LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] shop.acmemoviestore.com - prijsaanpassing NA aankoop

Heb jij weleens gekocht op het internet? Ging dat goed of juist niet? Bespreek hier jouw ervaringen met winkels op het internet
smurfja
Berichten: 12
Lid geworden op: 22 feb 2006 19:22

shop.acmemoviestore.com - prijsaanpassing NA aankoop

Ongelezen bericht door smurfja »

Vanochtend zag ik een hele leuke aanbieding op de website van Acme moviestore (http://shop.acmemoviestore.com/): een beeld uit de Walt Disney Classics Collection (Sleeping Beauty's Love's first kiss) dat al heel lang op mijn verlanglijstje staat. De aanbiedingsprijs was 349 euro i.p.v. de normale prijs van 650 euro. Het gaat trouwens om 1 voorradig exemplaar (niet meer bestelbaar, omdat dit een gelimiteerd beeld is!). Na overleg thuis heb ik meteen de bestelling geplaatst en een bevestiging ontvangen in mijn postbus. Ik was in de zevende hemel!

Wat schetst mijn verbazing, 's middags blijkt mijn bestelling niet meer in het systeem te staan en zie ik het beeld weer voor de normale prijs te koop staan. Ik heb gebeld en kreeg (na eerst een paar ontkenningen dat ik een order zou hebben geplaatst , maar gelukkig heb ik een bevestiging in mijn mailbox!) te horen, dat de bestelling is geannulleerd wanwege een foutieve prijs. Ik heb hier niets over gehoord. De order is er gewoon uit gegooid! Na wat discussie wou men 10% korting geven (585 euro totaal, dat is 236 euro meer!). Ik was echt verbouwereerd, voor deze prijs hoef ik het beeld niet.

Mijn vraag is, kan een winkelier zomaar een bestelling eenzijdig annuleren omdat de aanbieding niet juist was? Of moeten zij mij dit beeld leveren voor de aangeboden prijs? Wat zijn mijn rechten? Als dit is toegestaan, dan zijn verdere aanbiedingen via het internet gewoon niet meer interessant voor mij.

Wie geeft mij raad? Moet ik het beeld opeisen voor de oorspronkelijke aanbiedingsprijs?

karr-2
Berichten: 1996
Lid geworden op: 10 apr 2005 15:30

Re: shop.acmemoviestore.com - prijsaanpassing NA aankoop

Ongelezen bericht door karr-2 »

De meeste van dit soort winkelsites hebben er ergens op staan dat alles onder voorbehouden van druk en typfouten is. Dat staat ook vaak in normale reclamefolders. Kortom, ja ze mogen dit doen als ze er achter komen, en dat zijn ze niet verplicht om aan je te melden.

rabartels
Berichten: 29
Lid geworden op: 19 nov 2004 23:02

Re: shop.acmemoviestore.com - prijsaanpassing NA aankoop

Ongelezen bericht door rabartels »

het hangt vooral af wat er in de algemene voorwaarden van die winkel staat.

Maar 349,= kan volgens mij geen type fout zijn, als de oorsponkelijk prijs 650,= is en er bijstond dat het een aanbieding is/was. Tenzij de aanbiedingsprijs 449 moest zijn.

Ik heb nog even hun AV bekeken en daar staat niets over ontbinding van een bestelling van beider zijde. (niet duidelijk). Dan zal gewoon de regels van het BW gelden

Gesloten