Onderbouwing JUSLIFE met veel antioxidanten.
Geplaatst: 24 okt 2010 15:12
Naar aanleiding van een post op een forum over JUSLIFE heb ik mezelf daarin verdiept. De gezondheidsvoordelen die genoemd worden zouden komen door een groot aantal antioxidanten (ORAC).
De bewijzen die daarvoor aanwezig zijn heb ik echter niet kunnen vinden vandaar dat ik de onderstaande mail naar ze heb gestuurd.
Een reactie hierop heb ik nog niet vernomen:
Mail aan JUSLIFE:
Op jullie site staat te lezen dat jullie graag over JUS praten en dat mensen niet moeten aarzelen om bij vragen een mail te sturen.
Jullie proberen dan om deze binnen 48 uur te beantwoorden:
"Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen. Mocht u een vraag hebben die hier niet beantwoord wordt, aarzel dan niet een e-mailtje te sturen naar [email protected]."
Dit heb ik op 5, 9, 13 en 18 oktober gedaan, maar tot op heden heb ik nog geen reactie mogen ontvangen. Vandaar dat ik deze mail nogmaals stuur.
Op jullie site staat te lezen dat JUS ondersteunend kan werken voor een vijftigtal aandoeningen/ziekten.
De reden daarvoor is dat JUS een hoge ORAC-waarde heeft en daardoor vrije radicalen te lijf gaat.
Waar ik benieuwd naar ben is of er ook onderzoek bestaat dat bevestigd dat een hogere ORAC-waarde gepaard gaat met een betere gezondheid. Van antioxidanten is namelijk bekend dat ze in grote hoeveelheden zelfs als oxidant optreden.
De rol van antioxidanten voor de gezondheid is dan ook nog niet helemaal duidelijk:
Although existing knowledge does not allow a final and conclusive assessment of the relevance of antioxidants for health, it does provide the basis for its rational consideration.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19453669
Eduardo Marbàn en zijn team van het vermaarde Cedars-Sinai instituut voor hart- en vaatziekten in Californië ontdekten bij toeval dat een overdreven dosis antioxidanten juist kanker kan veroorzaken.
http://www.depers.nl/wetenschap/477789/ ... rlijk.html
De vraag is of schermen met een hoge ORAC-waarde ook betekent dat het gezondheidsvoordelen biedt. De ORAC-waarde is immers in-vitro getest en kan in-vivo tot andere uitkomsten leiden.
Om wikipedia te citeren:
Numerous health food and beverage companies and marketers have capitalized on the ORAC rating by promoting products claimed to be "high in ORAC". As most of these ORAC values have not been independently validated or subjected to peer review for publication in scientific literature, they remain unconfirmed, are not scientifically credible, and may mislead consumers.
http://en.wikipedia.org/wiki/Oxygen_rad ... e_capacity
Wanneer verantwoord en gevarieerd gegeten wordt hoeven er geen tekorten op te treden. Dit kan berekend worden aan de hand van de ADH van verschillende microvoedingsstoffen. Een inname hoger dan de ADH lijkt niet direct gezondheidsvoordelen op te leveren.
De vraag is of dit ook niet van toepassing is voor de hoeveelheid antioxidanten.
Het lichaam heeft van zichzelf diverse mechanismen om vrije radicalen aan te pakken. Daarnaast zorgt onze voeding voor de inname van antioxidanten.
Wat heeft het suppleren van JUS (meer antioxidanten) volgens onderzoek voor meerwaarde? En welke gepubliceerde onderzoeken zijn dat dan? Die lijken mij aanwezig te moeten zijn gezien de claims die gemaakt worden.
Graag verneem ik een reactie.
De bewijzen die daarvoor aanwezig zijn heb ik echter niet kunnen vinden vandaar dat ik de onderstaande mail naar ze heb gestuurd.
Een reactie hierop heb ik nog niet vernomen:
Mail aan JUSLIFE:
Op jullie site staat te lezen dat jullie graag over JUS praten en dat mensen niet moeten aarzelen om bij vragen een mail te sturen.
Jullie proberen dan om deze binnen 48 uur te beantwoorden:
"Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen. Mocht u een vraag hebben die hier niet beantwoord wordt, aarzel dan niet een e-mailtje te sturen naar [email protected]."
Dit heb ik op 5, 9, 13 en 18 oktober gedaan, maar tot op heden heb ik nog geen reactie mogen ontvangen. Vandaar dat ik deze mail nogmaals stuur.
Op jullie site staat te lezen dat JUS ondersteunend kan werken voor een vijftigtal aandoeningen/ziekten.
De reden daarvoor is dat JUS een hoge ORAC-waarde heeft en daardoor vrije radicalen te lijf gaat.
Waar ik benieuwd naar ben is of er ook onderzoek bestaat dat bevestigd dat een hogere ORAC-waarde gepaard gaat met een betere gezondheid. Van antioxidanten is namelijk bekend dat ze in grote hoeveelheden zelfs als oxidant optreden.
De rol van antioxidanten voor de gezondheid is dan ook nog niet helemaal duidelijk:
Although existing knowledge does not allow a final and conclusive assessment of the relevance of antioxidants for health, it does provide the basis for its rational consideration.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19453669
Eduardo Marbàn en zijn team van het vermaarde Cedars-Sinai instituut voor hart- en vaatziekten in Californië ontdekten bij toeval dat een overdreven dosis antioxidanten juist kanker kan veroorzaken.
http://www.depers.nl/wetenschap/477789/ ... rlijk.html
De vraag is of schermen met een hoge ORAC-waarde ook betekent dat het gezondheidsvoordelen biedt. De ORAC-waarde is immers in-vitro getest en kan in-vivo tot andere uitkomsten leiden.
Om wikipedia te citeren:
Numerous health food and beverage companies and marketers have capitalized on the ORAC rating by promoting products claimed to be "high in ORAC". As most of these ORAC values have not been independently validated or subjected to peer review for publication in scientific literature, they remain unconfirmed, are not scientifically credible, and may mislead consumers.
http://en.wikipedia.org/wiki/Oxygen_rad ... e_capacity
Wanneer verantwoord en gevarieerd gegeten wordt hoeven er geen tekorten op te treden. Dit kan berekend worden aan de hand van de ADH van verschillende microvoedingsstoffen. Een inname hoger dan de ADH lijkt niet direct gezondheidsvoordelen op te leveren.
De vraag is of dit ook niet van toepassing is voor de hoeveelheid antioxidanten.
Het lichaam heeft van zichzelf diverse mechanismen om vrije radicalen aan te pakken. Daarnaast zorgt onze voeding voor de inname van antioxidanten.
Wat heeft het suppleren van JUS (meer antioxidanten) volgens onderzoek voor meerwaarde? En welke gepubliceerde onderzoeken zijn dat dan? Die lijken mij aanwezig te moeten zijn gezien de claims die gemaakt worden.
Graag verneem ik een reactie.