LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Ruim 400 euro minder uitkering

Wat zijn de rechten van een werkloze of arbeidsongeschikte en welke ervaringen heb jij met de verschillende instanties?
Nico van de Wiel
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 feb 2018 12:32

Ruim 400 euro minder uitkering

Ongelezen bericht door Nico van de Wiel »

Hallo ik zit met de volgende vraag zijn er meer mensen die er flink op achteruitgaan die een ziektewet en wao uitkering hebben.
Na aanleiding van de eerste betaling van mijn ziektewet uitkering die veel te laag was ten opzichte van het vorig jaar meteen gebeld met het uwv en gevraagd hoe het kwam dat ik minder kreeg er is toen gezegd wacht even tot de maand om is.
Dit gedaan hebbende zie ik dat er steeds een ander week bedrag gestort word op mijn rekening dus maar weer gebeld met het uwv word er dood leuk verteld dat het klopt ze hebben de ziektewet en wao samen gedaan en daar word belasting over geheven en dan kom ik ten opzichte van vorig jaar over 4 weken een bedrag van 36,98 euro te kort dus op jaar basis ruim 400 euro kan dit zomaar.

16again
Berichten: 16141
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: Ruim 400 euro minder uitkering

Ongelezen bericht door 16again »

Is je totale bruto inkomen ook veranderd? Mogelijk kun je met invullen belastingaangifte jaarlijks weer die 400,- terugkrijgen

grun
Berichten: 2175
Lid geworden op: 11 jul 2011 15:23

Re: Ruim 400 euro minder uitkering

Ongelezen bericht door grun »

In de wekelijkse ziektewet uitkeringen is het vakantiegeld inbegrepen. In de wao uitkeringen zoals de wia niet. Ik vermoed dat je die ontbrekende 400 euro eind mei alsnog gestort krijgt.

uwv_webcare
Berichten: 97
Lid geworden op: 22 dec 2010 12:59
Contacteer:

Re: Ruim 400 euro minder uitkering

Ongelezen bericht door uwv_webcare »

Hallo Nico,

Logisch dat je wilt weten waarom je Ziektewet-uitkering vanaf januari 2018 lager is.

Vanaf januari tellen wij voor de berekening van de loonheffing de bruto-bedragen van je WAO- en Ziektewet-uitkering bij elkaar op.
Over het totale bedrag houden wij de verplichte loonheffing in en passen wij de loonheffingskorting toe, als deze voor jou geldt.

Het kan daarom zijn dat je in 2018 een netto-Ziektewet ontvangt, die lager is dan je in 2017 gewend was.
Aan het eind van de maand zou het totaalbedrag van je WAO- plus Ziektewet-uitkering bruto wel ongeveer gelijk moeten zijn, aan wat je eerder gewend was.

Wil je weten hoe het dit geregeld is bij jouw uitkeringen? Stuur ons dan een bericht via Mijn UWV: http://bit.ly/mijnberichten.

@ Grun De Ziektewet-betalingen zijn inderdaad inclusief vakantiegeld. Dit betekent echter niet dat een lagere netto-betaling van de Ziektewet automatisch wordt gecompenseerd met een hogere betaling van het vakantiegeld van de WAO in mei.

Ik wens jullie een mooie dag verder!

Met vriendelijke groet,

Nelleke
UWV Webcareteam

Gesloten