je gaat me toch niet vertellen dat je dit allemaal even snel hebt gelezen?p.w.harinck schreef:Eieren zijn niet ongezond! Eieren bevatten weinig calorieën, maar zorgen wel voor een goede verzadiging. Ze zijn een rijke bron van eiwitten en zitten vol met voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid.Chocomelk schreef:Hmm helaas moet ik je vertellen dat het ongezond is.ruud_a schreef:
je gaat me toch niet vertellen dat het bakje eiersalade dat ik op zaterdag graag op brood eet ook al slecht is hoop ik??
Sorry.
Wetenschappelijke onderbouwing (kun nazoeken op internet):
– Aging (Albany NY). 2011 May; 3(5): 464–478. Branched-chain amino acids, mitochondrial biogenesis, and healthspan: an evolutionary perspective.
Alessandra Valerio, … , Enzo Nisoli. Brescia University, Brescia, Italy. Pavia University, Pavia, Italy. School of Medicine, Milan University, Milan, Italy.
– Am J Clin Nutr. 2008 Apr; 87(4):964-9. Egg consumption in relation to cardiovascular disease and mortality: the Physicians‘ Health Study. Djoussé L,
Gaziano JM. Brigham and Women‘s Hospital and Harvard Medical School, Boston MA, USA.
– Am J Clin Nutr. 2008 April; 87(4): 964–969. Egg Consumption and Cardiovascular Disease and Mortality The Physicians‘ Health Study. Luc Djoussé and J. Michael Gaziano . Brigham and Women‘s Hospital and Harvard Medical School, Boston, MA.
– British Journal of Nutrition (2009), 102: 1803-1810. Relationship between animal protein intake and muscle mass index in healthy women. Mylène Aubertin-Leheudrea and Herman Adlercreutz. Institute for Preventive Medicine, Nutrition and Cancer, Folkhälsan Research Centre. University of Helsinki, Helsinki, Finland.
– Cell Metab. 2010 Oct 6; 12(4):362-72. Branched-chain amino acid supplementation promotes survival and supports cardiac and skeletal muscle mitochondrial biogenesis in middle-aged mice. D’Antona G, … , Nisoli E. Pavia University, Pavia Italy.
– JAMA 1999 Apr 21; 281(15):1387-94. A prospective study of egg consumption and risk of cardiovascular disease in men and women. Hu FB, … , Willett WC., Harvard School of Public Health, Boston, Mass, USA.
– Med Sci Monit. 2007 Jan; 13(1):CR1-8. Epub 2006 Dec 18. Regular egg consumption does not increase the risk of stroke and cardiovascular diseases. Qureshi AI, … , Kirmani JF., University of Medicine and Dentistry of New Jersey, Newark, NJ, USA.
– Nurs Stand. 2010 May 19-25; 24(37):47-55; quiz 56. Recommendations for the use of eggs in the diet. Ruxton C.
– Ther Umsch. 2005 Sep; 62(9):611-3. Eierkonsum und kardiovaskuläres Risiko. Schärer M, Schulthess G., Universitätsspital Zürich. Schweiz.
als je me niet kwalijk neemt ga ik dat toch echt niet allemaal lezen
geef maar een samenvatting
bovendien dacht ik dat het ging om die groene snippertjes peterselie die er in zitten