LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] Rauwe kip voor geschoteld (Vino e pane) Houten
Re: Rauwe kip voor geschoteld (Vino e pane) Houten
[Bericht verwijderd door de Moderator in overleg met de gebruiker.]
Re: Rauwe kip voor geschoteld (Vino e pane) Houten
Hij overdrijft graag en is altijd de fout van de ondernemer, terwijl ie zelf weet ik hoeveel fouten maakt met compleet fout advies en mensen op het verkeerde been zet.Overdrijven is ook een vak. Een stuk kip dat echt rauw (lees ongebakken) was geweest, was de kok, of de bediening echt wel op gevallen.
Bovendien, maak jij nooit een fout ?
Re: Rauwe kip voor geschoteld (Vino e pane) Houten
Denk zomaar dat een kind van 4 jaar ook wel zelf haar kipfilet in stukjes kan snijden. Nergens staat dat de dochter al een jaar of 12 was. De dochter was dus waarschijnlijk tussen de 3 en 23 jaar oud, maar ook dit staat niet vastwitte angora schreef:Ik denk toch niet dat een kind van onder de 5 zelfstandig kip kan snijden, en uit zichzelf aan kan geven dat het vlees niet goed is.
Die zal eerder een jaar of 12 geweest zijn
Verder denk ik serieus dat alles nu wel over deze wel of niet geheel dode kip geschreven is, waarbij de strekking is dat het restaurant netjes heeft gereageert, de klacht zeer serieus heeft genomen en goed heeft opgelost. De mail van het restaurant is ook netjes en vooral eerlijk te noemen.
Dat de kok niet op staande voet is ontslagen lijkt me logisch, dat het restaurant een gratis maaltijd wil weggeven als TS nog eens langskomt, valt zeer te waarderen, ondanks de poging van TS en enkele andere heethoofden alhier om het restaurant "tot de grond toe" te willen beschadigen en afbranden.
Re: Rauwe kip voor geschoteld (Vino e pane) Houten
[Bericht verwijderd door de Moderator in overleg met de gebruiker.]
Re: Rauwe kip voor geschoteld (Vino e pane) Houten
De discussie over rauw versus niet gaar is tamelijk irrelevant, omdat bij kip beide niet goed zijn. (Waarbij je wel het vermoeden kunt hebben dat de kip behoorlijk niet-gaar zal zijn geweest, als een kind er al vragen over stelt)
Van niet-gare kip kan je immers behoorlijk ziek worden. Niet alleen kleine kinderen en ouderen. Zelf twee weken geleden nog meegemaakt dat een kennis een paar dagen ziek op bed heeft gelegen na het eten van niet-gare stukjes kip. En dat was een sportieve jongeman, dus niet bepaald een risicogroep.
Een kok 'hoort' dus juist bij kip extra goed te controleren of de kip gaar lijkt. Dat kan een keer misgaan natuurlijk. Maar vooral dat er op de avond zelf zo luchthartig over is gedaan, laat m.i. zien dat ze blijkbaar niet echt op de hoogte zijn of waren van hoe ernstig niet-gare kip is. Dat het wat anders is dan een steak die rare is in plaats van well done of zo.
Dat ze er later in de mail alsnog op correcte wijze op terug zijn gekomen is mooi, en je kunt de boel natuurlijk nooit terugdraaien, maar toch zou ik als klant niet echt blij mee zijn.
Van niet-gare kip kan je immers behoorlijk ziek worden. Niet alleen kleine kinderen en ouderen. Zelf twee weken geleden nog meegemaakt dat een kennis een paar dagen ziek op bed heeft gelegen na het eten van niet-gare stukjes kip. En dat was een sportieve jongeman, dus niet bepaald een risicogroep.
Een kok 'hoort' dus juist bij kip extra goed te controleren of de kip gaar lijkt. Dat kan een keer misgaan natuurlijk. Maar vooral dat er op de avond zelf zo luchthartig over is gedaan, laat m.i. zien dat ze blijkbaar niet echt op de hoogte zijn of waren van hoe ernstig niet-gare kip is. Dat het wat anders is dan een steak die rare is in plaats van well done of zo.
Dat ze er later in de mail alsnog op correcte wijze op terug zijn gekomen is mooi, en je kunt de boel natuurlijk nooit terugdraaien, maar toch zou ik als klant niet echt blij mee zijn.
Re: Rauwe kip voor geschoteld (Vino e pane) Houten
Offtopic bijdragen door Moderator verwijderd. Bij herhaaldelijk offtopic berichten gaat de Moderator over tot het sluiten van het topic.