LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Weer [b]ziek[/b] tijdens Reintegratie

Discussieer hier over werkgevers, ontslagregelingen en aanverwante zaken.
marqui50
Berichten: 17
Lid geworden op: 31 okt 2006 10:31

Weer [b]ziek[/b] tijdens Reintegratie

Ongelezen bericht door marqui50 »

Sorry, ik heb me wezenloos gezocht naar informatie op de site van het CWI, maar niet gevonden.

Mijn vraag:
Als je weer ziek wordt in de periode dat je aan het reintegreren bent, beginnen de wettelijke 2 jaren weer te tellen?

Als dat niet zo is, heeft de werkgever dan recht je te ontslaan omdat je langer dan 2 jaren in de ziektewet zit?

Big-V
Berichten: 979
Lid geworden op: 04 sep 2005 21:02

Re: Weer [b]ziek[/b] tijdens Reintegratie

Ongelezen bericht door Big-V »

Beste marqui50,

ik weet niet direct het antwoord op deze vraag. Wat mij namelijk niet geheel duidelijk is, is of het aan de slag gaan met een reïntegratietraject de ziekteperiode doorbreekt. Indien de periode hierdoor wordt doorbroken, dan begint een nieuwe termijn van 104 weken te lopen, indien u meer dan 4 weken een integratietraject heeft gevolgd. Als u korter dan 4 weken aan het integreren was, dan loopt de periode van ziekte gewoon door en wordt ook de tijd waarin u bezig was met reïntegreren aangemerkt als periode van ziekte.
Het wordt echter weer een ander verhaal wanneer reïntegratie helemaal niet als werk wordt aangemerkt. In dat geval loopt de termijn van 104 weken sowieso door.

Om een antwoord op maat te krijgen, zou u http://www.arbeidsrechter.nl/huis.htm kunnen bezoeken en op "advies" klikken. Hier kunt u uw vraag stellen en krijgt u hier doorgaans binnen twee werkdagen antwoord op.

Succes met reïntegreren.

Saifam
Berichten: 48
Lid geworden op: 02 apr 2007 16:34

Re: Weer [b]ziek[/b] tijdens Reintegratie

Ongelezen bericht door Saifam »

Tijdens je reïntegratie ben je nog steeds "formeel ziek". Dit wil zeggen dat de duur van je ziekte nog steeds doorloopt. In het geval je bijvoorbeeld 80 weken ziek bent geweest en vervolgens 5 weken reïntegreert, ben je in totaal 85 weken ziek. Het doet er voor de duur van je afwezigheid dus niet toe of je thuis ziek op bed ligt, of een reïntegratietraject voert. Als je tijdens de reïntegratie de 2-jarentermijn overschrijdt, kan de werkgever ontslag aanvragen.
Het doel van reïntegratie is om de werknemer terug te laten keren in het arbeidsproces. Pas als je weer aan de slag kan in je oude functie, of een nieuwe functie, die je met je werkgever hebt afgesproken ben je weer "beter". Je moet minimaal 4 weken weer aan de slag zijn om bij een nieuw ziektegeval aan een nieuwe termijn van 2 jaar te beginnen.

marqui50
Berichten: 17
Lid geworden op: 31 okt 2006 10:31

Re: Weer [b]ziek[/b] tijdens Reintegratie

Ongelezen bericht door marqui50 »

Big-V en Saifam, heel erg bedankt voor de adviezen.

Mijn verhaal begint in april 2004 en door een of andere voor mij (tot op heden) onbegrjipelijke reden, waar grove nalatigheid van de werkgever, een koppige arboarts, die niet mee wilde werken aan een reintegratie, en mijn algehele gezondheidstoestand wel een rol speelden, konden er pas in maart jl afspraken over de reintegratie gemaakt worden. Ik moest mij echter wel eerst beter melden, op advies van mijn advokaat. De werkgever ging akkoord.

Er is echter nooit een degelijk reintegratieplan op papier gezet. Op de werkplek had ik letterlijk NIETS te doen en gedurende de hele periode is er geen controle geweest; ik was duidelijk op een zijspoor gerangeerd. Gevolg: ongeveer 2 weken voor de zomervakantie werd ik weer ziek (depressieve klachten, in combinatie met oude en nieuwe chronische fysieke klachten).

Ik ben nog steeds niet goed en mijn fysieke klachten zijn van dien aard, dat het alleen maar erger wordt. Intussen heb ik de arboarts op de hoogte gesteld van mijn situatie cq klachten.

Mijn advokaat wil weer rond de tafel gaan zitten met de werkgever, om te praten over een nieuwe invulling van de taken.
Ik ben van mening dat de werkgever heeft gefaald, niet alleen met deze zogenaamde reintegratie, maar ook omdat ze mijn zaak gedurende de afgelopen jaren hebben laten liggen, ondanks de vele brieven en akties van onze (mijn advokaat en ik) kant.

NB De werkgever dreigde al lang voordat de termijn van 2 jaren waren verstreken met ontbinding van het werkverband, maar ze hadden natuurlijk geen poot om op te staan. Ze weten heel goed dat ze zwaar tekort zijn geschoten, maar uiteindelijk is mijn vrees dat de wettelijke termijnen in hun voordeel kunnen vallen.

PS. Ik zal mijn vraag ook indienen op de website van Arbeidsrechter. Mijn dank voor de tip.

Gesloten