LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] parttime contract

Discussieer hier over werkgevers, ontslagregelingen en aanverwante zaken.
muis11
Berichten: 2
Lid geworden op: 25 feb 2008 20:29

parttime contract

Ongelezen bericht door muis11 »

Hallo!
Ik werk al lange tijd op een reisbureau in Groningen. Heb altijd ( 11 jaar) fulltime gewerkt maar na de komst van mijn zoontje werk ik nu parttime ( 20 uur per week).Het probleem is dat ze mij nu continue aan het vragen zijn of ik niet sommige periodes ( van drukte, of bij vakantie collega) meer dagen kan komen werken en dat ik die extra dagen dan in andere weken minder werk. Echter ik kan dit niet omdat ik puur de opvang heb voor mijn kind van 20 uur en ik op niemand anders kan terugvallen op dit gebied. In mijn contract staat duidelijk dat ik een contract voor 20 uur per week heb. In de CAO kan ik hier niet echt iets over terug vinden. Het gaat nu zo ver dat de werksfeer er onder gaat lijden, omdat me dit niet lukt. Maar ik wil gewoon weten, mag ik nee zeggen zonder dat ik hierdoor problemen krijg? Wat zijn mijn rechten?

Bedankt alvast!

Geoffrey
Berichten: 251
Lid geworden op: 08 nov 2005 10:13
Locatie: Zwaag

Re: parttime contract

Ongelezen bericht door Geoffrey »

Als jij een contract hebt voor 20 uur, dan is het jouw goed recht om nee te zeggen. De enige plicht die jij hebt is de werkzaamheden die aan jou worden toegewezen naar jouw beste vermogen uit te voeren. Een werkgever mag het feit dat jij het niet redt om meer dan 20 uur te werken niet tegen jou gebruiken.

In de praktijk is het echter bij elk bedrijf zo dat je in drukke tijden gezamelijk de schouders eronder zet en even een tandje hoger draait. Ik weet niet wat je werkzaamheden precies zijn, maar misschien is het mogelijk om thuis wat werkzaamheden op te pakken in drukke tijden.

Ik zou dus in ieder geval de sfeer bespreekbaar maken met je manager. Je kunt aangeven dat het voor jou simpelweg onmogelijk is om meer dagen aanwezig te zijn op het werk. Dat is een voldongen feit en het is aan de manager om te zoeken naar andere oplossingen voor het probleem. Probeer hier wel zo goed mogelijk in mee te denken.

Succes!

muis11
Berichten: 2
Lid geworden op: 25 feb 2008 20:29

Re: parttime contract

Ongelezen bericht door muis11 »

Hallo Geoffrey,

Mag ik je alvast heel erg bedanken voor je reactie!
Mijn werkzaamheden bestaan uit het verkopen van reizen!
Dus thuis kan ik niet veel doen. En idd op mijn werk zet ik me voor de volle 200% in en dat wordt ook altijd tegen me gezegd.
Maar ik krijg binnenkort mijn beoordelingsgesprek en ik ben er bang voor dat dit de boventoon zal leiden.
Ik ga in ieder geval zeker het gesprek aan, heb nu al de zenuwen!
Ik ga er zeker aan werken!

Dank je wel...

kanovaarder
Berichten: 2888
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: parttime contract

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Vele werkgevers.....................

Hebben zelf mogelijheden geschapen om een kind (kinderen) gewoon mee naar het werk te nemen.

Welnu, stel je baas voor dat jij ook in drukke tijden gewoon je kind mee mag nemen naar het reisbureau waar hij natuurlijk wel moet zorgen voor een ruime box,speelgoed, flesjes,luiers en een plaats om het kind te verschonen.
Oh ja, vergeten! Een po!

't Is nog een verkoopargument ook!
Immers, vele mensen raken vertederd bij het zien van zo'n kleintje.
Horen dan ook maar half het praatje van de reizenverkoopster en tekenen dus eerder voor een reis die elders dus echt goedkoper was.

"Kielekiele, en wat zegt mijn knulletje dan?"

Kortom, ik vind die baas van je wel erg kortzichtig.

Grootvader

Gesloten