LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] OTTO en verhuizen...!

Heb jij weleens gekocht op het internet? Ging dat goed of juist niet? Bespreek hier jouw ervaringen met winkels op het internet
paulus74
Berichten: 12
Lid geworden op: 18 sep 2006 14:04

OTTO en verhuizen...!

Ongelezen bericht door paulus74 »

Ik wil nog wel even wat kwijt over Otto, ik las er hier al meer over.
In 2001 hebben wij een dolby surroundset besteld en geleverd gekregen via hen. Alles goed en wel, we zouden het in termijnen aflossen. Na 3 maanden gingen we verhuizen en ik heb hen op 2 manieren hiervan op de hoogte gesteld. 1x via een verhuiskaart en 1x via de TPG verhuisservice.
Na 2 maanden in het niewe huis had ik nog geen nieuwe acceptgiro gehad...naar het oude adres gebeld, nee ook niets!
Toen Otto gebeld, mijn nieuwe gegevens stonden in de comp. Komt allemaal voor elkaar mevrouw!....NOT!
2 mnd later nog eens achteraan, bleken mijn oude gegevens ineens weer in de comp te staat! Ik boos, want zo liep ik een achterstand op natuurlijk!
Maar geen paniek, onze schuld, komt allemaal in orde. Ik wilde nl al per overschrijving gaan betalen om niet te ver achter te komen maar zij wilden liever via acceptgire en de termijnen werden wel verrekend zodat ik niet ineens voor 5 maanden ofzo hoefde te betalen. Nouja, netjes opgelost dacht ik. Ik hoefde er niet meer achteraan, alles stond nu goed in de computer, zou vanzelf goed komen maar kon even duren.
Ik (muts) wacht netjes af....na 3 maanden belde mijn oude huurbaas, er was post voor me. Ik heb het opgehaald. Blanco envelop, geen logo ofzo...ik maak t open....INCASSOBURO!!! Ik had gefaald in mijn betalingsplicht naar Otto! Ja ammehoela!!
Ik gebeld naar incassoburo (nooooit mee te maken gehad hiervoor) maar die konden niks voor me doen, zij hadden nou eenmaal die opdracht van Otto gekregen. Lekker dan! Bij Otto was ook niemand voor rede vatbaar! Uiteindelijk het maar zo gelaten en incassoburo (+incassokosten!!!) betaald, zo was ik er toch nog vanaf!

Tot we een jaar hierna onze hypotheek wilden veranderen....kon niet want ik stond geregistreerd bij BKR!!! Allemachtig he :shock: Hoe kan dat nou!? Ik gebeld naar BKR...ja hoor... 'een' postorderbedrijf...ik kon wel nagaan welke inmiddels! :?
Nu, 5 jaar na dato ben ik er EINDELIJK vanaf! Ik ben weer 'clean' bij BKR. Niet te geloven hoeveel impact een niet verwerkt verhuisbericht heeft op de volgende 5 jaren van je leven! Ik heb wel een brief (ge-eist) met mijn 'vrijwaring' van Otto. Ik kan er echter niet meer bestellen! hahaha niet dat ik dat zou willen hoor! NOOOOOOIT meer! :x Ik heb het eens geprobeerd, stond er met grote rode letters dat ik niet bevoegd was een bestelling te plaatsen, voor meer informatie kon ik contact op nemen met de klantenservice/debiteuren afdeling...nee dank je, van hen had ik mijn buik al vol....

Waarschuwing dus! Als je het idee hebt dat t niet goed is doorgekomen.....trek ontzettend vaak aan de bel!!!! Scheelt je een hooop ellende!!!

Gegroet! :wink:

NAK
Berichten: 1864
Lid geworden op: 08 dec 2004 19:38

Re: OTTO en verhuizen...!

Ongelezen bericht door NAK »

Waarschuwing dus! Als je het idee hebt dat t niet goed is doorgekomen.....trek ontzettend vaak aan de bel!!!! Scheelt je een hooop ellende!!!
Het scheelt nog meer ellende als je NIET bij OTTO had gekocht.
En wilde je daar toch persé kopen dan had het ook gescheeld als je alles in 1 (één) keer had betaald.

Moraal van dit verhaal:
Er wordt andermaal aangetoond dat goedkoop - duurkoop is.

bodejosm43
Berichten: 3040
Lid geworden op: 03 dec 2003 23:26

Re: OTTO en verhuizen...!

Ongelezen bericht door bodejosm43 »

Ehhhhhh, Otto goedkoop?

Lijkt me het anti-statement van het jaar. Je kunt inderdaad beter je spullen bij een gewone winkel kopen, maar wanneer je daar de gelegenheid niet toe hebt, ben je toch op postorderbedrijven aangewezen.

Natuurlijk zullen er hier reacties volgen van mensen die in dat geval aanraden om familie, vrienden of buren in te schakelen. Maar vergeet niet dat het fenomeen postorderbedrijf echt niet iets is van de laatste jaren, maar dat het eind jaren 50 al bestond. (Ter Meulen, Wehkamp).

brillo
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 okt 2006 20:40

Re: OTTO en verhuizen...!

Ongelezen bericht door brillo »

En als ze een keer goedkoop zijn dan leveren ze niet.

NAK
Berichten: 1864
Lid geworden op: 08 dec 2004 19:38

Re: OTTO en verhuizen...!

Ongelezen bericht door NAK »

Maar vergeet niet dat het fenomeen postorderbedrijf echt niet iets is van de laatste jaren, maar dat het eind jaren 50 al bestond. (Ter Meulen, Wehkamp).
met dat verschil dat Ter Meulen Post een eigen bezorgdienst had waardoor de artikelen toch relatief goedkoop bleven.

Gesloten