Pay-pal geeft fake bescherming?

Heb jij weleens gekocht op het internet? Ging dat goed of juist niet? Bespreek hier jouw ervaringen met winkels op het internet
LHD
Berichten: 11
Lid geworden op: 23 sep 2014 08:38

Pay-pal geeft fake bescherming?

Ongelezen bericht door LHD »

Pay-pal beweert je te beschermen tegen fraude via webwinkels maar doet dat niet. Ik had een bestelling gedaan op een wegsite mat een pay-pal link en kreeg niets geleverd. Het geld bleek naar een oplichter te zijn overgemaakt en de site was al snel weer uit de lucht. Pay-pal beweerde dat ik geld aan een persoon had overgemaakt en vergoed daarom NIETS!. Als ik geld naar een persoon overmaak via Pay-pal moet ik de hele doorpceel van die persoon invoeren inclusief telefoonnummer en id gegevens maar via een (malafide) Pay-pal link op internet kun je dus wel 'PER ONGELUK' een persoon geld toesturen die malafide is als je iets besteld op een site. Dat is nu net wat je wilt voorkomen als je Pay-Pal gebruikt.
Ik hoor graag hoeveel mensen op deze manier door Pay-pal zijn misleidt. Pay-Pal geeft dus geen enkele garantie en ze sturen gewoon geld door aan oplichters en geven je nog de schuld ook.
Van mij mag Pay-Pal de wereld uit. Ze bieden niet wat ze beloven

NeoDutchio
Berichten: 12351
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Pay-pal geeft fake bescherming?

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

Als u op een echte webshop besteld hebt, dan horen daar de bedrijfsgegevens te staan. KVK nummer, vestigingsadres, telefoonnummer en mailadres. Staat dat er niet, dat hebt u niet te maken met een echte webshop. Besteld u op een onbekende site, controleer die gegevens dan ook. Als daar iets niet in klopt, dan vooral niet gaan bestellen.
Zelf gebruik ik geen Pay-Pal, maar is er een naam zichtbaar op het moment dat u gaat betalen? Als ik per Ideal betaal staat er in de omschrijving de bedrijfsnaam. Staat hier geen bedrijfsnaam, dan weet je dus al dat het foute boel is.

In uw geval is het de oplichter die fout zit en niet Pay-Pal. Enkel aankopen bij een bedrijf zijn verzekerd. Zit er geen bedrijf achter, dan is het dus niet verzekerd.

Bij welke website hebt u gekocht?

Plaats reactie