In de uitzending van Radar op 10 september 2018:
De verse groene sojaboon blijkt niet zo onschuldig te zijn dan de buitenkant doet vermoeden. Volgens hoogleraar Voedingsleer Jaap Seidell en Wieke van der Vossen van het Voedingscentrum moet je de boon minstens 6 minuten koken wil je geen last krijgen van maag- en darmklachten. Dit komt door de natuurlijke gifstof Lectine welke in de boon zit. Door de boon te verhitten lost het vergif op.
Bekijk de uitzending: https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/ ... sojabonen/
Wat is jouw ervaring?
LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] Sojabonen eet je beter niet rauw
Re: Sojabonen eet je beter niet rauw
Het spreekwoord is “honger maakt rauwe bonen zoet”,
Maar die gekkigheid van rauwe sojabonen zal niet uit honger ontstaan.
Maar die gekkigheid van rauwe sojabonen zal niet uit honger ontstaan.