LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Groot probleem uitzendbureau.

Discussieer hier over werkgevers, ontslagregelingen en aanverwante zaken.
spoenkieej
Berichten: 3
Lid geworden op: 29 jun 2007 11:21

Groot probleem uitzendbureau.

Ongelezen bericht door spoenkieej »

Ik weet vanaf 2003 dat ik MS heb.

Ik heb een groot probleem.

Het zit zo... Ik had een detenseringscontract bij Start Eindhoven. Dit hebben ze niet verlengt, omdat dat in mijn ziekteperiode was. En dat voor hun teveel risico zou zijn. Dat is verlopen op 18 juni 2007. Vanaf die dag ben ik door het UWV overgenomen in de ziektewet, en heb ik dus grof gezegd "geen werkgever/geen werk" meer.

Op 21 juni, voel ik mezelf weer goed genoeg om te gaan werken. Dus bel ik naar Start om aan te geven dat ik wil komen werken. Maar het probleem is, dat ze mij teveel risico vinden geven om een nieuw detenseringscontract mee aan te gaan, met als gevolg dat ik nu niet kan gaan werken, wat ik zo graag weer wil gaan doen! Het bedrijf waar ik voor het uitzendbureau voor werk, heeft geen mogelijkheden om mij een contract aan te bieden.

Ik zit echt met mijn handen in het haar.
Mijn werkgever (Start) heeft nu van mij een een Arbeidsgehandicapten verklaring nodig om mij toch weer in dienst te kunnen nemen, zodat zij zo denken met mij minder risico te lopen. Allemaal leuk en aardig, maar ik bel naar het UWV om zo`n aanvraag te doen. Blijk ik daar een WA-jong uitkering voor nodig te hebben wil deze afgegeven worden aan mijn werkgever.

Nu is het probleem dat we daar dus nog mee bezig zijn.
En dat ik nu in de ziektewet zit, ik wil gaan werken, maar ik kan het niet omdat ik niet daarvoor betaald zou krijgen. Start wil mij niet in dienst terug nemen, omdat ze teveel risico lopen met mij. En verder weet ik niet wat ik nog meer kan doen?

Ik voel me hierdoor ontzettend de dupe.

Heeft er iemand tips?
Volgens mijn contactpersoon bij Start, ben ik een "typisch geval van onduidelijkheden in de ziektewet/WA-jong" ...

Ontzettend bedankt alvast.

probleemsolver
Berichten: 11
Lid geworden op: 13 jun 2007 10:47

Re: Groot probleem uitzendbureau.

Ongelezen bericht door probleemsolver »

onmiddellijk aanvraag indienen voor wajong.

Is dat al gebeurd ? met spoed UWV opbellen en zeggen dat dit met spoed geregeld moet worden.anders kort geding.
Hoe lang loopt die aanvraag al ?

spoenkieej
Berichten: 3
Lid geworden op: 29 jun 2007 11:21

Re: Groot probleem uitzendbureau.

Ongelezen bericht door spoenkieej »

Ik heb al eerder een WAjong proberen aan te vragen, zij vonden toen dat ik (4 jaar geleden ongeveer) best 40 uur op kantoor kon werken, en daarom is die toen afgewezen..

Vervolgens bleek na 3 jaar dat ik dat niet meer kon. En ik heb de hulp ingeroepen door stichting MEE die nu met mij samen een WAjong aan het aanvragen zijn. De papieren zijn 2 weken geleden de deur uit gegaan. En als ik naar het UWV bel, krijg ik doodleuk te horen, dat ik gewoon op mijn beurt moet wachten....

Geoffrey
Berichten: 251
Lid geworden op: 08 nov 2005 10:13
Locatie: Zwaag

Re: Groot probleem uitzendbureau.

Ongelezen bericht door Geoffrey »

Is het zo dat je vanwege financiële overwegingen nu echt móet gaan werken, of ben je het thuis zitten zat (kan ik me heel goed voorstellen, hoor)?

Want als je het financieel op dit moment gewoon wel redt, dan zou je kunnen overwegen om wat vrijwilligerswerk op te pakken. Er is altijd grote behoefte aan mensen die bereid zijn om belangeloos een handje te helpen bij bepaalde dingen, en volgens mij zijn er ook m.b.t. je uitkering bepaalde voordeeltjes als je vrijwilligerswerk doet. Je zit dan in ieder geval niet meer de hele tijd thuis en je bent dan in ieder geval met iets nuttigs bezig.

Uiteraard begrijp ik dat je liever gewoon echt weer aan het werk gaat, maar misschien is dit nog een alternatief tot die papierwinkel geregeld is?

In ieder geval veel succes met alles!

spoenkieej
Berichten: 3
Lid geworden op: 29 jun 2007 11:21

Re: Groot probleem uitzendbureau.

Ongelezen bericht door spoenkieej »

Dat is idd geen verkeerd idee.
Weet jij toevallig of ik het UWV daarvan in kennis moet stellen? Want anders zit ik met het probleem dat ik niet thuis ben bij eventuele controle of wat dan ook.

gerrit dekzeil
Berichten: 110
Lid geworden op: 04 jun 2006 21:40

Re: Groot probleem uitzendbureau.

Ongelezen bericht door gerrit dekzeil »

Volgens mijn contactpersoon bij Start, ben ik een "typisch geval van onduidelijkheden in de ziektewet/WA-jong" ...
Typisch een uitspraak van een commercieel uitzendbureau. START is destijds ontstaan vanuit de overheid en het toenmalige Arbeidsbureau met de bedoeling om mensen aan het werk te helpen.

Laat je overigens niet gek maken door dit soort uitspraken, START Ub is gelukkig niet het enige uitzendbureau hier in den lande.
Jij wilt werken, ondanks je gezondheid, jij loopt nu in de Ziektewet, wellicht bij het UWV, vraag daar een gesprek aan met een reintegratiecoach, er zijn zonder meer genoeg mogelijkheden om aan het werk te gaan, zowel vrijwillierswerk als betaald werk.

Sterkte en succes, je instelling om te werken is zonder meer positief. En hopelijk zal de intercedent(e) van dat uitzendbureau ooit zelf eens in een soortgelijke situatie terechtkomen :wink:

Geoffrey
Berichten: 251
Lid geworden op: 08 nov 2005 10:13
Locatie: Zwaag

Re: Groot probleem uitzendbureau.

Ongelezen bericht door Geoffrey »

Met betrekking tot vrijwilligerswerk kun je de volgende info eens doornemen:

http://www.uwv.nl/particulieren/zoekres ... ligerswerk

Volgens mij worden hierin je vragen wel beantwoord.

Succes!

fransieh
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 jul 2007 16:53

Re: Groot probleem uitzendbureau.

Ongelezen bericht door fransieh »

Je geeft aan dat je 4 jaar geleden al te horen hebt gekregen dat je 40 uur op kantoor kon werken. Ik neem dus aan dat je destijds bent gekeurd door een verzekeringsarts en arbeidsdeskundige.

Zoek die beschikking er even bij.
Het is heel goed mogelijk dat je op dat moment geschikt was voor kantoorwerk en geen recht op uitkering had, maar aangezien al bekend was dat je ms hebt, is het mogelijk dat je wel de status arbeidsgehandicapte toen al hebt gekregen.
Dit moet je in de beschikking terug kunnen vinden. Eventueel kun je een kopie opvragen bij het uwv.

veel succes ermee.

Gesloten