LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Herstel advies

Bespreek hier de ontwikkelingen in de woekerpolis-affaire
Hvan
Berichten: 6
Lid geworden op: 24 mei 2011 08:10

Herstel advies

Ongelezen bericht door Hvan »

Ik ben in het bezit van een hypotheek waar een woekerpolis (beleggingshypotheek bij Reaal) aan verbonden is. Onlangs kreeg ik het aanbod voor een gratis herstel advies. Het advies dat ik kreeg had echter alleen betrekking op het beleggingsdeel. Ik heb daar mijn teleurstelling over uitgesproken omdat ik dacht dat zo'n herstel advies ook wel eens zou kunnen uitkomen op een andere hypotheekvorm. Ik greeg van de adviseur echter de onderstaande reactie. Mijn vraag is nu: Klopt het dat een hersteladvies alleen betrekking heeft op de aan de hypotheek gekoppelde beleggingsverzekering?

" Het hersteladvies heeft alleen betrekking op de gekoppelde beleggingsverzekering. Een hypothecair advies valt buiten het hersteladvies.

Stel dat u uw polis omzet naar een Reaal Vermogensverzekering, dan heeft dit verder geen invloed op uw hypothecaire lening. Echter zijn aan het omzetten of oversluiten van een hypotheek wel nieuwe advieskosten verbonden, en u dient tevens een boeterente te betalen aan uw huidige bank. U kunt de rente omzetten binnen uw huidige bank of overstappen naar een andere bank. Als u overstapt naar een andere bank dan komen er notariskosten bij.

Indien u wenst kan een hypotheekadviseur van Meeus contact met u opnemen om u hierin verder te adviseren."

arvandongen
Berichten: 1353
Lid geworden op: 09 mar 2011 12:03

Re: Herstel advies

Ongelezen bericht door arvandongen »

Het hangt er mijns inziens vanaf of de Hypotheek + beleggingspolis als één (gekoppeld) product verkocht is destijds. Maar ook als je destijds eigenlijk uitsluitend een hypotheek wilde afsluiten en dat de dienstverlener daar een "verplichte" woekerpolis aan gekoppeld heeft. Als een van deze situaties van toepassing was, dan zou een hersteladvies m.i. ook een hypotheekadvies moeten inhouden.

Een belangrijkere vraag is echter: Wat wil je met dat advies? En vertrouw je dat advies?
De financiële dienstverleners die je nu hebt, zullen echt niet met een geweldige herstel-oplossing komen. De oplossingen die ze zullen geven zullen vooral hun eigen belangen veiligstellen.

Gesloten