LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] EN TOEN WAS HET STIL.....

Bespreek hier de ontwikkelingen in de woekerpolis-affaire
vakkiel
Berichten: 225
Lid geworden op: 02 mar 2008 20:32

EN TOEN WAS HET STIL.....

Ongelezen bericht door vakkiel »

Weet iemand hoever het er nu mee staat m.b.t. de woekerpolissen ? Loopt er een rechtstzaak of wat ?

Van verliespolis en Woekerpolis hoor je ook niet veel meer ?

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: EN TOEN WAS HET STIL.....

Ongelezen bericht door peewee »

Je bent inderdaad slecht geinformeerd.
Er lopen VIER Rechtzaken in de woekerpolis-affaire

1: Een rechtszaak tegen AEGON over het product KOERSPLAN. Deze rechtszaak ging najaar 2005 van start en staat inmiddels voor vonniswijzing door de Rechtbank. Deze rechtszaak wordt gevoerd door de Stichting Koersplan de weg kwijt. zie: www,koersplandewegkwijt.nl

2: Een rechtszaak tegen NATIONALE-NEDERLANDEN. Deze rechtszaak is eind 2006 van start gegaan en wordt gevoerd door de Stichting Woekerpolisclaim (Zie:www.woekerpolisclaim.nl) en de Vereniging Consument & Geldzaken.

3: Nog een rechtszaak tegen Nationale-Nederlanden. Deze pas onlangs van start gegaan en wordt gevoerd door de Stichting Verliespolis. Een beetje onzinnige rechtszaak omdat daarmee het werk van Woekerpolisclaim nog eens dunnetjes lijkt te worden over gedaan.

4: Een rechtszaak tegen Fortis/ASR gevoerd door de Stichting Woekerpolisclaim. Deze rechtszaak is enkele maanden terug van start gegaan.

Verder heeft de Stichting Woekerpolisclaim nog een klachtprocedure aanhangig gemaakt over het product OP MAAT van de RABOBANK (een combinatie van een beleggingshypotheek + beleggingsverzekering) bij het KIFID.

Zaken zat dus om de rechter te laten oordelen over de gemaakte fouten.

wevera
Berichten: 671
Lid geworden op: 06 apr 2008 20:11

Re: EN TOEN WAS HET STIL.....

Ongelezen bericht door wevera »

Juridisch gezien gebeurt er genoeg rond de zgn. beleggingsverzekeringen/woekerpolissen. Maar dit verloopt erg geruisloos en het duurt erg lang.
Het wordt tijd dat er wat meer maatschappelijke druk op de ketel komt, het is te stil. vanuit de pers en de overheid gebeurt er te weinig.
Het gaat zelfs de verkeerde kant op.
Vanuit de overheid en de sector zelf is er blijkbaar een strategie/actie opgezet om vooral het vertrouwen in bank/verzekeraars terug te laten keren. Dit met het argument dat het gebrek aan vertrouwen in de financiele wereld de kredietcrises verscherpt. Er wordt bewust angsthazerij gecreeerd.
Er wordt beweerd/gesuggereerd dat deze kredietcrises ontstaan is door gebrek aan vertrouwen. Het gedoe rond de woekerpolissen komt dan verkeerd uit en dus is het beter daaraan geen aandacht te schenken.
Dat het nou juist omgekeerd is, nl. dat de kredietcrises, het gebrek aan vertrouwen, is ontstaan door slechte producten, rare markttechnieken, streven naar kortdurende explosieve winstmaximalisatie, te hoge kostenberekeningen, gebrek aan aandacht en zorg van klanten, enz. wordt verzwegen.
Slachtoffers van woekerpolissen moeten zelf tegen-gas geven. Bijv. door klachten in te dienen bij de AFM, Kifid, de bankverzekeraar zelf, het naderen/informeren van tweede kamerleden enz.
In elk geval succes ermee,
Arie Wever

Gesloten