Komkommers in plastic zijn moeilijker te beoordelen of ze nog vers zijn, en smaken meestal ook minder of zijn rot bij open snijden.
Waarom dit milieu vervuilende en overbodige plastic?
Lastig verwijderbaar met matige ogen, en zonder noodzaak verpakken kost geld.
Dus welke winkels willen puur natuur verkopen?
Zonder plastic iets minder houdbaar volgens AH maar ook minder kosten want plastic en werk moeten toch ook betaald worden?
Moeten we de politiek vragen stellen of er een belasting op overbodige verpakkingen moet komen?
LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] Komkommers in plastic?
Re: Komkommers in plastic?
Uit onderzoek blijkt dat komkommers in plastic langer goed blijven, en er dus minder hoeft te worden weggegooid. Het plastic levert minder kosten en zelfs minder milieubelasting op dan de verspilling van het moeten weggooien van komkommers die niet in plastic zitten.
En zoals je wel zou kunnen weten is er al een verpakkingsbelasting.
Dat ze minder smaken zou kunnen, omdat waarschijnlijk komkommers in het seizoen (als ze lekkerder zijn) sneller verkocht worden, en dan dus ook niet in plastic hoeven. Buiten het seizoen zijn ze kwetsbaarder, en moeten ze dus vaker in plastic, maar buiten het seizoen zijn ze ook minder lekker.
En zoals je wel zou kunnen weten is er al een verpakkingsbelasting.
Dat ze minder smaken zou kunnen, omdat waarschijnlijk komkommers in het seizoen (als ze lekkerder zijn) sneller verkocht worden, en dan dus ook niet in plastic hoeven. Buiten het seizoen zijn ze kwetsbaarder, en moeten ze dus vaker in plastic, maar buiten het seizoen zijn ze ook minder lekker.