LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Iemand ervaring met betaling via Ideal?

Heb jij weleens gekocht op het internet? Ging dat goed of juist niet? Bespreek hier jouw ervaringen met winkels op het internet
hera
Berichten: 296
Lid geworden op: 14 okt 2005 14:53

Iemand ervaring met betaling via Ideal?

Ongelezen bericht door hera »

Ik heb iets leuks gezien bij een internetwinkel en nu kan je daar betalen via Ideal. Het lijkt mij alsof dat geld bij Ideal staat en pas doorgeboekt wordt wanneer de bestelling naar tevredenheid is afgehandeld en dat staat mij wel aan.

De winkel waar ik wil kopen is Coolsound.

Jonjo
Berichten: 1485
Lid geworden op: 14 aug 2005 09:18

Re: Iemand ervaring met betaling via Ideal?

Ongelezen bericht door Jonjo »

Waar jij het over hebt is een nieuw betaalsysteem, gegarandeerd, van de ING bank, de RABO bank en ABN AMRO, meerdere banken zullen volgen.

hans63
Berichten: 10
Lid geworden op: 08 nov 2005 20:04

Re: Iemand ervaring met betaling via Ideal?

Ongelezen bericht door hans63 »

iDeal is één van de veiligste e-betaalmethoden omdat je de inlogcodes invoert op de site van bank zelf en niet van één of andere (onbekende) organisatie zoals Paypal.

Let er wel op dat je op de beveiligde site van je bank bent: https:// De S staat voor secure (veilig). Installeer voor de zekerheid even een programmatje zoals Spoofstick, die geeft duidelijk bovenin je scherm aan op welke site je echt zit. http://www.spoofstick.com

klik verder NOOIT vanuit een emailtje naar een bank-adres en geef NOOIT je pincode telefonisch aan een derde. De bank zal hier NOOIT naar vragen.

Chani
Berichten: 39
Lid geworden op: 05 jan 2006 18:26

Re: Iemand ervaring met betaling via Ideal?

Ongelezen bericht door Chani »

ik heb meerdere malen gebruik gemaakt van ideal, en het werkt goed. je maakt geld over via je eigen internetbankieren systeem ( tenminste dit is bij de postbank zo) met bijbehorende beveiliging ( dus bij postbank TAN-codes, en bij rabobank wss met de randomreader), en is dus veilig.
nooit slechte ervaringen mee gehad dus.

Gesloten