LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] gedeeltelijk gehydrogeneerd vet

Ervaring met voeding of zaken rondom dit onderwerp? Geef hier jouw mening.
Gast

gedeeltelijk gehydrogeneerd vet

Ongelezen bericht door Gast »

Waarom bestaan er zoveel namen voor transvet.

Gedeeltelijk gehard vet,gedeeltelijk gehard plantaardig vet of transvet.
Op margarine en half VETTE roomboterstaat er trans wat transvet betekent.
Bij andere producten staan er verschillende soorten. Waarom kan er niet 1 naam bedacht worden voor wat eigenlijk hetzelfde is.

Waar verzadigd vet altijd de schuld heeft gekregen is de grote boosdoener TRANSVET. Terwijl er wel degelijk een wezelijk verschil in is.

Vaak worden TRANSVACCEENZUUR (vacca is koe) het is van herkauwende dieren afkomstig verward met fabrieksmatige transvet.

Transvacceenzuur is CLA die je in potjes vind. Transvacceenzuur komt in de natuur voor. Transvet zoals die in de fabriek wordt gemaakt door het onder hoge druk te zetten en er een alminium-nikkel catalysator in te gooien,Dit soort vet komt dan ook niet in de natuur voor.

Romanticus
Berichten: 5
Lid geworden op: 19 nov 2005 18:43

Re: gedeeltelijk gehydrogeneerd vet

Ongelezen bericht door Romanticus »

Er bestaan zoveel namen voor transvet omdat men geld wilt verdienen en men het volk dommer kan houden met "Gedeeltelijk gehard vet" dan met "transvet". Sowieso houd men het volk dom door nooit volledig duidelijk te zijn over foute voeding omdat men dan ongestoord door kan gaan met geld verdienen over de ruggen van het volk.
Totdat de gezondheidszorg te veel kost en men alles doet om je van het ongezonde af te helpen (en zo blijft het geldverdiencyclus in stand)
Het roken is hier een goed voorbeeld van...

mvg

Gesloten