LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Nomatica oplichters

Heb jij weleens gekocht op het internet? Ging dat goed of juist niet? Bespreek hier jouw ervaringen met winkels op het internet
Jan
Berichten: 200
Lid geworden op: 10 jul 2003 19:54

Nomatica oplichters

Ongelezen bericht door Jan »

Vorige jaar ene video-camera gekocht bij Nomatica (een Franse Internetlevernacier van camera's etc.). Twee maanden geleden het apparaat naar Frankrijk gestuurd ivm een defect. Na lange tijd geinformeerd waar het apparaat bleef.

Nu blijkt het bedrijf onder surseance van betaling te verkeren en kan ik naar mijn video-camera fluiten. En wat schetst mijn verbazing! Hun web-site maakt van hun op handen zijnde failissement nergens melding! Iedereen die nu iets bij hen bestelt, is zijn geld kwijt en kan de goederen op zijn/haar buik schrijven.

Wat zouden we hier tegen kunnen doen?

Jan

Moootje
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 jan 2006 13:08

Re: Nomatica oplichters

Ongelezen bericht door Moootje »

Ik heb hetzelfde meegemaakt met Nomatica. Een accu voor een video camera gekocht maar heb de verkeerde gekregen. Het pakje weer terug gestuurd (okt 2005) maar tot op heden niets ontvangen.
Nu kreeg ik 2 weken geleden een brief van "Mandataire Judiciaire"met daarin 1 Nederlandse zin: "OPROEP TOT INDIENING VAN SCHULDVORDERINGEN" maar voor de rest is hij helemaal in het Frans.

Sjors_B
Berichten: 658
Lid geworden op: 22 jun 2005 20:45

Re: Nomatica oplichters

Ongelezen bericht door Sjors_B »

Goedkoop he, dat bestellen in frankrijk.

Jonjo
Berichten: 1485
Lid geworden op: 14 aug 2005 09:18

Re: Nomatica oplichters

Ongelezen bericht door Jonjo »

Sjors_B, hoeveel Nederlandse bedrijven verdwijnen er niet op een zelfde manier?

Brynnar
Berichten: 92
Lid geworden op: 20 mei 2005 10:05
Contacteer:

Re: Nomatica oplichters

Ongelezen bericht door Brynnar »

Dat je naar de camera kunt fluiten is je reinste onzin. Deze camera heb je reeds gekocht en betaald. Hij is dus rechtmatig gezien jou eigendom.

In geval van faillisement kan er dus geen beslag worden gelegd op deze camera, omdat deze eenvoudigweg niet van Normatica is.

Indien je iets hebt besteld en in de tussentijd gaat het bedrijf failliet, ja, dan heb je pech en zul je de vordering moeten indienen bij de curator.

Praktijkvoorbeeld: ik heb een aantal jaar geleden ook een faillisement doorgemaakt van het bedrijf waar ik werkte. Het was toen zeer vervelend voor klanten die hadden aanbetaald voor een bestelling, maar het is onmogelijk om reeds geleverde goederen terug te vorderen.

Brynnar

Jan
Berichten: 200
Lid geworden op: 10 jul 2003 19:54

Re: Nomatica oplichters

Ongelezen bericht door Jan »

Reinste onzin? Hmmmm.....

Hoe denk je dan dat ik mijn camera terug kan krijgen? Door een volledig juridische correspondentie in Franse volzinnen te gaan voeren. Of door regelmatig naar Frankrijk te rijden en daar mijn beklag te gaan doen bij een Franse curator?

Is natuurlijk duidelijk dat dit voor een envoudige Nederlandse ziel als ik niet te doen is. Of zal ik een advocaat inhuren tegen € 150,- per uur? ik kan hem 5 uur inhuren en dan heb ik de kooppijs van mijn camera bereikt.

Jan

Brynnar
Berichten: 92
Lid geworden op: 20 mei 2005 10:05
Contacteer:

Re: Nomatica oplichters

Ongelezen bericht door Brynnar »

Hallo Jan,

Het zal inderdaad een tijdrovende zaak worden om je camera terug te krijgen. Ik begrijp dat het ook ondoenlijk is om een prachtige brief in het Frans op te stellen, zeker als je deze taal, net als ik, onvoldoende machtig bent. Je kunt het echter wel proberen in het Engels. Alhoewel de kennis van het Engels bij de gemiddelde Fransman beperkt is, mag je wel aannemen dat een 'geleerd' persoon als een curator toch wel een redelijk begrip van die taal hebt.

De curator is naar alle waarschijnlijkheid bezig de boedel te inventariseren. Jouw camera hoort hier niet bij. Mocht hij dit wel doen, dan pleegt hij namelijk een vergrijp: hij eigent zich dan jouw bezit toe, beter bekend als diefstal. Omdat zo'n inventarisatie natuurlijk niet a la minute is gedaan, kan er echter wel wat tijd overheen gaan, voordat je camera getraceerd is.

Stuur daarom op zijn minst een brief (in het Engels dan maar) naar de curator, waarin je verzoekt om jouw eigendom met spoed terug te zenden. Sluit hierin kopien bij van de aankoopnota, verzendbewijzen en alle andere gerelateerde papieren.

Als je niets doet, dan wordt de kans alleen maar groter dat hij 'per ongeluk' toch verdwijnt in de boedel van het failliete Nomatica.

Brynnar

Gesloten