LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] scholingsvoucher UWV Procedure fouten

Wat zijn de rechten van een werkloze of arbeidsongeschikte en welke ervaringen heb jij met de verschillende instanties?
mirjam.leen
Berichten: 2
Lid geworden op: 30 mei 2017 16:10

scholingsvoucher UWV Procedure fouten

Ongelezen bericht door mirjam.leen »

Op 30.01 een scholingsvoucher aangevraagd bij UWV. Op ontvangstbevestiging stond antwoord binnen 8 weken. Na die 8 weken diverse telefoontjes en mailtjes gestuurd en diverse toezeggingen voor antwoord, kreeg ik uiteindelijk pas op 28.04 een afwijzing met de niet geldige reden "u heeft al eerder een scholingsvoucher gehad". Dit was echter een seniorenvoucher, dus weer gemaild. Daarna op 1/5 antwoord dat het budget op was. Toen ik belde bleek dat het budget begin april op was, dus na afloop van mijn 8 weken wachttijd. Daarop bezwaar aangetekend en nu dus ruim 3 1/2 maand later krijg ik als antwoord dat de opleiding niet klaarstoomt voor een kansberoep. Absurd hoeveel fouten in de procedure hier gemaakt zijn. Hoe klantonvriendelijk kan je zijn. De afdeling is inmiddels opgeheven omdat het budget inderdaad op is, dus misschien dat de betreffende mensen nu ook aan de andere kant zitten en afhankelijk zijn van het UWV. Wellicht dat ze dan voelen dat dit toch wel erg onrechtvaardig is, om zo met mensen om te gaan. Hoezo kunnen ze dit niet binnen die 8 weken afhandelen en direct het correcte antwoord geven via de officiële weg in plaats van het afdoen met een mailtje?
De opleiding is inmiddels allang gestart, dus hoezo proberen om je te scholen om betere kansen op de arbeidsmarkt te hebben. Ik had natuurlijk een andere opleiding gekozen als ik dit binnen die 8 weken had gehoord, dan was ik op tijd geweest binnen de periode dat er wel budget was.

MarcUitGorcum
Berichten: 78
Lid geworden op: 22 mei 2017 16:38

Re: scholingsvoucher UWV Procedure fouten

Ongelezen bericht door MarcUitGorcum »

De UWV is inderdaad niet bepaald goed in het naleven van de eigen regels. Een bel-terugafspraak van 2 x 24 uur wordt gerust pas beantwoord na 7 dagen. Men overschrijdt de eigen regels en afspraken en als jij dit doet, in hun ogen, dan hebben zij het goed gedaan, volgens de eigen regels en kan je bezwaar maken tot je een ons weeg.
Altijd volgens de regels en weinig pragmatisch. Gelukkig is de directeur twitter-gevoelig en heb ik toch gekregen waar ik in mijn ogen recht op had qua scholingvocheur. Dus mail [email protected] of twitter met hem @TofThissen. Wellicht helpt het!

mirjam.leen
Berichten: 2
Lid geworden op: 30 mei 2017 16:10

Re: scholingsvoucher UWV Procedure fouten

Ongelezen bericht door mirjam.leen »

Dank je, ik ga het in elk geval proberen. Nog even voor mijn info: stond jou opleiding wel op de lijst van kansrijke beroepen?

MarcUitGorcum
Berichten: 78
Lid geworden op: 22 mei 2017 16:38

Re: scholingsvoucher UWV Procedure fouten

Ongelezen bericht door MarcUitGorcum »

Ja, die stond erop!

wolter72
Berichten: 10
Lid geworden op: 20 apr 2009 22:01

Re: scholingsvoucher UWV Procedure fouten

Ongelezen bericht door wolter72 »

Dat is raar ik kreeg op 19 april al een brief met afwijzing omdat het budget op was. In de bevestigingsbrief die ik 3 mrt. kreeg stond al in dat het budget bijna op was en dat ze niet konden garanderen dat ik de scholingsvoucher zou krijgen.
Vreemd dat ze later doorgeven dat het budget op 28 april op was dat was dus na mijn aanvraag.

Gesloten