LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] afvallen

Ervaring met voeding of zaken rondom dit onderwerp? Geef hier jouw mening.
etrovally
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 jun 2005 21:31

afvallen

Ongelezen bericht door etrovally »

als je echt wilt afvallen moet je waist line nemen super de luxe ben zelf 16 kilo in 2 maanden kwijt geraakt kan je met de mensen in aanraking brengen

Emma12
Berichten: 22
Lid geworden op: 24 jun 2005 22:02

Re: afvallen

Ongelezen bericht door Emma12 »

Hoi,

Dat is veel zeg 16 kilo in 2 maanden tijd!!
Wat houdt het allemaal in?
Kan er namelijk niets over vinden op internet, is het iets nieuws??
En waar bestaat het uit??

Groetjes van Emma

Maarschalk
Berichten: 2899
Lid geworden op: 14 aug 2004 17:03

Re: afvallen

Ongelezen bericht door Maarschalk »

Hmm, 16 kilo in 2 maanden afvallen lijkt me niet gezond.
En, hoe zit met het jojo effect?

Pebbie
Berichten: 10
Lid geworden op: 06 jun 2005 19:17

Re: afvallen

Ongelezen bericht door Pebbie »

zoek maar bij google, low carb dieet. genoeg over te vinden zag ik net al.

Erik Groen
Berichten: 95
Lid geworden op: 29 jun 2005 15:55

Re: afvallen

Ongelezen bericht door Erik Groen »

Dat er afvalmiddelen bestaan is natuurlijk onzin. En al helemaal dat je ze zonder recept (van je (huis)arts) zou kunnen krijgen.
Laten we beginnen bij het begin. Elk middel met werking heeft bijwerkingen. Echter niet iedereen krijgt die bijwerkingen. Sommige zijn vervelend en sommige zelfs gevaarlijk. Er moet dus gewogen worden tussen voordelen van behandelen en eventueel bij een individu te verwachten bijwerkingen. Het is ook daarom dat een specialist uit het ziekenhuis of specialist voor algemene aandoeningen (lees huisarts) deze middelen moet voorschrijven. Bij afvallen met middelen die werken is dat natuurlijk niet anders.
Obesitas, in de volksmond overgewicht, is hard op weg een epidemie te worden. De medische stand en de overheid en niet te vergeten de zorgverzekeraars is er zeer veel aan gelegen dit probleem op te lossen, al was het maar vanwege de enorme kosten die hierdoor gaan ontstaan. Er zijn echter geen wetenschappelijk bewezen werkzame pillen. De enige manier is harder vet verbranden dan dat je het kunt aanmaken, hetgeen in normaal Nederlands betekent of minder eten of harder rennen en het liefst allebei. Het gaat om leefstijlaanpassing. Dat is ook de reden dat diëten werken. Je past je leef (lees:eet-) stijl aan. Echter stop je met het dieet, dan val je weer terug in je oude leefstijl en komen de kilo's weer terug. Het vaak genoemde jojo effect komt dus niet door een inferieur dieet, maar door de inferieure mens die de leef/eetstijl niet kan handhaven. Alle huilverhalen zoals: ik word al dik van de lucht, ik heb zware botten, ik heb geen tijd om te sporten zijn natuurlijk onzin. Het leven is niet eerlijk. Sommige mensen kunnen veel eten, zonder dik te worden anderen niet. Sommigen kunnen goed leren anderen niet. Weer anderen verdienen veel, anderen niet, enz… Voor de meesten gelden de normale natuurwetten en die houden in dat je moet werken voor je succes. Je hebt een groot risico om ongelukkig en niet oud te worden als je te zwaar bent. En dat is algemeen bekend. Dus stop met huilen en luister naar uw huisarts en val af. Uw leven hangt er van af!

Groeten,

Erik Groen

suus82
Berichten: 19
Lid geworden op: 07 jul 2005 21:21

Re: afvallen

Ongelezen bericht door suus82 »

@ Erik : Wat heb jij toch tegen dikke mensen zeg :x
Overal waar het gaat over afvallen kwak jij hetzelfde verhaaltje neer.
Ik durf te wedden dat jij kunt eten wat je wilt zonder een grammetje aan te komen :roll:

Wat is jouw probleem met dikke mensen ?

eeliane
Berichten: 1444
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: afvallen

Ongelezen bericht door eeliane »

Daar gaan we weer...

suus82
Berichten: 19
Lid geworden op: 07 jul 2005 21:21

Re: afvallen

Ongelezen bericht door suus82 »

Waarom daar gaan we weer :?: :?:

Overal zet hij precies hetzelfde verhaaltje neer. We gaan niet weer maar hij

joostw
Berichten: 228
Lid geworden op: 21 dec 2004 20:21

Re: afvallen

Ongelezen bericht door joostw »

Het is natuurlijk ook wel hinderlijk als iemand de waarheid weet, zeker als hij dat ook nog hier gaat neerzetten, voor hetzelfde geld krijgt iemand dat nog onder ogen en dan komen ze misschien erachter dat al die afval-zooi niets helpt als je niet geneigd bent om je levensstijl permanent te veranderen.

Ja, die Erik is me d'r een.

Stelletje beppen, denk eens goed na, de meeste middelen om gewicht te verliezen komen uit Amerika, helpt goed als je die vetkleppen aan de andere kant van de grote plas in ogenschouw neemt.

suus82
Berichten: 19
Lid geworden op: 07 jul 2005 21:21

Re: afvallen

Ongelezen bericht door suus82 »

@ flip:

Het is gewoon zooo irritant dat hij in elk overgewicht topic met dit verhaaltje komt.

En het gaat er vooral om hoe hij het brengt. Hij kan het ook gewoon zeggen ipv te lopen janken dat al die dikke mensen maar eens op moeten houden met dat gehuil. Ik merk daaraan gewoon dat het zo iemand is die dikke mensen vies vind en zichzelf beter vind.

Er zijn ook mensen die te zwaar zijn door andere redenen en die moet je niet over één kam gaan scheren. Er zijn ook veel mensen die gewoon geen goede huisarts hebben en geen goede hulp krijgen. Daar hebben die mensen meer aan dan het advies gewoon opstaan met die luie kont, want vaak zit er meer achter en eten die mensen teveel door psychische problemen en hebben het vaak niet eens door.

Sommige mensen doen net alsof elk mens met overgewicht luie varkens zijn die de hele dag patat eten en dat is zo'n g****.
Jullie hebben gewoon geen idee joh :roll:

afz. Bep

joostw
Berichten: 228
Lid geworden op: 21 dec 2004 20:21

Re: afvallen

Ongelezen bericht door joostw »

Misschien heb ik wel een idee, misschien ben ik zelf wel niet een van de slankste, misschien heb ik met het zelfde bijltje gehakt.

Ik ben nog niet een van de slankste en zal nooit iemand veroordelen op zijn /haar omvang, echter als mensen steeds maar weer hun heil trachten te zoeken in allerlei uitvluchten en/of middelen waar de werking alleen onder discutabele omstandigheden aangetoond kunnen worden, of zelfmedelijden hebben waar een gemiddelde peuter jalours op is, kan ik het niet laten om ietsepietsie pissig te te reageren.

Ik veroordeel niet het gewicht maar de mens die onder dat gewicht schuil gaat.

Maarschalk
Berichten: 2899
Lid geworden op: 14 aug 2004 17:03

Re: afvallen

Ongelezen bericht door Maarschalk »

Ik snap die commotie aangaande het verhaal van Erik Groen niet.
Wat zegt hij dan dat niet klopt?

Er zijn mensen die sneller aankomen dan anderen. Maar verder? Hoezo zijn er mensen die zwaar zijn vanwege andere redenen? Welke redenen dan?

buddy
Berichten: 29
Lid geworden op: 09 jun 2005 15:01

Re: afvallen

Ongelezen bericht door buddy »

welke redenen ????

Lees eens bij de topic "dik is niet altijd te dik"daar staan genoeg redenen.

suus82
Berichten: 19
Lid geworden op: 07 jul 2005 21:21

Re: afvallen

Ongelezen bericht door suus82 »

Er zijn ook heel veel mensen die met heel veel moeite 20 k zijn afgevallen maar die laatste 4 ktjes er maar niet afkrijgen en hopen dat zo'n middel hun erbij kan helpen. Waarom moet die hoop dan gelijk de grond in worden gestampt.

Nee een wondermiddel bestaat niet ik ben niet achterlijk als dat bestond was er geen dik mens meer in de wereld maar er zijn middelen die zeker wel kunnen helpen.
Een kennis van mij is echt heel wat kilotjes afgevallen door het gebruik van CLA.

S.
Berichten: 2164
Lid geworden op: 22 mei 2005 23:52

Re: afvallen

Ongelezen bericht door S. »

Er zijn ook heel veel mensen die met heel veel moeite 20 k zijn afgevallen maar die laatste 4 ktjes er maar niet afkrijgen en hopen dat zo'n middel hun erbij kan helpen.
Misschien zitten die mensen (20 kg lichter) dan wel op hun ideale gewicht en hoeven die 4 resterende kilootjes er niet af.
Ik vind het maar eng, die pillen en andere middeltjes.
Heb een collega die geregeld zo'n kuur volgt maar uiteindelijk na de peperdure kuur weer naar haar oude ( te zware) gewicht terug jo- joot.

Vrees dat (huisarts?) E. Groen gelijk heeft met de inhoud van zijn bijdragen. Ik, in ieder geval, kan géén neerbuigend toontje in zijn teksten vinden.
Je kunt het ook omdraaien en denken:"deze man heeft gelijk en ik ga z'n adviezen ten harte nemen én het zal me nu lukken om ze succesvol op te volgen" .

Succes.

woman4life
Berichten: 319
Lid geworden op: 08 mar 2004 12:23

Re: afvallen

Ongelezen bericht door woman4life »

dr. phil

Fenkie
Berichten: 136
Lid geworden op: 10 dec 2004 17:52

Re: afvallen

Ongelezen bericht door Fenkie »

Beste Erik Groen,

Een mooi betoog en helaas heel erg waar. Tja, en dat is niet altijd even leuk om te horen :?

Groeten,

Fenkie.

Tralala
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 jul 2005 00:26

Re: afvallen

Ongelezen bericht door Tralala »

Mensen,

ik vind het triest dat enkelen het kennelijk niet kunnen nalaten persoonlijk te worden in de discussie. Ik ben zelf psycholoog en en heb vaak te maken met afweermechanismen van dikke mensen naar behandelaars toe. Je kunt het niet eens zijn met Erik, maar draag dan wel argumenten aan. Wat ik hier zie, is veelal frustratie dat op een kennelijk zeer ingevoerd persoon wordt gebotvierd. Ik zie in Erik's betoog niets wat onzin is. Hij brengt het alleen wel heel direct en zonder omhaal. Dat is misschien even schrikken, maar ook heel verhelderend.
Wat je hier ziet is de klassieke dramadriehoek. (Hier werden de oude Griekse tragedies al op gebaseerd.) De patiënt klaagt en plaatst zich zelf in de slachtofferrol, hij of zij laat de behandelaar geen andere keus dan te redden. Maar redden is ongevraagde hulp en dus blijft het drama bestaan. De enige oplossing is uit de driehoek te stappen en zelf actie te ondernemen. Dat geeft Erik aan. Dus ook al heb ik inhoudelijk (medisch) vlak geen verstand van de zaken, op psychologisch vlak heeft Erik toch ook gelijk.

sunshine28_02
Berichten: 3
Lid geworden op: 21 sep 2005 13:55

Re: afvallen

Ongelezen bericht door sunshine28_02 »

Hai iedereen op dit forum,

eerst even een beetje commentaar, sommige mensen doen echt heel onaardig tegen elkaar. Beetje jammer. Anyway, even over mezelf:

Ik ben 19, ik ben te dik, en ik ben (weer) aan het afvallen. Dit keer een andere aanpak. Geen voorgeschreven dieten, pillen poeders of zo iets dergelijks. Ik heb heel veel moeite om af te vallen, omdat ik al heel weinig eet... Ik ben aangekomen doordat ik een aantal slechte jaren (psychisch) heb gehad. Mede door de medicijnen ben ik aangekomen, ook door het zogenaamde "emotie eten". Allemaal heel vervelend. Ondertussen ben ik een 2 maanden bezig en ben 5 kilo kwijt. Niet veel maar mijn ervaring is dat je van snel afvallen alleen maar uitgelubberd word.... en het blijft er niet af ook. :roll: Mijn eigenverzonnen dieet? 2 boterhammetjes sochtens, stukje fruit, 2 boterhammen smiddags, en savonds een kleine portie eten. Hiermee zit ik eigenlijk al onder de grens wat ik moet eten... Maar het probleem is dat ik altijd zo gegeten heb, alleen savonds meer. Ik heb geen snoep, koek of wat dan ook in huis (jaja mijn vriend die 3 kilo friet kan verorberen en geen gram aankomen is daar niet blij mee...) Ook heb ik de friteuse het huis uit gegooid. Ik kan geen zware sporten doen vanwege een aandoening aan mn knieen maar ik wandel met de hond en probeer zoveel mogelijk op de fiets of lopend te doen. Ik eet gevarieerd, met vis, vlees veel groente en weinig aardappelen e.d. Ik heb alleen besloten dat ik niet, zoals bij veel dieten, een groep helemaal uitsluit. Dus geen koohlidraatloos dieet, en ook niet vetloos. Ik ben in de overtuiging dat je alle voeding nodig hebt, alleen met mate. Dus wel vet maar geen boter, margerine op brood voor de vitamine A maar een klein laagje... Jullie snappen wel wat ik bedoel denk ik...

Het voordeel hiervan is dus dat dit tot nu toe het enige "dieet" is wat ik heb kunnen volhouden. Met intensief sporten zal ik moeten wachten tot ik lichter ben, anders gaan mn knieen naar de knoppen, helaas.

Verder heb ik geen vragen ofzo, ik vroeg me alleen af wat jullie hiervan vinden!

Groetjes Sunshine

joostw
Berichten: 228
Lid geworden op: 21 dec 2004 20:21

Re: afvallen

Ongelezen bericht door joostw »

Een goed begin, ik raadt je aan om ongeveer 2 uur in de week te zwemmen, hebben je knieën het niet zwaar te verduren door je gewicht en je traint praktisch alle spieren, helemaal als je je zwemslagen afwisselt, eerst 5 baantjes schoolslag dan 3 borstcrawl en dan 1 baantje rugslag.
Het beste kan je die 2 uur niet in een keer doen, zeker in het begin niet. Doe rustig aan, bouw het langzaam op, dan is de kans om er plezier in te krijgen/houden het grootst.

Veel succes.

Gesloten