LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Als het kalf verdronken is...............

Bespreek hier de ontwikkelingen in de woekerpolis-affaire
juwita
Berichten: 901
Lid geworden op: 01 aug 2008 13:46

Als het kalf verdronken is...............

Ongelezen bericht door juwita »

Ruim VIJFENTWINTIG jaar nadat in Nederland de eerste beleggingsverzekeringen werden verkocht. 7 miljoen in totaal en in heel Europa zullen het er minstens 100 miljoen zijn. Ruim 25 jaar na dato dus, komt de Europese Commissie eindelijk met voorstellen die aanbieders van beleggingsverzekering verplichten om transparantie te bieden over hun producten.
De regeling heet ''Packaged Retail Investment and Insurance Based Products'' Kortweg, PRIIPS. De regeling moet rond 2016 in werking treden. Zie dan ook de titel boven dit item.

In Nederland is de schade door woekerpolissen bij consumenten door Prof. Arnoud Boot enkele jaren terug geschat op tenminste zo'n 30 miljard euro. Hoe groot zou de schade in heel Europa zijn ?

witte angora
Berichten: 30912
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Als het kalf verdronken is...............

Ongelezen bericht door witte angora »

Als het kalf verdronken is..........

Worden er wel weer nieuwe kalfjes geboren.

Daarom is het goed dat er betere regelingen komen. Regelingen die tijd kosten om geïmplanteerd te worden in de systemen van de diverse aanbieders; vandaar dat de regeling formeel in 2016 in werking treedt, maar de meeste verzekeraars zullen reeds voor die tijd, als hun systeem geüpdatet is, naar die regelingen leven.

Gesloten