encore schreef:Jazeker, en mijn onderzoek laat zie dat overal ter wereld melk wordt gedronken en dat overal ter wereld botbreuken voorkomen.
Niet helemaal waar. Het is eigenlijk vrij simpel: melk bevat lactose (melkvet) en alleen jonge zoogdieren kunnen dat verteren. Blijf je melk gebruiken na de zoogperiode, dan zal het over het algemeen geen probleem zijn, maar op zich had de natuur het niet zo bedoeld. In Europa blijven we vaak melk gebruiken, dus zullen er buiten de evt. gevolgen voor vaatziekten weinig problemen zijn. In Aziatische en Afrikaanse landen is een groot deel van de bevolking lactose intolerant. Zie bijv.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lactose-intolerantie
Het gevolg van lactose-intolerantie is vaak niet meer dan dat je aan de schijterij raakt. Wij Europeanen raken ook vaak aan de schijterij als we voedsel in dat soort landen eten, eerder een kwestie waar het lichaam aan gewend is kwa verwerking van voedsel dus.
Dat een gebrek aan melk een gebrek aan kalk en overvloed aan botbreuken oplevert slaat volgens mij nergens op. Zover ik weet haal je je calcium behoefte amper uit melk, maar uit andere producten.
Joris driepinter had ongelijk: volwassen mensen hebben geen melk nodig, maar ja, het is zo lekker