LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] ontslagen tijdens ziekte....

Discussieer hier over werkgevers, ontslagregelingen en aanverwante zaken.
domina1972
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 jul 2008 19:50

ontslagen tijdens ziekte....

Ongelezen bericht door domina1972 »

Ik ben sinds donderdag 11-09-2008 in de ziektewet vanwege het feit dat ik astma/copd heb en nieuwe medicynen had gekregen waar ik slecht op reageerde. Ik zou afgelopen maandag 15-09-2008 weer aan de slag gaan, helaas het weekend voelde ik me niet lekker en snotteren enz. dus griep. Ik had ook enorme keelpyn en kon niet eens praten dus om mijn werkgever toch op de hoogte te houden deed ik dit via een smsje want praten ging niet alleen fluisteren en dat was totaal onverstaanbaar. Dus ik zit vanaf die donderdag in de ziektewet, nu is het zo dat mijn werkgever, volgens hem, na 14 dagen ziektegeld krijgt en alle dagen die korter zijn, hij uit eigen zak moet betalen. Heb hier nooit van gehoort, ben weleens eerder ziek geweest en toe belde de arbodienst mij direct op om te vragen wat ik had en wanneer ik weer zou kunnen werken, nu hoorde ik dus niets tot op heden nog steeds niet. Dit vindt ik eigelijk raar omdat het in voorgaande ziektegevallen wel altijd zo gegaan is dat ze mij belden. Nu was vandaag, 18-09-2008 mijn werkgever aan de deur en die vroeg hoe het ging en ook meteen even meedeelde dat ik ontslagen ben. Volgens hem omdat ik "vaak" afwezig was, nou ik ben 1 of 2 dagen afwezig geweest i.v.m. ziekenhuisbezoek/longarts want dat vindt ik toch vrij belangrijk. En nu ben ik ziek en ja ik zou a.s. maandag weer gaan beginnen. Dit kan toch niet ik ben ziek hoe kan hij mij dan ontslaan ? Ik heb een contract van minimaal 1 uur per week en de opzegtermijn is 1 maand, moet hij dan niet die opzegtermijn van 1 maand nog uitbetalen ? Dus als ik het goed heb moet hij nog tot 18-10-2008 mij uitbetalen omdat hij zich aan dat opzegtermijn moet houden. Hij weigerd ook mijn ziekte uren te betalen, volgens hem hoeft hij dat niet. Hij wil alleen mijn gewerkte aantal uren betalen meer niet...dit kan toch allemaal niet zomaar. En waar moet ik zijn om mijn geld te halen en mijn recht ?

solleila
Berichten: 361
Lid geworden op: 07 sep 2005 21:26

Re: ontslagen tijdens ziekte....

Ongelezen bericht door solleila »

Wat voor contract heb je? Wanneer loopt die af? Hoelang werk je er al?

vraag eventueel advies aan bpv
www.bpv.nl

Volgens mij heeft je werkgever een opzegtermijn van 2 maanden als hij jou wil ontslaan.
Jij hebt namelijk 1 maand en hij heeft het dubbele zo heb ik het ooit geleerd.

Verder tijdens ziekte krijgt hij van het CWI geen ontslagvergunning. Dat mag je namelijk niet. Iemand ontslaan vwg ziekte Wel via de kanonrechter,daar zullen ze het gooien op verstoorde arbeidsverhoudingen en kun je een bedrag opeisen.
Maar je ontslaan terwijl je ziek bent kan in dit geval dus niet.
Niet vwg je ziekte. Wel vwg andere redenen en die zal hij dan ook gebruiken.
Laat je niet uit het veld slaan. Zoek eventueel een advocaat die gespecialiseerd is met ontslagrecht. Zoek in ieder geval niet zomaar een advocaat uit. Vraag ook wat hij voor je kan doen.

Oja en bellen he het bpv. Zij kunnen je nog advies geven.

Sterkte!!

gravedigger
Berichten: 3097
Lid geworden op: 11 jun 2005 20:47

Re: ontslagen tijdens ziekte....

Ongelezen bericht door gravedigger »

Ik zou als ik jou was, wel even schriftelijk protesteren tegen het aangezegde ontslag. Dat moet je doen om een eventuele WW-uitkering niet in gevaar te brengen. Wijs hem er op dat een ontslag niet aangezegd mag worden tijdens een ziekteperiode, Hij heeft zeker biet gezegd per wanneer je ontslagen bent? Verstuur de brief aangetekend.

Gesloten