Ibiza zomermode rekent absurde retourkosten

Heb jij weleens gekocht op het internet? Ging dat goed of juist niet? Bespreek hier jouw ervaringen met winkels op het internet
MMKnaap
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 mei 2024 11:40

Ibiza zomermode rekent absurde retourkosten

Ongelezen bericht door MMKnaap »

Deze webshop adverteert op Facebook. 'Ze gaan hun deuren sluiten'. Het komt over als een hele Europese webwinkel (Nederlands/‘Ibiza’). Echter, de producten blijken uit China te komen. Daar moeten ze ook naar geretourneerd worden. Niet alleen is dit zeer milieuonvriendelijk, de retourkosten zijn ook absurd hoog (bijvoorbeeld meer dan 50% van het aankoopbedrag en dan nog maar afwachten of het restant bedrag wordt teruggestort). Ze handelen onder Nederlands recht. Verzendkosten binnen Nederland waren te verwachten.

Bromsax
Berichten: 40
Lid geworden op: 18 jan 2018 12:55
Locatie: Veendam
Contacteer:

Re: Ibiza zomermode rekent absurde retourkosten

Ongelezen bericht door Bromsax »

De zoveelste dropshipper. Waarom trapt iedereen hier elke keer weer in?

Dirkie
Berichten: 2943
Lid geworden op: 29 jun 2006 12:15

Re: Ibiza zomermode rekent absurde retourkosten

Ongelezen bericht door Dirkie »

MMKnaap schreef:
28 mei 2024 11:42
Deze webshop adverteert op Facebook. 'Ze gaan hun deuren sluiten'. Het komt over als een hele Europese webwinkel (Nederlands/‘Ibiza’).
U noemt 'Facebook' en 'het komt over als een Europese webwinkel'. Beide termen in 1 zin zouden al een reden moeten zijn om deze webshop eens goed te bekijken voor er iets te bestellen. Maar ik neem aan dat de prijzen zo laag waren dat alle gebruikelijke alarmsignalen waar hier al vele male voor gewaarschuwd is genegeerd zijn.

NeoDutchio
Berichten: 12446
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Ibiza zomermode rekent absurde retourkosten

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

Gelukkig maar dat dit een heel betrouwbare verkoper is. Verplicht KVK nummer staat natuurlijk vermeld, identiteit van de ondernemer word natuurlijk netjes vermeld, gelukkig dat de levertijd niet zo lang is (7 werkdagen) en natuurlijk kloppen de algemene voorwaarden volgens de Nederlandse wet.

Inderdaad, hoe kan je hier nog steeds intrappen?

rwolters
Berichten: 1701
Lid geworden op: 28 sep 2022 13:32

Re: Ibiza zomermode rekent absurde retourkosten

Ongelezen bericht door rwolters »

MMKnaap schreef:
28 mei 2024 11:42
Het komt over als een hele Europese webwinkel (Nederlands/‘Ibiza’).
Waarom denk je dat?

Speedy123
Berichten: 1480
Lid geworden op: 21 dec 2014 03:07

Re: Ibiza zomermode rekent absurde retourkosten

Ongelezen bericht door Speedy123 »

MMKnaap schreef:
28 mei 2024 11:42
Deze webshop adverteert op Facebook. 'Ze gaan hun deuren sluiten'. Het komt over als een hele Europese webwinkel (Nederlands/‘Ibiza’). Echter, de producten blijken uit China te komen. Daar moeten ze ook naar geretourneerd worden.
Ik lees op hun site:
de prijs, met uitzondering van inklaringskosten en invoer btw. Deze additionele kosten zullen voor rekening en risico van de klant zijn. De post en/of koeriersdienst zal met betrekking tot de invoer gebruikmaken van de bijzondere regeling voor post- en koeriersdiensten. Deze regeling geldt als de goederen worden ingevoerd in het EU-land van bestemming, wat in het onderhavige ook het geval is. De post- en of koeriersdienst int de btw (al dan niet tezamen met de in rekening gebrachte inklaringskosten) bij de ontvanger van de goederen;
Inklaringskosten van de douane. Deze regeling geldt als de goederen worden ingevoerd in het EU-land van bestemming. De post- en of koeriersdienst int de btw.

Hoe duidelijk wilt u het hebben dat het hier om internationale import gaat?

Plaats reactie