LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] kan dat zomaar

Bespreek hier de ontwikkelingen in de woekerpolis-affaire
dehandyman
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 mei 2014 17:53

kan dat zomaar

Ongelezen bericht door dehandyman »

Korte inleiding, In 1985 heb ik een hypotheek afgesloten die toen een spaarhypotheek werd genoemd. De maatschappij was Amef wat nu ASR is en de polis had de naam ABC plan
Afgelopen 31 dec 2013 liep de polis af met een opgebouwd vermogen van € 50.004,68
Heb door mijn adviseur bij de Rabobank laten uitrekenen wat het behaalde rendement was en kwam tot de schokkende conclusie dat dit iets van 1,3% was op bijna 30 jaar sparen. Omdat je met meerdere spaart/belegd in het ABC-plan belegd wordt op het einde gekeken wat het uiteindelijke bedrag wat uitgekeerd wordt . Door met meerder beleggers zou het rendement groter moeten zijn was het idee. Nadat de polis is gestopt heeft met tot 1 mei nodig gehad de eindafrekening te berekenen. Dat is 4 maanden. Het eind bedrag op 1 mei was € 50.040,33. Dus samen beleggen heeft een rendement opgeleverd van 35,65 na ruim 29 jaar sparen in het ABC plan. Wat me stoort is dat ik vanaf januari geen beschikking had over het geld en dat ASR er 4 maanden over moet doen om de eindafrekening te maken zonder dat de rente wordt uitgekeerd. Ben zo +/- € 300,- tot 500 euro misgelopen. Heb daarvoor gebeld maar het antwoordt is, we begrijpen uw verhaal maar hebben ons gehouden aan de voorwaarden we kunnen niets voor u doen. Toen de woekerpolissen begon te spelen hebben we ons afwachtend opgesteld met als uitkomst dat ASR met de mededeling kwam dat we niet in aanmerking kwamen voor een compensatie. Omdat de polis zou aflopen hebben we ons terughoudend opgesteld. Maar nu ik zie wat het resultaat is ben ook ik zwaar teleur gesteld.
Wat een boevenbende zijn ze toch! Niet dat ik dat niet wist maar het is vreemd dat zij daar mee weg komen terwijl in ander gelederen van onze maatschappij dit niet zou kunnen en dat dit daar gewoon oplichting heet. Uiteraard gaat het allemaal om belangen en hoe groter de maatschappijen zijn hoe meer ze er mee wegkomen. Eerst de verzekeraars toen de banken wat een corrupte bende! Zelfs mijn eigen Rabobank is niet te vertrouwen. Onderzoek nu op ik met toch niet ga aansluiten bij vereniging woekerpolis of woekerpolis of de iets vagere stichting woekerpolisproces.
Wellicht dat zij nog wat kunnen regelen.
Volgens mijn Rabo adviseer moest ik blij zijn met 1,3 daar er heeeeel veel mensen zijn die geen enkel rendement hebben gehad.
Matthijs

GJvdZ
Berichten: 7404
Lid geworden op: 03 nov 2010 13:49

Re: kan dat zomaar

Ongelezen bericht door GJvdZ »

Wat voor rente staat er in de hypotheekovereenkomst? Bij een spaarhypotheek krijg je een vaste rente (meestal dezelfde als die je betaalt) over de ingelegde spaarpremies. Dit lijkt eerder op een beleggingshypotheek. Kortom: nog even goed in de polis kijken wat daar precies staat.

hakra
Berichten: 710
Lid geworden op: 07 feb 2011 14:38

Re: kan dat zomaar

Ongelezen bericht door hakra »

@Matthijs

de door jou genoemde stichtingen hebben niets bijgedragen aan een oplossing van het probleem, anders dan het goed voor zichzelf zorgen.
op diverse fora kun je raadgevers/belangenbehartigers vinden die je verder kunnen helpen en de meest voorkomende en, zoals het zich laat aanzien betrouwbare, zijn New Flame, Woekerprofi en ClaimConcept.

Het door jou genoemde ABC plan is vermoedelijk een z.g. spaarkasovereenkomst. Die waren in 1985 erg populair. Daar is, in het algemeen gesproken, ook best "iets mis mee". Jij hebt kennelijk een 30 jarige looptijd.
De jaarlijkse rendementen ABC worden nog steeds gepubliceerd en een rendement van 1,3% hetgeen jouw Rabo-man kennelijk erg goed vindt - hetgeen misschien méér zegt over Rabo en jouw gesprekspartner - , komt niet overeen met die gepubliceerde rendementen.
Kijk voor die rendementen maar eens op de site van ASR.

dehandyman
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 mei 2014 17:53

Re: kan dat zomaar

Ongelezen bericht door dehandyman »

GJvdZ, wat ik bedoel met spaar hypotheek is dat het opgespaarde deel bedoeld was de hypotheek eerder af te lossen maar het gaat inderdaad om een beleggingshypotheek. Omdat ik mijn polis niet heb "gestuit"of zoiets kan ik nergens meer aanspraak op maken dan behalve als ik lid wordt bij een van de twee organisaties? En nee HAKRA mijn adviseur vond niet dat de rente voldoende was maar hij gaf alleen aan dat er ook mensen zijn die veel meer verlies hebben geleden. Mijn geld heeft minder dan de inflatie opgeleverd en had het beter op de bank kunnen zetten achteraf. Maar ja je gokt wat in het leven en soms pakt dit goed uit en soms niet.

arvandongen
Berichten: 1353
Lid geworden op: 09 mar 2011 12:03

Re: kan dat zomaar

Ongelezen bericht door arvandongen »

@dehandyman

Verjaring gaat in op het moment dat je je bewust bent geworden van het probleem. Of op het moment dat je je redelijkerwijs bewust had moeten zijn (door transparante informatie van de verzekeraar).

Waarschijnlijk gaat dat moment voor jou in op 31 december 2013 en zijn alle opties voor jou open (KiFiD, rechter met of zonder enige belangenbehartiging). De verjaringstermijnen zijn 3 of 5 jaar. Voor het KiFiD ook: 3 maanden NADAT de verzekeraar jouw officiele klacht heeft afgewezen, met de vermelding dat je naar het KiFiD moet.

Gesloten