LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] SNACKBAR OF ZELF BAKKEN ?
SNACKBAR OF ZELF BAKKEN ?
gisteren een kassabonnetje gevonden van 4 jaar geleden van de snackbar waar ik altijd heen ga, patat speciaal toen 2.25 gulden.
Hetzelfde patatje speciaal in dezelfde snackbar kost nu 1.95 euro.
Behoorlijk verhoging van de prijs in 4 jaar, toch?
Omdat ik wel van een snack of een patatje houd, heb ik zelf een frituurpan van hoge kwaliteit aangeschaft. Na een paar verschillende merken producten te hebben getest, ben ik tot de conclusie gekomen dat je thuis ook heerlijke snacks en patatjes kan bakken voor wel heel veel minder geld dan in de snackbar. Tip: gebruik verse patat, ligt in de supermarkt in de koeling, bijvoorbeeld Lord Chips.
Reacties ? frituurtips ? reageer dan op dit forum.
Hetzelfde patatje speciaal in dezelfde snackbar kost nu 1.95 euro.
Behoorlijk verhoging van de prijs in 4 jaar, toch?
Omdat ik wel van een snack of een patatje houd, heb ik zelf een frituurpan van hoge kwaliteit aangeschaft. Na een paar verschillende merken producten te hebben getest, ben ik tot de conclusie gekomen dat je thuis ook heerlijke snacks en patatjes kan bakken voor wel heel veel minder geld dan in de snackbar. Tip: gebruik verse patat, ligt in de supermarkt in de koeling, bijvoorbeeld Lord Chips.
Reacties ? frituurtips ? reageer dan op dit forum.
Re: SNACKBAR OF ZELF BAKKEN ?
Je kunt inderdaad beter zelf je patatten bakken. Je moet natuurlijk wél eerst een frituurpan kopen, dat is een extra uitgave. De patat is véél lekkerder en knapperiger als het versgebakken op je bord komt. Bij een cafetaria moet je er ook maar op gokken of het frituurvet niet te oud is. Thuis weet je precies wanneer je het vet moet vervangen. Een tip: maak zelf eens patat van verse aardappelen, is even iets meer werk, maar ontzettend lekker!
Ik bak altijd zelf de patat, omdat ik het in de cafetaria ook enorm duur vind geworden t.o.v. een paar jaar geleden.
Ik bak altijd zelf de patat, omdat ik het in de cafetaria ook enorm duur vind geworden t.o.v. een paar jaar geleden.
Re: SNACKBAR OF ZELF BAKKEN ?
Ligt eraan hoe vaak je frituurt, aanschaf pan, vet (regelmatig vervangen!) en stroomverbruik bij elkaar kan ook aardig in de papieren lopen.
Is het evengoed waard, want zelf frituren is veel lekkerder natuurlijk. En nog even een tip: zoek eens recepten om te frituren, veel te veel mensen denken dat zo'n pan alleen voor patat, kroketten en andere snacks is. Je kan nog veel meer dingen frituren, erg lekker en helemaal niet zo ongezond als dat het velen in de oren klinkt.
Is het evengoed waard, want zelf frituren is veel lekkerder natuurlijk. En nog even een tip: zoek eens recepten om te frituren, veel te veel mensen denken dat zo'n pan alleen voor patat, kroketten en andere snacks is. Je kan nog veel meer dingen frituren, erg lekker en helemaal niet zo ongezond als dat het velen in de oren klinkt.
Re: SNACKBAR OF ZELF BAKKEN ?
ik vind het maar een hoop moeite om een paar euri uit te sparen
-
- Berichten: 17
- Lid geworden op: 23 jan 2005 19:27
Re: SNACKBAR OF ZELF BAKKEN ?
Precies,gewoon zelf bakken ipv halen. Die vette troep van de mac hoef ik niet! 't duurt alleen lang als je met 5 man gaat eten.
-
- Berichten: 31
- Lid geworden op: 20 dec 2004 14:15
Re: SNACKBAR OF ZELF BAKKEN ?
(studente spreekt) Je hebt eigenlijk nog niet eens een echte frituurpan nodig...! En voor 19 euro heb je al een aardige (grote) frituurpan.
De prijzen in de cafetaria zijn echt ver boven de maat en zelf bakken dan weet je ook zeker dat je geen friet krijgt uit oud vet, of die meerdere malen is gebakken en lekker taai is!
En anders zelf piepers schillen, smaakt nog beter dan die uit de diepvries!
Is wat moeite maar dan heb je ook wat!
De prijzen in de cafetaria zijn echt ver boven de maat en zelf bakken dan weet je ook zeker dat je geen friet krijgt uit oud vet, of die meerdere malen is gebakken en lekker taai is!
En anders zelf piepers schillen, smaakt nog beter dan die uit de diepvries!
Is wat moeite maar dan heb je ook wat!
Re: SNACKBAR OF ZELF BAKKEN ?
lekker zelf bakken, kan je zelf vet controleren en je betaald niet te veel, moest laatst 14 euro afrekenen voor wat patat en kroketjes, dat is dus ruim dertig gulden, achterlijk toch!!!
Re: SNACKBAR OF ZELF BAKKEN ?
Ik had een frituurpan, maar ik heb hem bewust weg gedaan.
Op de eerste plaats vanwege de smerige lucht in huis en op de tweede plaats het voorhande hebben van een frituurpan is het spek op de kat binden. Ben dus bereid een hogere prijs te betalen omdat ik zo nu en dan een vette bek halen heerlijk vind. Echter keerzijde. Mijn buurman heeft er sinds 2jaar een en dat is goed te zien. En verder beweert iedereen wel goed te letten op zijn vet (schoon), maar ik heb vaak het tegendeel gezien. Dus prima die hoge prijzen in de snackbar dat vormt voor mij een drempel en beperkt mijn snackgedrag.
Op de eerste plaats vanwege de smerige lucht in huis en op de tweede plaats het voorhande hebben van een frituurpan is het spek op de kat binden. Ben dus bereid een hogere prijs te betalen omdat ik zo nu en dan een vette bek halen heerlijk vind. Echter keerzijde. Mijn buurman heeft er sinds 2jaar een en dat is goed te zien. En verder beweert iedereen wel goed te letten op zijn vet (schoon), maar ik heb vaak het tegendeel gezien. Dus prima die hoge prijzen in de snackbar dat vormt voor mij een drempel en beperkt mijn snackgedrag.
Re: SNACKBAR OF ZELF BAKKEN ?
Wat een stuk beter is, is om in olie te bakken en niet in vet. Beter voor de lijn en ook een stuk lekkerder!
Re: SNACKBAR OF ZELF BAKKEN ?
Zelf patatjes bakken is per definitie lekkerder dan van een snackbar. Zaken zoals kwaliteit van de olie spreken voor zich. Maar daar kom ik zometeen op terug. Bij de patatbakker komt het voor dat je reeds gebakken, dus opgewarmde friet krijgt. Maar... het volgende: een patatbakker heeft doorgaans twee tot drie frituur-eenheden; een tot twee waar enkel de patat in gebakken wordt en eentje speciaal voor snacks zoals frikandellen, kroketten etc. Daar is een significant verschil met onze thuis-frituurpannen. In een gemiddeld huishouden bevind zich welgeteld 1 frituurpan. Een pan met verse olie, waar enkel en alleen patatjes in gebakken wordt gaat een tijdje mee; edoch... zodra je bijvoorbeeld trek zou hebben in drumsticks of gefrituurde kippenvleugeltjes, dus iets anders dan aardappelen, dan wordt de frituurolie direct verontreinigd en smaakt de daarna gefrituurde aardappeltjes meteen anders. Nadeel: het olie dient sneller vervangen te worden. Dit zou voorkomen kunnen worden door twee frituurpannen in dienst te nemen maar ik denk dat geen een huishouden het in zijn hoofd haalt om er twee aan te schaffen/in gebruik te nemen.
Maar ondanks dit verhaal ben ik er toch voor om, zelf dan maar wat vaker mijn frituurvet te vervangen en mijn patat en kippetjes en snacks zelf te bakken. De huidige snackprijzen zijn zo hoog geworden tegenwoordig en er zal ongetwijfeld een break-even point zijn wanneer het economisch rendabeler is om over te schakelen van zelf-bakken naar de professionele bakker; maar dat is aan Trosradar om dat uit te zoeken.
Maar ondanks dit verhaal ben ik er toch voor om, zelf dan maar wat vaker mijn frituurvet te vervangen en mijn patat en kippetjes en snacks zelf te bakken. De huidige snackprijzen zijn zo hoog geworden tegenwoordig en er zal ongetwijfeld een break-even point zijn wanneer het economisch rendabeler is om over te schakelen van zelf-bakken naar de professionele bakker; maar dat is aan Trosradar om dat uit te zoeken.
Re: SNACKBAR OF ZELF BAKKEN ?
Gezond eten is beter ! Een kilootje zeeduivel gaat er wel in.
Re: SNACKBAR OF ZELF BAKKEN ?
Geplaatst op: 21 MRT 2005 19:14 Onderwerp: snackbar
Je kunt inderdaad beter zelf je patatten bakken. Je moet natuurlijk wél eerst een frituurpan kopen, dat is een extra uitgave. De patat is véél lekkerder en knapperiger als het versgebakken op je bord komt. Bij een cafetaria moet je er ook maar op gokken of het frituurvet niet te oud is. Thuis weet je precies wanneer je het vet moet vervangen. Een tip: maak zelf eens patat van verse aardappelen, is even iets meer werk, maar ontzettend lekker!
Ik bak altijd zelf de patat, omdat ik het in de cafetaria ook enorm duur vind geworden t.o.v. een paar jaar geleden
Je kunt inderdaad beter zelf je patatten bakken. Je moet natuurlijk wél eerst een frituurpan kopen, dat is een extra uitgave. De patat is véél lekkerder en knapperiger als het versgebakken op je bord komt. Bij een cafetaria moet je er ook maar op gokken of het frituurvet niet te oud is. Thuis weet je precies wanneer je het vet moet vervangen. Een tip: maak zelf eens patat van verse aardappelen, is even iets meer werk, maar ontzettend lekker!
Ik bak altijd zelf de patat, omdat ik het in de cafetaria ook enorm duur vind geworden t.o.v. een paar jaar geleden
Re: SNACKBAR OF ZELF BAKKEN ?
Neem Bintjes of soortgelijke .
Snijd ze in frites
Leg de frites een nachtje in water in de koelkast.
Spoel ze daarna laat ze uitlekken en bak ze voor op 150 graden ongeveer 150 gram per liter olie tot de damp verdwenen is.
Laat ze na het voorbakken afkoelen .
Bak ze daarna af op 180 graden .
U heeft nu de allerlekkerste frites gebakken .
Wel veel werk maar het beste resultaat.
Eetze Tim
Snijd ze in frites
Leg de frites een nachtje in water in de koelkast.
Spoel ze daarna laat ze uitlekken en bak ze voor op 150 graden ongeveer 150 gram per liter olie tot de damp verdwenen is.
Laat ze na het voorbakken afkoelen .
Bak ze daarna af op 180 graden .
U heeft nu de allerlekkerste frites gebakken .
Wel veel werk maar het beste resultaat.
Eetze Tim
Re: SNACKBAR OF ZELF BAKKEN ?
ik bak ze ook even zelf..
Maar ik ben het overigens niet mee eens dathet vet "schoner" is dan bij een snackbar....
Wij gaan als we naar de snackbar gaan altijd naar en grote snackbar, midden in het dorp waar half het dorp komt. Ik weet zeker dat ze elke dag daar het vet verschonen, en ze hebben zo'n sticker dat ze plantaardig vet gebruikn.
Dat vet wordt elke dag verschoond, met je eigen vet doen we zeker een maand omdat we nou eenmaal maar een keer per week frituren... de vraag is; wat is dan schoner???
Maar ik ben het overigens niet mee eens dathet vet "schoner" is dan bij een snackbar....
Wij gaan als we naar de snackbar gaan altijd naar en grote snackbar, midden in het dorp waar half het dorp komt. Ik weet zeker dat ze elke dag daar het vet verschonen, en ze hebben zo'n sticker dat ze plantaardig vet gebruikn.
Dat vet wordt elke dag verschoond, met je eigen vet doen we zeker een maand omdat we nou eenmaal maar een keer per week frituren... de vraag is; wat is dan schoner???
Re: SNACKBAR OF ZELF BAKKEN ?
Gast zei dat dit veel moeite is maar nu hoef je tenminste niet naar de snackbar.
Grote voordelen zijn toch wel met olie kunnen frituren en je weet zeker dat alles vers is en niet in zwart olie is gebakken
Grote voordelen zijn toch wel met olie kunnen frituren en je weet zeker dat alles vers is en niet in zwart olie is gebakken
Re: SNACKBAR OF ZELF BAKKEN ?
Zelf ga ik altijd naar de snackbar, gewoon omdat ik het lekker gemakkelijk vind. Zondags is voor mij vaste frietdag en aangezien dit een echte ´doe-maar-lekker-lui´ dag is en we dan ook nogal eens weg gaan, nemen we bij thuiskomst gelijk een zakkie friet met snackjes mee. Voordeel hiervan is dat de snackbar bij ons diverse snacks in het assortiment heeft, die niet in de supermarkt te verkrijgen is.
Maar ik moet de tegenstanders van de snackbar wel gelijkgeven; de prijzen zijn tegenwoordig wel belachelijk hoog in de snackbar en tja, zelf bakken is wel erg lekker...
Maar ik moet de tegenstanders van de snackbar wel gelijkgeven; de prijzen zijn tegenwoordig wel belachelijk hoog in de snackbar en tja, zelf bakken is wel erg lekker...
Re: SNACKBAR OF ZELF BAKKEN ?
Ik ga eigenlijk nooit of zelde naar een snackbar ..
Toen ik een keer een patatje wilde halen ben ik zo geschrokken ze vroegen er 2,50 voor dat is al 5 gulden en dat voor een patatje met saus belachelijk gewoon..
Ik maak thuis verse friet gewoon met aardappelen in de frituurpan en de snackies die bak ik ook gewoon thuis..
Dat scheelt me toch wel een hoop geld.
Toen ik een keer een patatje wilde halen ben ik zo geschrokken ze vroegen er 2,50 voor dat is al 5 gulden en dat voor een patatje met saus belachelijk gewoon..
Ik maak thuis verse friet gewoon met aardappelen in de frituurpan en de snackies die bak ik ook gewoon thuis..
Dat scheelt me toch wel een hoop geld.
-
- Berichten: 959
- Lid geworden op: 20 mei 2005 18:58
Re: SNACKBAR OF ZELF BAKKEN ?
Olie in frituurpan gedaan en alles kookte erover heen. Ontzettende troep. Hoe kan dat ?
Re: SNACKBAR OF ZELF BAKKEN ?
Volgens mij moet je de temperatuur aanpassen met olie. 180 graden is dan wel een beetje veel. Hoe heet het dan moet zijn weet ik niet.Olie in frituurpan gedaan en alles kookte erover heen. Ontzettende troep. Hoe kan dat ?