LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] verzadig vet
verzadig vet
En weer wordt verzadigd vet in het verdom hoekje gegooid.
Het zijn de koolhydraten in combinatie met verzagdigde vetten.
Het is of óf niet en én
Mijn oma en opa aten behoorlijk veel vezadigd vet uit kaantjes,uitgebakken spek en andere dierlijke vetten.
Vraag je ouders of opa en oma maar.
Mijn oma's haar zuster is al 98 jaar. En je wilt niet weten hoeveel verzadigd vet zij haar hele leven heeft gegeten. Alleen ze at niet zoveel koohydraten. Bij iemand anders het het misschien wel voor hart en vaat ziektes gezorgd.
laten mensen eerder eens opletten op TRANSVETTEN of TRANSVETZUREN.
Google er maar eens op.
Het is leuk hoor die onderzoeken,maar eigenlijk kan je nooit een goed onderzoek doen. omdat ieder mens een eigen DNA heeft. En je dus nooit hele groepen kan onderzoeken,omdat iedereen een eigen DNA heeft en sommige mensen dus gewoon niet goed tegen bepaalde producten kunnen. Ze zouden beter kunnen kijken naar bepaalde types dan de gemiddelde mens te nemen.
Het zijn de koolhydraten in combinatie met verzagdigde vetten.
Het is of óf niet en én
Mijn oma en opa aten behoorlijk veel vezadigd vet uit kaantjes,uitgebakken spek en andere dierlijke vetten.
Vraag je ouders of opa en oma maar.
Mijn oma's haar zuster is al 98 jaar. En je wilt niet weten hoeveel verzadigd vet zij haar hele leven heeft gegeten. Alleen ze at niet zoveel koohydraten. Bij iemand anders het het misschien wel voor hart en vaat ziektes gezorgd.
laten mensen eerder eens opletten op TRANSVETTEN of TRANSVETZUREN.
Google er maar eens op.
Het is leuk hoor die onderzoeken,maar eigenlijk kan je nooit een goed onderzoek doen. omdat ieder mens een eigen DNA heeft. En je dus nooit hele groepen kan onderzoeken,omdat iedereen een eigen DNA heeft en sommige mensen dus gewoon niet goed tegen bepaalde producten kunnen. Ze zouden beter kunnen kijken naar bepaalde types dan de gemiddelde mens te nemen.
Re: verzadig vet
Ik weet wat je bedoelt.laten mensen eerder eens opletten op TRANSVETTEN of TRANSVETZUREN.
Google er maar eens op.
Ik zou graag op verpakkingen (verplicht) meer zien dan alleen "plantaardige olie".
Ik wil weten van welke plant het afkomstig is (want daar zit ook veel verschil tussen), en hoe de olie daaruit verkregen en verder verwerkt is.
Een pot Vita d'Or mayonaise is bijv. 70%(!) plantaardige olie, maar verder staat er niets bij.
Ik denk dat het vooral goedkope soja-olie is (dus je zou het ook soja-saus kunnen noemen, haha), en als het niet verhit of gehard is, is dat wellicht nog best gezond ook, maar het staat er dus niet op.
Re: verzadig vet
De hoeveelheid transvetzuur in producten mag niet meer zijn dan 1%.
Dit in tegenstelling tot de hoeveelheid verzadigd vet.
Mensen aten vroeger misschien heel vet vlees (spek, kaantjes etc.) maar die hadden ook een veel actievere levensstijl.
Dat kan je niet vergelijken met de levensstijl van de meeste mensen tegenwoordig - uitzonderingen daargelaten natuurlijk.
Dit in tegenstelling tot de hoeveelheid verzadigd vet.
Mensen aten vroeger misschien heel vet vlees (spek, kaantjes etc.) maar die hadden ook een veel actievere levensstijl.
Dat kan je niet vergelijken met de levensstijl van de meeste mensen tegenwoordig - uitzonderingen daargelaten natuurlijk.
Re: verzadig vet
maar nu eten ze teveel koolhydraten.
Bij wielrenners is dat niet zo erg,maar mensen die weinig bewegen is het wel een probleem.
lees dit maar eens
http://www.praktijkvanas.nl/artikel/Hyp ... naemie.htm
Bij wielrenners is dat niet zo erg,maar mensen die weinig bewegen is het wel een probleem.
lees dit maar eens
http://www.praktijkvanas.nl/artikel/Hyp ... naemie.htm
Re: verzadig vet
Op voedingsgebied heb ik veel meer vertrouwen in informatie van het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad dan van een natuurgeneeskundige of acupuncurist.
Re: verzadig vet
tuurlijk vooral doen.
voedingscentrum wordt al het VoedingUnilver centrum genoemd.
Je kunt beter meer vet eten dan teveel koolhydraten.
En 300 kh die het voedingcentrum aanraad is echt te veel hoor.
Een mens die niet al te veel beweegt heeft genoeg tussen de 60 a 100kh per dag. Hoe hoger de koolhydraat consumptie hoe meer je moet sporten.
voedingscentrum wordt al het VoedingUnilver centrum genoemd.
Je kunt beter meer vet eten dan teveel koolhydraten.
En 300 kh die het voedingcentrum aanraad is echt te veel hoor.
Een mens die niet al te veel beweegt heeft genoeg tussen de 60 a 100kh per dag. Hoe hoger de koolhydraat consumptie hoe meer je moet sporten.
Re: verzadig vet
Die stelling is al reeds lange tijd gedeeltelijk van de hand gewezen dankzij de hype rond (de overigens voor zijn dood toch geniale) Dr. Atkins.
Als u zelf even had 'gegoogled' dan had u dit te weten kunnen komen.
Of kijk even in de toevoeging van de laaste drukken van het low-carb boek van Dr. Atkins (die goed onderzoek heeft verricht, maar ook ruim de helft van alle low-carb dietproductfabrieken van Engeland bezat) waarin dit vermeld wordt.
Overigens stinken mensen die weinig koolhydraten eten uit hun mond, en is zuurstof ook giftig.
Net als dat er een verschil is tussen goede- en slechte koolhydraten, is er ook een verschil tussen goed- en slecht vet en andersom:
Vet van boter, room, vlees, vette zuivel, margerine met hydrogene olie, en vet rood vlees ebvatten allen bijvoorbeeld slecht vet.
Maar sommige vetsoorten, olijvolie, canola olie, visolie, en noten en zaden, kunnen erg goed voor je zijn mits in de juiste dosering genomen. (voor pindas is dit bijvoorbeeld maar 1 handje per dag)
Slechte koolhydraten zijn vooral die koolhydraten, die voorkomen in overgeraffineerde producten als brood, koek, gebak, snacks en frisdrank en andere geliefde producten.
Door het overbewerken van deze producten door de moderne industrie worden de vezels uit de grondstoffen verwijderd. Hierdoor wordt de manier waarop het verteerd en opgenomen wordt door het lichaam veranderd.
Uit onderzoek blijkt steeds meer dat er mogelijk een relatie bestaat tussen de glycemische index en overgewicht. Met de glycemische index (GI) wordt de snelheid aangegeven waarmee glucose uit de koolhydraten in het bloed terecht komt.
Glucose is zoals u vast allen weet de werkelijke boosdoener, gezien het de stof is die u onder meer ouder maakt.
Maar producten met een hoge GI zorgen voor een snelle stijging van het bloedglucosegehalte gevolgd door een snelle daling. Producten met een laag GI zorgen voor een langzamer maar langduriger stijging van het bloed-glucosegehalte. Hierdoor krijg je minder snel weer een hongergevoel.
Als de bloedglucosespiegel hoog is maakt het lichaam het hormoon insuline aan om de glucose weer uit het bloed te verwijderen. Producten met een hoog GI zouden daardoor grote schommelingen in het insulinegehalte veroorzaken, die zou kunnen leiden tot een verminderde gevoeligheid voor insuline wat weer in relatie zou kunnen staan tot diabetes type II. Bovendien zouden mensen door de grote schommelingen in glucosegehalte meer gaan eten dan ze eigenlijk nodig hebben. Hiernaar wordt echter nog onderzoek verricht.
De gebalanceerde verandering van uw levensstyle is dus meer aan te raden:
Uw lichaam zet zonder beweging veel vet en koolhydraten immers toch wel om in glucose.
Zoals de Chinese zeggen: "Laat uw lichaam wat gif bevatten."
Als u zelf even had 'gegoogled' dan had u dit te weten kunnen komen.
Of kijk even in de toevoeging van de laaste drukken van het low-carb boek van Dr. Atkins (die goed onderzoek heeft verricht, maar ook ruim de helft van alle low-carb dietproductfabrieken van Engeland bezat) waarin dit vermeld wordt.
Overigens stinken mensen die weinig koolhydraten eten uit hun mond, en is zuurstof ook giftig.
Net als dat er een verschil is tussen goede- en slechte koolhydraten, is er ook een verschil tussen goed- en slecht vet en andersom:
Vet van boter, room, vlees, vette zuivel, margerine met hydrogene olie, en vet rood vlees ebvatten allen bijvoorbeeld slecht vet.
Maar sommige vetsoorten, olijvolie, canola olie, visolie, en noten en zaden, kunnen erg goed voor je zijn mits in de juiste dosering genomen. (voor pindas is dit bijvoorbeeld maar 1 handje per dag)
Slechte koolhydraten zijn vooral die koolhydraten, die voorkomen in overgeraffineerde producten als brood, koek, gebak, snacks en frisdrank en andere geliefde producten.
Door het overbewerken van deze producten door de moderne industrie worden de vezels uit de grondstoffen verwijderd. Hierdoor wordt de manier waarop het verteerd en opgenomen wordt door het lichaam veranderd.
Uit onderzoek blijkt steeds meer dat er mogelijk een relatie bestaat tussen de glycemische index en overgewicht. Met de glycemische index (GI) wordt de snelheid aangegeven waarmee glucose uit de koolhydraten in het bloed terecht komt.
Glucose is zoals u vast allen weet de werkelijke boosdoener, gezien het de stof is die u onder meer ouder maakt.
Maar producten met een hoge GI zorgen voor een snelle stijging van het bloedglucosegehalte gevolgd door een snelle daling. Producten met een laag GI zorgen voor een langzamer maar langduriger stijging van het bloed-glucosegehalte. Hierdoor krijg je minder snel weer een hongergevoel.
Als de bloedglucosespiegel hoog is maakt het lichaam het hormoon insuline aan om de glucose weer uit het bloed te verwijderen. Producten met een hoog GI zouden daardoor grote schommelingen in het insulinegehalte veroorzaken, die zou kunnen leiden tot een verminderde gevoeligheid voor insuline wat weer in relatie zou kunnen staan tot diabetes type II. Bovendien zouden mensen door de grote schommelingen in glucosegehalte meer gaan eten dan ze eigenlijk nodig hebben. Hiernaar wordt echter nog onderzoek verricht.
De gebalanceerde verandering van uw levensstyle is dus meer aan te raden:
Uw lichaam zet zonder beweging veel vet en koolhydraten immers toch wel om in glucose.
Zoals de Chinese zeggen: "Laat uw lichaam wat gif bevatten."
Re: verzadig vet
Hallo allemaal,
Er is een leuke workshop met vanalles over eten.
Schijnt heel leuk te zijn.
En het gaat over meer dan vetten alleen.
e.e.a. staat op een site: www.energy-works.nl
Kijk ff of het wellicht wat voor je is.
Groetjes,
Bob
Er is een leuke workshop met vanalles over eten.
Schijnt heel leuk te zijn.
En het gaat over meer dan vetten alleen.
e.e.a. staat op een site: www.energy-works.nl
Kijk ff of het wellicht wat voor je is.
Groetjes,
Bob