LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Problemen met marktplaats.nl

Heb jij weleens gekocht op het internet? Ging dat goed of juist niet? Bespreek hier jouw ervaringen met winkels op het internet
kazz1980

Problemen met marktplaats.nl

Ongelezen bericht door kazz1980 »

www.marktplaats is volgens eigen zeggen de grootste vraag/aanbod-site. Mede daarom is de site op zich reuzehandig!

Sinds jaren heb ik echter al problemen met de eigenaren van de site. In al deze jaren heb ik een groot aantal advertenties geplaatst met aangeboden producten en ook wel met producten die ik zocht. Alle advertenties waren volledig legaal en wanneer een advertentie meer dan 200 euro waard was heb ik altijd netjes de verplichte 6 euro betaald.

In de afgelopen jaren ben ik al circa 5 keer gebanned door marktplaats wegens het plaatsen van niet toegestane advertenties. Meestal ging het hierbij om advertenties die volgens marktplaats meer dan 200 euro waard zijn terwijl deze dat absoluut niet waren (vaak stond er zelfs letterlijk in vette letters bij wat het totaal moest kosten!). Het is mij ook meermaals gebeurd dat ik na verwijdering van een dergelijke advertentie gevraagd heb om een reden en als antwoord kreeg dat er sprake was van een vergissing en dat de advertentie opnieuw geplaatst mocht worden waarop deze door marktplaats wederom verwijderd werd. Ik heb dit een keer 7 maal volgehouden met 1 advertentie. telkens weer was het een vergissing, plaatste ik de advertentie met toestemming opnieuw en werd deze weer verwijderd. Dit leidde destijds tot een ban (ik mocht geen advertenties meer plaatsen). Toen ik hier een klacht over indiende kreeg ik geen antwoord. Na nog 2 klachten zonder antwoord (ondanks lange tijd wachten) bleek ik ineens NOG een ban te hebben op marktplaats wegens belediging van de medewerkers. Terwijl ik absoluut geen grof of onredelijk woord gebruikt had in mijn klachten!

Het is mij 5 maal gelukt de ban ongedaan te maken. Nu lukt mij dit niet meer. Het betrof dit keer een advertentie ter waarde van maximaal 199 euro, een advertentie met de melding dat ik max. 100 euro wou besteden, een advertentie waarbij een plaatje van een film zat waar per ongeluk in max. 3pts letters de officiele website van de film opstond, een advertentie betreffende producten die uiteindelijk een 10tje incl verzendkosten heeft opgeleverd, een Macintosh Classic t.w.v. max. 25 euro en nog meer advertenties waarbij duidelijk vermeld stond wat het maximaal moest gaan kosten.

Ik schat dat ik in de afgelopen jaren maximaal 2 a 3 advertenties heb geplaatst die, wegens een vergissing, inderdaad niet volgens de regels waren. Kortom, zon 47 advertenties zijn ten onrechte verwijderd.
Is hier niks aan te doen?? Klagen is niet mogelijk want er wordt OF niet geantwoord OF je krijgt nog een ban naar je hoofd geslingerd en een officiele klacht per brief indienen is eveneens onmogelijk omdat marktplaats enkel een e-mailadres heeft en bovendien vraag ik mij daarvan ook sterk af of het enige zin heeft.

Heeft iemand enig idee hoe een bedrijf zonder gevolgen zijn eigen klanten zo kan behandelen? Waarom blijft een site met zulk wanbeleid toch zo populair? Is er echt geen enkele manier om hier iets aan te doen? - want de site op zich is reuzehandig, alleen de mensen die er achter zitten maken het normale gebruik ervan onmogelijk...
Zo lang marktplaats geld voorop stelt en de klanten als laatste vind ik persoonlijk dat het bedrijf geen bestaansrecht heeft...

(p.s. ik maak nu gebruik van www.2dehands.nl en www.marktplaza.nl en www.ebay.nl)

marsdust

Re: Problemen met marktplaats.nl

Ongelezen bericht door marsdust »

De medewerkers van MARKTPLAATS hebben zo ook een eigen mening wie ze toelaten in de contactadvertenties.
Afgelopen week heb ik tot 5 maal toe een normale contactadvertentie geplaatst met een hele nette foto erbij maar deze is waarschijnlijk doordat ik Thaise ben verwijderd door marktplaats.
Hoerige contactadvertenties van nederlandse dames die schrijven 34 jaar oud te zijn en een foto plaatsten uit een sexmagasine van een meisje zo rond de 20 jaar worden wel toegelaten.
Ik heb tot nu toe 4 maal uitleg gevraagd echter na 1 week nog geen antwoord gekregen.
Ik beticht hierbij Marktplaats van discriminatie

lind@

Re: Problemen met marktplaats.nl

Ongelezen bericht door lind@ »

mijn man koopt regelmatig op ebay duitsland bij particulieren nu heeft hij de laatste 3 aankopen bij een zogenaamde winkel gekocht hij heeft betaald en nu zijn die winkels op gedoekt door ebay omdat het oplichters zoouden zijn wel moooi je geld kwijt in totaal 100 euro en ebay kan er niks aan doen die gasten hadden sterren van TOP-verkopers en opeesn foetsieeeee!!!!hoeo krijg ik mijn geld terug???

RONLY2
Berichten: 2
Lid geworden op: 15 jul 2004 15:08

Re: Problemen met marktplaats.nl

Ongelezen bericht door RONLY2 »

Ik heb dezelfde ervaring als kazz1980
en als jij maar 199 euro voor iets vraagt en een ander bied (vaak voor de grap? of marktplaats zelf???) meer dan die 199,- krijg jij OOK nog de 6 euro voor je rekening!!! (belachlijk!) :evil:
geef mij maar 2e hands.nl!

trouwens, die THAISE (MARSDUST) mag mij wel mailen!!! :lol: [/b]

abe

Re: Problemen met marktplaats.nl

Ongelezen bericht door abe »

kazz1980

ik heb als je nog veder wilt met marktplaats wel een 06 nummer voor je waarop je ze kunt bereiken

ik hoor het wel

Jill
Berichten: 38
Lid geworden op: 30 mei 2004 21:13

Re: Problemen met marktplaats.nl

Ongelezen bericht door Jill »

marktplaats heeft ook geen vrienden gemaakt met mij, zonder pardon meedere keren al mn advertenties verwijderd en gebanned worden. Daarom nu gewoon een hotmail adresje, die linken aan mn outlook en word ik weer geblocked....nieuw hotmail adresje.

tukster

Re: Problemen met marktplaats.nl

Ongelezen bericht door tukster »

wij hebben de laatste tijd veel aangeboden op marktplaats en geen enkel probleem ondervonden :D we hebben bijna alles verkocht.

Gast

Re: Problemen met marktplaats.nl

Ongelezen bericht door Gast »

Perfect opgezet de Marktplaats!! Niks mis mee zijn heel veel mensen mee geholpen.

dini

Re: Problemen met marktplaats.nl

Ongelezen bericht door dini »

Ook ik heb vervelende ervaring met marktplaats daar mag je niet voor je eigen recht opkomen ook ik heb iets gekocht op marktplaats van iemand die wegens beeindigen van hobby haar sieraden onderdelen tekoop aanbood prachtige mooie foto erbij en als ik het geloven moest wel terwaarde van 250,00 euro ik maak zelf sieraden als hobby en dacht leuk dat kan ik wel gebruiken, dus doe een bod koop gesloten.
ik krijg het pakket thuis en het is nog niet eens te waarde van 30,00 euro .
Ik gelijk mailen met verkoper dat ik me bekocht voelde en dat ik voor plastik kralen en ouwe kettinkjes van oma,s en tantes wel veel geld heb betaald,
Ik had honderd euro,s overgemaakt.
Na veel heen en weer mailen komen we overheen dat ik 50 euro,s terug krijg.
Maar wat schetst mijn verbazing ik krijg mail van marktplaats dat ik geband ben van marktplaats omdat ik een adverteerder de verkoper lastigval dus van marktplaats af op de zwarte lijst en ook nooit mijn geld van de verkoper gehad.
Die mag tot op heden de vele advertentie.s op marktplaats laten staan en mensen dus bedonderen en ik die eigelijk gedupeerd is moet er af.
Kan je nagaan wat marktplaats er voor praktijken op nahoud .
Ook ik wou dit even kwijt .
Wil je weten wie die verkoper is mail mij maar ik heb naam adres en telefoon nummer

tja toch

Re: Problemen met marktplaats.nl

Ongelezen bericht door tja toch »

Tja als je zelf bied op een artikel wat het niet waard is ............ eigen schuld zou ik zeggen, beter opletten

En als je je aan de voorschiften van marktplaats houd zijn er geen problemen en daar schort het nogal eens ! voorwaarden lezen doet wonderen
En waar gewerkt wordt gaat soms wel eens wat mis ! toch, of bij jou niet ?

Gast

Re: Problemen met marktplaats.nl

Ongelezen bericht door Gast »

volgens mij ben jij de verkoper of werk je bij marktplaats

domme opmerking van je je moet is goed lezen

Gast

Re: Problemen met marktplaats.nl

Ongelezen bericht door Gast »

Neee.... "jij werkt zeker bij (vul het bedrijf dat beschuldigt wordt hier in)"

DAT is een intelligente opmerking die we nog niet eerder hoorden :lol:

Tja toch heeft gewoon gelijk. Mensen moeten zelf opletten en verantwoording nemen voor hun daden. Niet meteen het vingertje uitsteken en een zondebok zoeken.

Gast

Re: Problemen met marktplaats.nl

Ongelezen bericht door Gast »

Kan je nagaan wat een domme mensen er bij dat bedrijf van je werkt

Gast

Re: Problemen met marktplaats.nl

Ongelezen bericht door Gast »

en kijk als mensen dus mooiere foto,s bij hun advertentie plaatsen(dus ik bedoel een foto van dingen die dus helemaal niet in het pakket zitten van wat je denkt te kopen) dan wordt je wel op het verkeerde been gezet
En dat mag dus ook niet volgens de voorwaarden van marktplaats,
er staat letterlijk zet een duidelijke foto van het gene wat je aanbied en dat was duidelijk achteraf hier niet het geval.
Kijk en als ik dan een mail van marktplaats krijg dat dit een vervelende zaak is en dat ik maar een rechtswinkel in moet schakelen geeft dat wel aan dat er iets is wat niet goed is gegaan.
Maar dan begrijp ik dus even niet dat marktplaats de vele advertentie,s van de verkoper er gewoon op laat staan.
En dat is wat ik bedoel( misschien dat je het nu begrijpt)
Of ben je daar ook te dom voor?

dom ?

Re: Problemen met marktplaats.nl

Ongelezen bericht door dom ? »

Of ben je daar ook te dom voor?
Als er eentje dom is ben jij dat toch wel om op iets te bieden wat je niet live gezien hebt
Op een foto ziet vaak iets er heel anders en mooier uit dan live !

En marktplaats kan niet alle aanbiedingen controleren !
Het is en blijft je eigen verantwoording
Daarbij kan jij wel zeggen dat het tegenvalt terwijl een ander er wel tevreden over zou zijn en blij met de koop

Dus steek je handen maar eens in eigen boezem voor je iemand zwart maakt

Arnold1973

Re: Problemen met marktplaats.nl

Ongelezen bericht door Arnold1973 »

hoi:

Ik vind ook dat tja toch gelijk heeft.

als je iets niet vertrouwd,zorg dan dat je het eerst ziet,
je kan bij marktplaats zelfs provincie kiezen,dus als heel nederland te groot voor je is zoek je op advertenties bij jou in de buurt!

Als je dan op een advertentie reageerd,kan je eerst bij de verkoper langs gaan om te kijken of het produkt goed is!

Ook nog een tip,zoek voor je ergens op reageerd,ook eens op google wat de nieuwprijs is,vaak worden er advertenties geplaatst met produkten die duurder zijn dan in de winkel/op internet.
anders heb je dat gezeur weer als je er later achter komt.

kortom ik denk dat het erg veel eigen initiatief is voor je iets koopt op marktplaats,en als je dat dus niet doet,het inderdaad je eigenschuld is als je de boot ingaat.

groetjes Arnold (tevreden marktplaats gebruiker)

SabinevanderHorst

Re: Problemen met marktplaats.nl

Ongelezen bericht door SabinevanderHorst »

Ik vind marktplaats steeds strenger worden. Ik ben zelf een thuiskapster en als ik een advertentie plaats omdat ik op zoek ben naar een model, dan moet ik daar dus 6,- voor betalen want ik bied een dienst aan. Of ik nou aan dat model verdien of niet...
Je mag ook geen website in de advertentie plaatsen, dan word hij verwijderd want ook dan moet je 6,- voor betalen. Slaat nergens op. Ookal gaat die website niet om een dienst of een product dat je verkoopt. Hij word gewoon vewijderd, klaar.
Ik verkoop ook dreadlocks. Omdat ik geen aantal verkoop maar gewoon onbeperkt, dan mag ik deze ook niet zo aanbieden, dan moet ik dus ook 6,- betalen.


Kijk ik vind het helemaal niet erg als ik een dienst aanbied om daar 6,- voor te moeten betalen. Maar het is omgerekend toch ruim 13,- piek. En voor 13 piek wil ik niet tussen de gratis advertenties komen te staan. Want dan ben ik met een uur al van pagina 1 af!

Dan krijg ik binnen een week een email om mijn advertentie weer bovenaan te zetten door te bellen met een 0900-nummer wat 1,15 kost.
Waardoor ik ook weer gewoon tussen de gratis advertenties kom te staan en weer binnen een uur naar pagina twee ben gezakt. Voor mijn inmiddels al uitgegeven 15,- gulden. (in een week tijd)

Ik vind dat niet normaal. Ik adverteer daarom ook niet meer daar. Ik kan elders voor veel meer service langer en goedkoper adverteren. Maar aangezien marktplaats wel veel bezoekers heeft krijg je daar toch weer klanten door. Ik denk daarom dat ze dat gewoon kunnen blijven doen.
Overigens met de ervaingen die de anderen aangaven heb ik ook meegemaakt. Een advertentie plaatsen van een artikel waarvan ZIJ vonden dat hij wel 200,- kostte. Wat ik er niet eens voor wilde hebben maar mensen konden bieden. Dus geen bedrag ingevuld en marktplaats acht het bedrag toch te hoog.
Je kunt ze een bericht sturen maar er word niet op gereageerd.

Wat ik ook raar vind is dat oplichters gewoon mogen blijven adverteren en dat als je er een bericht over plaatst dat deze oplichten dan word de oplichter beschermd en jouw bericht verwijderd!

Ook dat je niet hoeft te registreren is raar. Zo kun je oplichters niet aanpakken.
Slechte zaak.

queen

Re: Problemen met marktplaats.nl

Ongelezen bericht door queen »

Ik ben opgelicht door ene Marion de Kotte uit Almelo. Nog meer mensen die hun geld kwijt zijn ?

S.Ellenbroek

Re: Problemen met marktplaats.nl

Ongelezen bericht door S.Ellenbroek »

Het handigst is gewoon dat je in de buurt iets koopt zodat je het geld gewoon cash kan overhandigen. En als het product niet is wat er op marktplaats stond dan ga je weer weg zonder te betalen. Dat is het veiligst.

Gast

Re: Problemen met marktplaats.nl

Ongelezen bericht door Gast »

Marktplaats is een goede site...het werkt heel simpel daar ej moet marktplaats zien als een uitgebreid forum [opzeker dat hier EX hifi.nl'ers en hear.nl forummers zijn] Hoi btw ik ben het muziekfreak :lol:

Anyway op een forum heb je moderators rondzwerven...staat hun iets niet aan krijg je een notificatie...ga je nog meer de fout in bannen.
Ik denk dat ik het zo wel goed gok dat het zo werkt daar een beetje.

Heb er ook een t*ringhekel aan trouwens ook moderators [zeveren soms teveel] 8)

Gesloten