LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Sojabonen eet je beter niet rauw

Ervaring met voeding of zaken rondom dit onderwerp? Geef hier jouw mening.
Radar
Site Admin
Berichten: 5528
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Sojabonen eet je beter niet rauw

Ongelezen bericht door Radar »

In de uitzending van Radar op 10 september 2018:

De verse groene sojaboon blijkt niet zo onschuldig te zijn dan de buitenkant doet vermoeden. Volgens hoogleraar Voedingsleer Jaap Seidell en Wieke van der Vossen van het Voedingscentrum moet je de boon minstens 6 minuten koken wil je geen last krijgen van maag- en darmklachten. Dit komt door de natuurlijke gifstof Lectine welke in de boon zit. Door de boon te verhitten lost het vergif op.

Bekijk de uitzending: https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/ ... sojabonen/
Wat is jouw ervaring?

Lady1234
Berichten: 27378
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Sojabonen eet je beter niet rauw

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Het spreekwoord is “honger maakt rauwe bonen zoet”,

Maar die gekkigheid van rauwe sojabonen zal niet uit honger ontstaan.

Gesloten