LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] kipfilet of water met kip/varken/rund
-
- Berichten: 101
- Lid geworden op: 07 jun 2005 18:44
Re: kipfilet of water met kip/varken/rund
wat bedoel je daar mee ?
dat je het eens bent dat het een dure grap is en dat je niet waar krijgt voor je geld?
of dat je vind dat de kwaliteit niet beter kan worden als de prijs niet naar boven gaat.?
ik vind persoonlijk dat die prijs van bijna 8 euro er bijna briljanten op mijn kip moeten liggen en ik denk dat hier meer mensen mee eens zijn.
ik kan me nog herinneren dat wij bij de slager vleugels gingen halen en we die gratis meekregen omdat men dacht bah ze eten afval van de kip. nu betaal je voor die zelfde vleugels ook 2 a 3 euro per kilo of meer.zelfs de voeten enz worden bewaard soms zo verkocht maar vaak gemalen voor hondenvoer. dus bijna alles van een kip word gebruikt zelfs de ingewanden. je kunt me niet vertellen dat je hier dan geen winst op maakt.verlies dat draai je zeker niet.daarbij worden ze met zovele gefokt , nee daar draaien ze geen verlies op.
wel kan ik me voorstellen als er zo een vogel ziekte opdraafd en je duizenden kippen dood moet maken dan kan ik me voorstellen dat de kip dan iets duurder word omdat het dan schaars word maar anders vind ik het nog steeds gewoon afzetterij.
dat je het eens bent dat het een dure grap is en dat je niet waar krijgt voor je geld?
of dat je vind dat de kwaliteit niet beter kan worden als de prijs niet naar boven gaat.?
ik vind persoonlijk dat die prijs van bijna 8 euro er bijna briljanten op mijn kip moeten liggen en ik denk dat hier meer mensen mee eens zijn.
ik kan me nog herinneren dat wij bij de slager vleugels gingen halen en we die gratis meekregen omdat men dacht bah ze eten afval van de kip. nu betaal je voor die zelfde vleugels ook 2 a 3 euro per kilo of meer.zelfs de voeten enz worden bewaard soms zo verkocht maar vaak gemalen voor hondenvoer. dus bijna alles van een kip word gebruikt zelfs de ingewanden. je kunt me niet vertellen dat je hier dan geen winst op maakt.verlies dat draai je zeker niet.daarbij worden ze met zovele gefokt , nee daar draaien ze geen verlies op.
wel kan ik me voorstellen als er zo een vogel ziekte opdraafd en je duizenden kippen dood moet maken dan kan ik me voorstellen dat de kip dan iets duurder word omdat het dan schaars word maar anders vind ik het nog steeds gewoon afzetterij.
Re: kipfilet of water met kip/varken/rund
mjah, wat zijn de kosten voor zo'n kippenfokker? en voor de "vleesgroothandel"? en voor de winkelier die het aan zijn klanten verkoopt? Al deze mensen moeten er aan verdienen.... Ik gaf al aan dat ik niet zo goed weet wat voor een kosten deze mensen maken. Ik weet eigenlijk ook niet waar je dit vandaan zou kunnen halen. Het is alleen wel heel goed mogelijk dat deze mensen niet kunnen "produceren" voor een prijs die de consument er voor over heeft zonder deze kunstgrepen...dus bijna alles van een kip word gebruikt zelfs de ingewanden. je kunt me niet vertellen dat je hier dan geen winst op maakt.verlies dat draai je zeker niet.daarbij worden ze met zovele gefokt , nee daar draaien ze geen verlies op.
-
- Berichten: 101
- Lid geworden op: 07 jun 2005 18:44
Re: kipfilet of water met kip/varken/rund
zou kunnen
maar als de kip duurder word dan 8 euro de kilo
dan eet ik maar geen kip meer vind het dan erg duur
maar als de kip duurder word dan 8 euro de kilo
dan eet ik maar geen kip meer vind het dan erg duur
Re: kipfilet of water met kip/varken/rund
Tja, voor 8 euro kun je natuurlijk ook wel met water opgespoten legbatterijkippenvlees verwachten. Als je als consument niet meer wilt betalen blijft het vlees slecht van kwaliteit en de kip krijgt geen goed leven.ik vind persoonlijk dat die prijs van bijna 8 euro er bijna briljanten op mijn kip moeten liggen
Re: kipfilet of water met kip/varken/rund
Dus het knoeien met voeding en het martellen van dieren is voornamelijk de schuld van de consument en heeft niets te maken met winstbejag van de producent.Als je als consument niet meer wilt betalen blijft het vlees slecht van kwaliteit en de kip krijgt geen goed leven.
Een hele nieuwe visie op de voedselindustrie
Die arme kippeboeren doen zo hun best om zoveel mogelijk kippen op zo'n klein mogelijke ruimte te houden en de industrie doet zo zijn best om zoveel mogelijk water in het vlees te krijgen.
En dat allemaal voor ons, de domme consument.
Zou bijna medelijden met ze krijgen
groeten
-
- Berichten: 2
- Lid geworden op: 21 sep 2005 09:55
Re: kipfilet of water met kip/varken/rund
Ik ben zelf werkzaam bij een landelijke service supermarktketen en kan jullie verzekeren dat wij, voorverpakt van een grote nederlandse leverancier, uitsluitend hollandse kipfilet klasse A verkopen, als wij kipfilet in de aanbieding hebben dan is dit dezelfde kwaliteit. Dit is puur kipfilet zonder toevoegingen.
-
- Berichten: 101
- Lid geworden op: 07 jun 2005 18:44
Re: kipfilet of water met kip/varken/rund
ik ben het met willem helemaal met willem eens. het is niet de schuld van de consument
en willem welke supermarkt is dat dan
dan zal ik voortaan daar mijn kip gaan halen
en willem welke supermarkt is dat dan
dan zal ik voortaan daar mijn kip gaan halen
-
- Berichten: 101
- Lid geworden op: 07 jun 2005 18:44
Re: kipfilet of water met kip/varken/rund
sorry ik heb de namen een beetje door elkaar gehaald geloof ik
ik bedoelde jeroen bij het laatste
ik bedoelde jeroen bij het laatste
Re: kipfilet of water met kip/varken/rund
Ik zou hier van willen maken: het is niet ALLEEN de schuld van de consument.het is niet de schuld van de consument
Het is alleen wel zo dat consumenten erg op de prijs van een product letten, zoals hier ook blijkt dat consumenten niet meer dan een euro of 8 voor een kilo kip willen betalen. Maar wat nou als de producent/winkelier er dan te weinig aan overhoud? Natuurlijk willen zij winst maken, dat is niet verboden toch? Bovendien zijn het geen liefdadige instellingen, ook zij moeten eten kopen en de energierekeningen betalen....
(Maar nogmaals, ik heb geen idee wat de kosten voor de producent e.d. zijn.)
Re: kipfilet of water met kip/varken/rund
De drie belangrijkste ingredienten voor de voedingsindustrie zijn water, lucht en gevoel.
Kosten weinig tot niets, opbrengst enorm en de consument slikt het zonder problemen.
Bij 1 kilo kip koop je dus € 5,70 vlees (nou ja, wat er van over is) en € 2,30 water (met wat toevoegingen).
En er gaan miljoenen kilo's kip over de toonbank, kan je nagaan wat er aan het water verdiend wordt.
Ik vind het goed dat er programma's op tv zijn die zo nu en dan een heel klein beetje van de werkwijze van de voedselmaffia laten zien.
Dat de voedselverwerkende industrie dat niet zo leuk vindt spreekt voor zich.
Dat die zich achter "de wil van de consument" verschuilen is natuurlijk grove onzin, het gaat om winst en meer winst.
Marktwaarde = Alles is waard wat de gek er voor geeft
groeten
Kosten weinig tot niets, opbrengst enorm en de consument slikt het zonder problemen.
Bij 1 kilo kip koop je dus € 5,70 vlees (nou ja, wat er van over is) en € 2,30 water (met wat toevoegingen).
En er gaan miljoenen kilo's kip over de toonbank, kan je nagaan wat er aan het water verdiend wordt.
Ik vind het goed dat er programma's op tv zijn die zo nu en dan een heel klein beetje van de werkwijze van de voedselmaffia laten zien.
Dat de voedselverwerkende industrie dat niet zo leuk vindt spreekt voor zich.
Dat die zich achter "de wil van de consument" verschuilen is natuurlijk grove onzin, het gaat om winst en meer winst.
Marktwaarde = Alles is waard wat de gek er voor geeft
groeten
-
- Berichten: 49
- Lid geworden op: 17 feb 2004 07:12
Re: kipfilet of water met kip/varken/rund
dat kip ingespoten wordt met water en dat er vaak andere troep aan toegevoegd wordt is mij al jaren bekent.
het is niet de eerste keer dat dat ter sprake komt in de media.
Ruim 10 jaar geleden was er ook al ophef over, en ik heb toen besloten helemaal geen vlees meer te kopen bij de supermarkten en de nederlandse slagers en kippenboeren.
Ik ben overgestapt op de moslim slagers, daar wordt het vlees vers geslacht op voor de moslims traditionele wijze en daar heb ik helemaal geen probleem mee.
Ik weet dan in elk geval zeker dat de kip en het vlees wat ik er koop echt vers is, en je proeft het ook, het is niet taai, het ziet er mooi uit.
vlees bij de nederlandse slagers en kippenboeren en supermarkten is taai, de kleur is vaal of raar.
want de supermarkten en nederlandse slagers en kippenboeren verpesten niet alleen de kip door water en troep in te spuiten, ook in al het andere vlees zit troep om het langer houdbaar te maken, en als het over de datum is of bijna is plakken ze er gewoon een nieuwe datumstikker op.
ze zeggen wel je moet het achterste uit een schap halen, en dat doe ik met elk produkt, maar niet met verswaren want die vertrouw ik voor geen meter in een supermarkt.
het is niet de eerste keer dat dat ter sprake komt in de media.
Ruim 10 jaar geleden was er ook al ophef over, en ik heb toen besloten helemaal geen vlees meer te kopen bij de supermarkten en de nederlandse slagers en kippenboeren.
Ik ben overgestapt op de moslim slagers, daar wordt het vlees vers geslacht op voor de moslims traditionele wijze en daar heb ik helemaal geen probleem mee.
Ik weet dan in elk geval zeker dat de kip en het vlees wat ik er koop echt vers is, en je proeft het ook, het is niet taai, het ziet er mooi uit.
vlees bij de nederlandse slagers en kippenboeren en supermarkten is taai, de kleur is vaal of raar.
want de supermarkten en nederlandse slagers en kippenboeren verpesten niet alleen de kip door water en troep in te spuiten, ook in al het andere vlees zit troep om het langer houdbaar te maken, en als het over de datum is of bijna is plakken ze er gewoon een nieuwe datumstikker op.
ze zeggen wel je moet het achterste uit een schap halen, en dat doe ik met elk produkt, maar niet met verswaren want die vertrouw ik voor geen meter in een supermarkt.
-
- Berichten: 143
- Lid geworden op: 03 okt 2005 08:57
Re: kipfilet of water met kip/varken/rund
Wij kopen onze kipfilet bij kipverwerkingsbedrijf Van de Bor in Nijkerk. Die hebben op vrijdagmiddag een winkeltje waar je 'kakelverse' kipfilet kan kopen. Die is tenminste van kwaliteit, geen spatje water toegevoegd want het moet dan nog naar de groothandel toe. Je koopt daar 5 kilo kipfilet voor 23 euro, echt een goede kwaliteit dus !
Ik koop liever geen kipfilet bij de supermarkt want dat is soms net waterijs ! Je vriest het in, en dan zie je het water er al opstaan als je het gaat gebruiken. Als kipfilet extra glanst, of een typisch kleurtje heeft is het foute boel.
Ik koop liever geen kipfilet bij de supermarkt want dat is soms net waterijs ! Je vriest het in, en dan zie je het water er al opstaan als je het gaat gebruiken. Als kipfilet extra glanst, of een typisch kleurtje heeft is het foute boel.
Re: kipfilet of water met kip/varken/rund
Ik geef zelf ook liever wat meer uit, als de kwaliteit maar goed is. Alleen zal ik zelf nooit bij een islamitische slager kopen, want mijn man komt wel eens bij die slagers voor zijn werk en daar nemen ze het helemaal niet zo nauw met de hygiene. Dat geldt overigens ook voor veel supermarkten, hoor !!