Pagina 1 van 1

Welke kamerprofiel kuntstof kozijnen kiezen?

Geplaatst: 03 okt 2010 10:44
door Jankees
Binnenkort wil ik openslaande tuindeuren laten plaatsen in mijn woning. Inmiddels bij een aantal leveranciers geweest om informatie in te winnen. Nu worden er in de markt verschillende kamerprofielen voor kunststof kozijnen aangeboden. Men zegt, hoe meer kamers des te beter de isolatie/vochthuishouding.

Nu zegt de ene leverancier dat je echt alleen voor 5-kamerprofielen moet kiezen, omdat je bij minder kamers problemen gaat krijgen. Van de andere kant horen we van andere leveranciers juist dat het verschil in aantal kamers vooral een verkooppraatje is. Welk advies mogen we serieus nemen in dezen?

Tussen de verschillende kamerprofielen zit een prijsverschil (maar valt relatief gezien mee). Mijn vraag is nu of er veel winst te halen is mbt isolatie/vochthuishouding bij de keuze van het kamerprofiel van de kunststof kozijnen? Hebben de meer kamerprofielen ook nog andere voordelen ivm de minder kamerprofielen? (bv stevigheid, tochten, kans op lekkage/vocht, etc)

Graag zou ik hierover advies ontvangen om uiteindelijk een goede keuze te kunnen maken. Andere tips voor de aankoop van kunststof kozijnen en keuze leverancier zijn ook altijd welkom.

Bedankt,
Jankees

Re: Welke kamerprofiel kuntstof kozijnen kiezen?

Geplaatst: 06 okt 2010 12:11
door Jan_Jansen
Beste Jankees,
Kamer en nog meer kamers ik ken het!
Gaat echter in kunststof kozijnen niet om de kamers alleen, want er is ook glas waar het om draait en het materiaal wat het moet vasthouden of ook wel het profiel het aankan, dus niet verteerd na een aantal jaren, bedoel ik mee te zeggen verouderd (verkleuren verharden) wat als gevolg oa heeft dat het profiel scheurt en gaat wijken en verkleurt. Waar je als eerste op moet letten of er weekmakersvrij kozijn gebruikt wordt, want dan verouderd deze niet meer en zal deze ook niet zomakkelijk verkleuren en zeker niet veranderen qua vorm en hardheid, plus daarbij milieu vriendelijker en ook nog eens beter voor je gezondheid. Is nml zwaar giftig. Deze handeling kost fabrieken geld, ze moeten dan hun extrusie mallen veranderen en hun produktie lijn omgooien en zolang het nog mag!
Bedrijven die dit onder de knie hebben in hun productie lijn zijn er echter helaas tot op heden niet veel, maar die hebben wel als een van de weinige alle certificaten en zekerheden, Schuco en Finstral zijn gelukkig wel een aantal partijen die dit in NL verkopen. Daarbij glas is een hele grote winst factor in isolatie en rendement, vandaag de dag hebben we triple glas met is waarde van 0.8 tot 0.6Kw(dus met kozijn/profiel 1.1 tot 0.9 Kw) wat meer dan de 1/2 winst is op verbruik en zeker meer dan de 1/2 woon genot. Wat houdt dat in 3 lagen van glas verdeeld over 2 spauwverdelingen 4:-8-4-10-4: .dikte 30mm deze zijn standaard in Duitsland, nog gekker verplicht en Finland/Zweden/Noorwegen/Denemarken, maar in NL nog niet want de hout industrie heeft nog geen goede oplossing voor deze variant. Glas is nml te zwaar voor houten kozijnen. En de grote jongens in de bouwwereld zijn er nog niet aan toe.
En wordt er ook door veel kozijn boeren gezegt dat het niet zoveel uit maakt als je gewoon HR++ neemt iso waarde 1.2Kw en met een goed kunststof kozijn 1,6Kw is gelul, ze kunnen er bij veel glas producenten in NL nog niet aankomen en dan moeten ze het rechtstreeks bij de fabriek bestellen en dan verdienen ze er niet genoeg mee vinden ze. Dus kleinneren ze het en zeggen zelf dat het minder goed is. Echter wat een boer niet kent!
Zou zeggen kijk even naar het merk als eerst, niet naar de prijs!
Vaak zijn de goedkope kunststof kozijn boeren met merken bezig die wel een leuk pakket kunnen leveren met veiligheid en vorm, maar zijn de kozijnen niet van vandaag en zeker niet vrij van weekmakers. dus altijd goedkoper productie kost minder.
Let op keurmerk politie keur en KOMO, IFT, SKZ, TÜV en RAL, standaard voldoen de meeste kunststof boeren voldoen wel aan SKG+ maar SKG++ is een optie.
Kijk naar montage van de kozijnen wordt er gewerkt met ankers of gewoon weg geboord in het kozijn te plaatse of wordt er in de fabriek al rekening mee gehouden als niet anders kan dan met ankers.
Werken ze met een aanslag (intrek) of koud op de muur, laatste mag niet gekit worden want dat verteerd ook na 4á5 jaar en jij gaat dat niet vervangen, toch! Ook het werken met compriband is geen oplossing die verteerd al bij 2 jaar door de zon mag alleen aan de binnenkant van het kozijn gebruikt worden, alleen als ze met fixvoeg werken is tot nu toe de beste oplossing bij koudmontage! Dus beste oplossing is aanslag rand met kunststof montageframe, optie veel mooier buiten en beter voor het kozijn binnen qua afwerking en bediening.
Zou zeggen veel succes met vergelijken maar vergelijk wel de merken en materiaal van een de zelfde producenten als boven genoemde. Tip maak een file/bestand en vertuur die naar leveranciers die rechtstreeks vanuit fabriek leveren zonder tussen komst van een dealer of zo. Zij krijgen vaak al een montage ploeg aangewezen van de fabriek of hebben de montage ploeg die weet waar ze mee bezig zijn door cursus van fabriek. Vaak veel voordeliger dan dealers maar met zelfde garanties en rechtstreeks van de fabriek.

Re: Welke kamerprofiel kuntstof kozijnen kiezen?

Geplaatst: 02 nov 2010 10:00
door Sanneke120
Het aantal kamers heeft zeer zeker invloed op de isolatie van het totale kozijn. Het is inderdaad de combinatie van het aantal kamers en isolatieglas. 3-voudig isolatieglas is het beste.

Er zijn veel sjabba-sjabba leveranciers of leveranciers die hun kozijnen uit Duitsland halen. Waar je echter voor op moet passen (zeker bij nieuwbouw) dat is dat de kozijnen SKG-gecertificeerd zijn. Dit is bij Duitse kozijnen niet altijd het geval. Als tijdens de bouw een inspecteur komt, keurt deze de kozijnen af zonder SKG-certificaat en krijgt de aannemer X aantal weken om te zorgen voor kozijnen die voldoen aan het Nederlands bouwbesluit. Allemaal gezeur dus waar je niet op zit te wachten.

Ben het met bovenstaand bericht eens, kies voor betrouwbare leverancier met goede profielen. Ik zelf heb erg goede ervaringen met de profielen van Finstral (let op, alleen Finstral Nederland verkoopt de originele kozijnen met SKG in Nederland). Sinds wij deze kozijnen hebben laten plaatsen, hoeven we zelden meer de kachel aan de warmte blijft binnen. Goed advies en goede montage.

Re: Welke kamerprofiel kuntstof kozijnen kiezen?

Geplaatst: 14 mei 2011 11:03
door jgelder
Ik ben het grotendeels eens met de bovenstaande reacties echter om het nog wat ingewikkelder te maken: Alleen afgaan op het merk profielen is ook niet verstandig. Voordat een profiel een kozijn wordt gaat het naar de fabrikant. Deze maakt van de verschillende profielen een kozijn, en dit proces bepaald voor een groot deel de eindkwaliteit van het kozijn. Het is dus beslist niet zo dat alle kozijnen van bijvoorbeeld Rehau dezelfde kwaliteit hebben. In dit artikel wordt het overigens behoorlijk goed uitgelegd:
http://www.kozijneninfo.net/hoe-kies-je ... -kozijnen/

Re: Welke kamerprofiel kuntstof kozijnen kiezen?

Geplaatst: 26 okt 2011 15:34
door JanBeekman
Menig profielmerk heeft haar basissysteem tot aan de meest hightech isolerende energiezuinige passiefhuis systeem toe. Verschillen in prijs zitten daar ook in. Kwestie van zef weten wat de wens is voor nu en de toekomst en dit duidelijk voorleggen aan de fabrikant. Laat je niet enkel overtuigen door cetificaten en keurmerken, vraag ook rondleiding in showroom en fabriek bij de fabrikant. Zo krijg je een goed beeld.