LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Obesitas

Ervaring met voeding of zaken rondom dit onderwerp? Geef hier jouw mening.
Nico

Obesitas

Ongelezen bericht door Nico »

Bij de discussie vet-koolhydraten blijft een belangrijk aspect onvermeld. Wanneer je direct opneembare kollhydraten gebruikt zoals suiker en frisdrank, maakt je lichaam teveel insuline, waardoor na een half uur of drie kwartier een flink hongergevoel ontstaat. Dit mechanisme werd al in 1958 door Ami Witting (thans dr en kinderarts in Tel Aviv) verondersteld en in de jaren 1968/69 door mij vastgesteld.(niet gepubliceerd). Bij adviezen over koolhydraat-gebruik moet men dus ook vermelden, dat moeilijker te verwerken KH, die dus een tijdje in bewerking zijn in het lichaam het dikmakend effect waarschijnlijk minder is dan bij suiker en frisdrank.
Als je in Amerika rondkijkt zie je het voor je ogen: wanstaltig dikke mensen en enorme bekers frisdrank of koffie met veel suiker. Cereals bedekt met lagen gebakken suiker voor het ontbijt. Overigens is in Amerika alles, voor onze smaak, veel te zoet. Wie afziet van frisdrank, suiker in de thee en koffie en van bier en bovendien wat oplet bij het eten heeft een goeie kans geleidelijk af te vallen.
Ook het bijhouden van een boekhouding, waarin alles wat je eet, met calorische waarde wordt genoteerd geeft op zich al een flinke gewichtsvermindering.

Gesloten