LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] OTTO LCD TV

Heb jij weleens gekocht op het internet? Ging dat goed of juist niet? Bespreek hier jouw ervaringen met winkels op het internet
G.Y.
Berichten: 2
Lid geworden op: 27 okt 2006 09:54

OTTO LCD TV

Ongelezen bericht door G.Y. »

Goedemorgen,

Kan iemand mij uitleggen of het wettelijk is toegestaan dat OTTO de gegevens die we hebben ingevoerd zomaar gaat aanpassen.
Ik ben ineens een mevrouw geworden en mijn telefoonnummer klopt ineens ook niet.
Hoe zullen ze dan gaan bellen? De telefoonnummer klopt toch niet?

Als otto zo omgaat met hun eigen stomiteiten.
Er moet een wet zijn die dit niet accepteert en de consument in beschreming moet nemen.

Kan iemand mij dat uitleggen

ingrid1965
Berichten: 13
Lid geworden op: 23 sep 2006 14:44

Re: OTTO LCD TV

Ongelezen bericht door ingrid1965 »

u zult zelf de otto moeten bellen om de gegevens goed door te geven.Ze voeren het erg gauw fout in.En over de titel die u aangevoerd heeft.
Otto heeft een mega fout eergister online neer gezet.
Een LCD tv voor € 99.00 .Deze prijs moeten ze overigens door voeren.Dit zijn ze wettelijk verplicht.
Ik wil u alleen 1 advies geven schakel uw rechtsbijstand direkt in als u deze LCD tv heeft bestelt.U kunt er op reken dat de otto deze prijs niet op yw rekening zal zetten een een prijs door zal voeren van minimaal € 999.00 .
Dit hoeft u NIETte accepteren.De prijs die gezet is online is wel eens waar hun fout,maar deze prijs moet wel dus door gevoerd naar u worden.
Het is gister duidelijk geworden dat otto de fout heeft gezien want de LCD tv's waren niet meer met afbeelding of € 99.00 prijzen te vinden.

Helaas voor die gene die er te laat lucht van gekregen hebben een mazzeltje voor die gene die optijd de LCD tv's hebben besteld.Erg jammer (niet dus ) voort otto dat ze zeer veel eurootjes mis lopen met deze fout :D

johncorn
Berichten: 21
Lid geworden op: 27 okt 2006 20:25

Re: OTTO LCD TV

Ongelezen bericht door johncorn »

Otto maakt haar uitspraak dat (...) "de consument zou moeten weten dat je voor 99 euro een dergelijke tv niet kunt krijgen" (...) niet bepaald geloofwaardig door vandaag - uitgerekend een dag na dit fiasco - op de voorpagina van hun website schreeuwerig te gaan roepen: (...) "Breedbeeldtelevisies al vanaf 222 euro" (...) en daarbij ook nog een veel duurder model af te beelden!

Bovendien heb ik vorige week een (weliswaar niet LCD en ook geen 80 cm) TV inclusief DVD-speler gekocht voor 99 euro - hoe kan ik als "domme consument die een TV wil kopen" dan weten dat die prijs van Otto niet klopt??? :?

mister1234
Berichten: 2
Lid geworden op: 29 okt 2006 17:04

Re: OTTO LCD TV

Ongelezen bericht door mister1234 »

Beste mensen,

vooropgesteld is het doel Otto dusdanig in de haren te zitten totdat ze zeggen:
'kunnen we schikken?'

Maar:
daar zullen we meer broeders voor moeten hebben, dus PAS deze mail door!!Tot nu toe 38 medestanders......en meld je aan op [email protected].


Alleen voor:
diegene die een tv besteld heeft en een bevestiging heeft ontvangen!!!

Gr.!!

alfatrion
Berichten: 21929
Lid geworden op: 25 jul 2006 21:05

Re: OTTO LCD TV

Ongelezen bericht door alfatrion »

Otto kan niet worden verplicht om de LCD TV te leveren voor de genoemde prijs. Iedereen had kunnen begrijpen dat het hier om een fout ging. Bij een eventuele rechtzaak zal de rechter oordelen in het voordeel van Otto.

rjdrent
Berichten: 52
Lid geworden op: 17 dec 2005 19:59

Re: OTTO LCD TV

Ongelezen bericht door rjdrent »

Ik ben het eens met alfatrion.

Zojuist las ik op nu.nl dat er een flink aantal "gedupeerden" zich hebben verenigd en een jurist in de arm hebben genomen om Otto te houden aan de prijs van 99 euro.

Ik denk dat al deze mensen geen poot hebben om op te staan. Het is zo duidelijk als wat dat het hier gaat om een vergissing. In dat geval kan Otto er onderuit, als zij dit kunnen aantonen. Als de prijs op de website bijvoorbeeld 999 euro was ipv 1199 euro, dan was het een ander verhaal geweest.

Maar hier is overduidelijk sprake van een vergissing. Ik durf mijn hand er voor in het vuur te steken dat Otto in het gelijk wordt gesteld.

Toolboy

Re: OTTO LCD TV

Ongelezen bericht door Toolboy »

Ik ook
En ik zie nu dat er hier 2 topics over lopen.
Schaamt uzelf die de tv willen hebben voor die prijs.
Stel dat een kleine ondernemer dit zou overkomen dan is ie de week daarop gesloten, valt voor mij (sorry) onder aasgieren

kimro13
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 nov 2006 19:24

Re: OTTO LCD TV

Ongelezen bericht door kimro13 »

De Otto beroept zich op de Alg.Voorwaarden.
Zo hoopt de Otto eronder uit te komen. Maar in de Alg. Voorwaarden staat duidelijk dat het gaat om druk, zet of programmerfouten in de catalogi, mailings of website.....naar mijn weten valt een orderbevestiging hier niet onder. Ga naar de site van de Stichting Geschillencommissie Consumentzaken (Thuiswinkel) en download het klachtenformulier.
Deze manier van het afwimpelen van een rechtsgeldige koopovereenkomst kan en mag gewoon niet.
Pech voor de Otto dus.

Gesloten