snepke schreef:
Heb een maandag verse bietjes op,ik leef nog.
Incubatietijd is 14 dagen dus niet te vroeg juichen
Ze komen niet uit de winkel hoor,
Uit onze eigen volkstuin, en in de bietjes zit het niet(in rode bietspruiten)
Dat gebruiken ze ook als garnering in restaurant.
Wat we nu nog kunnen eten ?
Zo veel mogelijk ZELF gekweekt seizoenvoedsel van de koude grond, of producten/dieren uit de buurt van de kleine boer/tuinder waarvan je nog kunt zien of vermoeden hoe het is gegroeid, waarmee bespoten en/of behandeld etc.
Waar de AID/Voedselautoriteit daadwerkelijk nog eens controle zal gaan doen op verboden middelen, waar helder en transparant wordt vermeld wat er allemaal in zit, waar het daadwerkelijk vandaan komt en hoe het is gekweekt. Dus geen corrupte groenlabels, andere duistere keurmerken en niet te controleren “ papieren” contracten etc……
Waar de boer nog uit eigen oogst of uit betrouwbare bron zaad en pootgoed gebruikt voor het volgende seizoen. En geen hybriden en genetisch gemanipuleerde rotzooi, waar de leverancier ook de vracht aan z.g. noodzakelijke maar niet te herleiden bestrijdingsmiddelen bijlevert omdat het anders niet of niet snel genoeg kan groeien etc….
Daarbij kunnen zien dat het vers van het veld komt, accepteren dat er wel eens een plekje of luisje aan kan zitten en het product er NIET steeds maar smettelozer, nog groter, nog glimmender, nog sappiger moet zijn etc…
Verbod op het nog steeds produceren (ook in Nederland!) van de meest smerige, schadelijke bestrijdingsmiddelen, antibiotica etc., die zogenaamd alleen maar voor de export bestemd zijn….. Maar waar komen onze slappe, smaakloze supermarktboontjes vandaan? Van buiten de EG misschien ? En weet u in welke voedingsmiddelen die soyabonen uit Brazilie zijn verwerkt? Aaneengesloten monocultuurgebieden, zo groot als Frankrijk ( Mato Grosso, waar regenwouden worden geruimd ) waar op grove wijze (vliegtuigen) de meest smerige middelen moeten worden gespoten om de zaak in bedwang te houden. Alles nog grootschaliger……. En bij “ controle” van de import in de EG blijven de schadelijke restmiddelen in het voedsel onder de grens van het toelaatbare…….
En kortgeleden een onopvallend berichtje op het nieuws, dat het slecht gaat met de vissen in het Westland. Want er zit te veel residu van verboden middelen in het slootwater…..
Een spiraal die maar een kant op gaat: de verkeerde.
Maak dus een einde aan de steeds groter wordende, niet meer te controleren macht van de multinationals, die het probleem veroorzaken en vervolgens met de z.g. oplossing voor het probleem komen. Je reinste symptoombestrijding. Kortom, het systeem wordt alleen maar in stand gehouden en uitgebreid. En het belangrijkste: ze verdienen er altijd geld aan….
ciske schreef: iedereen weer aan de komkommer? snepke het ook overleeft?
Yep.
Ben er net weer eentje aan het schillen,en 2 kropjes krul sla uit de groentetuin gehaald.
Nieuwe aardappels bakken een biefstukje voor de mannen erbij(ik lust geen biefstuk) en we hebben weer eten vanavond.
snepke schreef:
Yep.
Ben er net weer eentje aan het schillen,en 2 kropjes krul sla uit de groentetuin gehaald.
Nieuwe aardappels bakken een biefstukje voor de mannen erbij(ik lust geen biefstuk) en we hebben weer eten vanavond.
klinkt goed, ik ga van de week ook komkommer kopen ben benieuwd naar de prijs nu
wij hadden vanavond weer komkommer door de sla, ik heb eerlijk gezegd niet op de prijs gelet.zag er wel heeeel zielig de bakjes tauge liggen voor 0.49 cent