebben de aanpassing in de carport later ontdekt. De aanpassing moet ongeveer mei 2010 hebben plaatsgevonden.

Na heel veel uitzoekwerk zijn wij erachter gekomen wie de opdracht gegeven heeft voor het boren in onze muur en het illegaal aftappen van onze stroom.

Wij hebben al het enige stappen ondernomen om de illegale aftap van stroom en de illegale plaatsing van een wandcontactdoos en meter in onze carportmuur te achterhalen/stoppen:
- contact genomen met de andere eigenaar - deze heeft de naam van de
maatschappelijk werkster en telefoonnummer gegeven.
- contact opgenomen met de maatschappelijk werkster. We hebben herhaaldelijk gebeld. De maatschappelijk werkster legt het probleem bij de andere eigenaar. . En die zegt weer dat we dat met de maatschappelijk werkster moeten doen, die heeft immers opdracht gegeven voor het aanleggen van de wandcontactdoos. We hebben de chef van de maatschappelijk werkster gesproken en hij zou het uitzoeken. (we hebben nooit meer wat van hem vernomen). Tegenwoordig worden we door de telefoniste steeds afgescheept, dat de maatschappelijk werkster en de chef er niet zijn. De telefoniste zegt nu dat we eigenlijk vanaf dag één een advocaat in de armen hadden moeten nemen. Eind augustus zei de telefoniste dat we geen burger van Den Haag meer zijn (we zijn verhuist, maar wel eigenaar van het pand in Den Haag) en de nieuwe gemeente het voor ons op moet nemen.
- De juridisch specialist van onze huidige gemeente liet ons vandaag 27 september 2010 weten, dat ze ons niet kunnen helpen, omdat de Gemeente Den Haag geen antwoord geeft op vragen en ook hen van het kastje naar de muur stuurt. Onze gemeente heeft ons geadviseerd om naar de politie te gaan voor diefstal van stroom?!?!?!
- Eneco kan ons geen opdracht bon tonen (wij willen graag weten wie de opdracht heeft gegeven).

Wij denken dat de politie ook niks aan ons probleem kan doen, en wij hopen dat er mensen zijn die ons kunnen adviseren welke route we moeten bewandelen om de wandcontactdoos te laten verwijderen.

p.s. de andere eigenaar van de carport zeggen dat ze het zeer vervelend vinden, en wij vermoeden ook dat ze geen gebruik maken van het oplaadpunt. (maar we wonen er niet meer, dus hebben we daar geen zicht op).

Re: gemeente den haag illegale energie aftap

Geplaatst: 27 sep 2010 21:56
door troubleshooter
Een vreemd verhaal maar dan laat u een installateur komen om de boel weg te halen en stuurt u de rekening naar de opdrachtgever. Simpel hoor!

Re: gemeente den haag illegale energie aftap

Geplaatst: 28 sep 2010 13:57
door VioletPrue
Hier kloppen een aantal zaken helemaal niet.
Een maatschappelijk werker kán namelijk helemaal geen opdracht geven voor het aanbrengen van een oplaadpunt voor een scootmobiel.
De enige die dit kan, is de afdeling Wmo van de gemeente of, als de eigenaar van de andere parkeerplaats het zelf betaalt, hijzelf.
Dit lijkt mij dat het een geval Wmo-aanvraag betreft en dan moet u dus klagen bij de gemeente.
Dat is namelijk de afdeling die (in dit geval) woningaanpassingen behandelt.
Dus dat deel van het verhaal klopt al niet.
Waarschijnlijk is er bij uw buren een indicatiesteller van een bureau dat de gemeente inhuurt langsgeweest en heeft hij/zij bepaalt dat het oplaadpunt daar moest komen.
Hij/zij brengt verslag uit aan de gemeente en zij bepalen vervolgens of de aangevraagde aanpassing verstrekt wordt.
Méér dan slordig dat de gemeente geen contact met u op heeft genomen.
Zij horen van de indicatiesteller een tekening te krijgen met het hoe en wat rondom het toekomstige oplaadpunt.
De gemeente hoort dan, als het oplaadpunt enkel in uw muur aangebracht en op uw stroom aangesloten kan worden, de aanvraag af te wijzen!
U vraagt immers niets aan, maar uw 'buurman'.
Willen zij de beste man toch helpen is dat prima, maar dan wel pas na overleg met u.
Als u een (rechtsbijstands)advocaat heeft, direct een aangetekende brief naar de 'buurman' sturen, dat u de informatie van diegene die bij hem is geweest en heeft besloten dat het oplaadpunt daar moest komen wilt hebben.
Vervolgens (laten) checken of dit inderdaad het indicatiebureau van de gemeente is.
Vervolgens kunt u de gemeente in gebreke stellen, omdat er een woonaanpassing aan uw huis via de Wmo is gedaan, terwijl u er geen heeft aangevraagd en dat dit schade heeft opgeleverd (afgetapte elekriciteit) en misschien zelfs effect heeft op de verkoopprijs.
Als ik u was, zou ik, om ook aardig te zijn naar de 'buurman' de gemeente voorstellen om te kijken of het oplaadpunt niet ergens anders kan komen op de carpoort aan de kant van de 'buurman', omdat die man de stroom dus kennelijk wel nodig heeft.
Kan dit niet, wijs ze dan op de mogelijkheid van een losse scootmobielopslag, waar stroom etc. allemaal al in zit, deze kan zelfs in de achtertuin van de buurman gezet worden.
Heel veel succes en ik hoor graag hoe dit afloopt, want dit is ronduit belacheijk.