LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] een autobedrijf dat standaard andere prijzen heeft

Heb jij weleens gekocht op het internet? Ging dat goed of juist niet? Bespreek hier jouw ervaringen met winkels op het internet
Peppers
Berichten: 3
Lid geworden op: 22 jun 2006 20:39

een autobedrijf dat standaard andere prijzen heeft

Ongelezen bericht door Peppers »

Wij zijn op zoek gegaan naar een auto. eerst gezocht op internet en een hoop leuke/mooie auto's gezien zijn wij naar een bedrijf gegaan.
Nadat wij een auto hadden gekocht gingen we toch op zoek naar meer informatie. Plotseling vind ik "onze" nieuwe auto op autoweek maar dan € 1500 goedkoper.
Na enig onderzoek op de site van het bedrijf waar we de auto hebben gekocht blijkt dat hun prijzen sterk afwijken van de papieren lijst ( deze is bij het bedrijf te verkrijgen bij de receptie).
Na telefoniach contact met de verkoper proberen ze je af te schepen met de mededeling dat het een type fout is ( deze regel staat inderdaad onder aan de site). Na enig verder speurwerk op de site blijkt dat alle prijzen afwijken.
Nou mijn vraag kunnen ze dit zomaaar doen ( iemand er naar toe lokken met een verkeerde/goedkopere prijs) en zeggen dat het een type fout is.
is de papieren lijst niet de lijst met de type fouten
wat is er tegen te doen

Dilbert29
Berichten: 2509
Lid geworden op: 31 mar 2005 15:08

Re: een autobedrijf dat standaard andere prijzen heeft

Ongelezen bericht door Dilbert29 »

Volgens mij niets, aangezien ze alles onder voorbehoud van typefouten zullen doen.

Martin1976
Berichten: 847
Lid geworden op: 09 feb 2006 10:48

Re: een autobedrijf dat standaard andere prijzen heeft

Ongelezen bericht door Martin1976 »

ik denk inderdaad ook dat er officieel niets tegen te doen is, 't geeft alleen wel de werkwijze van dit bedrijf aan. Gauw links laten liggen dus!

magel725
Berichten: 1164
Lid geworden op: 18 jun 2006 01:37

Re: een autobedrijf dat standaard andere prijzen heeft

Ongelezen bericht door magel725 »

Wettelijk gezien is elk bedrijf wel verplicht een produkt voor de prijs te verkopen waarmee het produkt wordt aangeboden. Voorwaarde is wel dat je naar alle redelijkheid moet kunnen aannemen dat de prijs geen typefout is. Een auto van 50.000 die voor 5.000 (komma verkeerd o.i.d.) staat aangegeven hoeft niet voor dat bedrag verkocht te worden.

Wordt de auto geadverteerd voor 10.000 en kost hij er ineens 12.000 dan zijn ze wettelijk verplicht om hem voor 10.000 te verkopen.

Nu is gelijk hebben en gelijk krijgen iets heel anders.Als je het goed aanpakt kun je door gewoon af te dingen waarschijnlijk ook lager dan de aangeboden prijs uitkomen. Zodra je met woorden als "wettelijk" en "verplicht" gaat gooien, dan bereik je des te minder.

Gesloten