LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Hete pepers

Ervaring met voeding of zaken rondom dit onderwerp? Geef hier jouw mening.
Bor Komorovski
Berichten: 1718
Lid geworden op: 05 jul 2006 10:13

Hete pepers

Ongelezen bericht door Bor Komorovski »

Ik heb in het buitenland wel eens gemarineerde kip gegeten. In de marinade was habanero verwerkt, en de kip had dan ook een Scoville heetheid van 150.000 eenheden.

Is het mogelijk om in Nederland sauzen of marinades van deze heetheid te kopen? Ik heb het hier over het echt hete spul, rond de 150.000 of meer Scoville schaal. Ter vergelijking: Tabasco is rond de 5.000 op de Scoville schaal.

Weet iemand waar ik dit kan kopen?

NAK
Berichten: 1864
Lid geworden op: 08 dec 2004 19:38

Re: Hete pepers

Ongelezen bericht door NAK »

Probeer het eens op de zogenaamde zwarte markten.
Bijvoorbeeld in Beverwijk. Mogelijk dat ze je daar verder kunnen helpen.

Voorts heb ik gelezen dat Habanero pepers een Scoville heetheid van
200.000-300.000 eenheden kunnen hebben.

En dat de Habanero "Red Savina" met een Scoville heetheid van 577.000 eenheden, de heetste peper ter wereld is.

De enige waarschuwing die ik je geef is; kijk uit voor je spijsverterings organen. Voor dat je het weet zijn ze kapot gebrand.

Smakelijk

Gesloten