LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Woekerpolis

Bespreek hier de ontwikkelingen in de woekerpolis-affaire
bob s
Berichten: 2
Lid geworden op: 09 nov 2006 13:02

Woekerpolis

Ongelezen bericht door bob s »

Ik ben het wel eens met het feit dat verzekeraars relatief veel naar zich toe trekken. Veelal zijn dit soort produkten niet inzichtelijk. Toch wil ik ook de andere kant niet over het hoofd zien. En dat is het feit dat een heleboel consumenten op de hypotheek markt wel goed geholpen zijn met een dergelijk product, dat kosten omlaag kunnen vind ik prima!

het aangegeven alternatief echter in de vorm van een beleggersrekening rendeert uiteindelijk veel beter! ik denk dat alle banken van nederland net zo makkelijk een beleggersrekening moeten accepteren als een levensverzekering! Het voorstel van de heren van de 2e kamer ondersteun ik dan ook van harte.

Mijn eigen adviseur is ook een voorstander van het aflossen in de vorm van een beleggersrekening. Hij heeft hier ook een en ander over geschreven. www.goedengeld.nl/bericht.php?id=11

Chanmaster
Berichten: 2893
Lid geworden op: 25 jan 2006 08:05
Locatie: Almelo

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door Chanmaster »

Ik ben het niet het het vorenstaande eens. De belangen van belegging en daarmee de zekerheid zijn hierbij wezenlijk in het geding.

Lubs
Berichten: 23
Lid geworden op: 15 nov 2006 14:27

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door Lubs »

Een beleggersrekening is qua sten goedkoper maar er zijn een aantal mitsen en maren te noemen.


Bij een beleggingshypotheek heb je 0,2% opslag op je hypotheekrente (tov leven of aflossingsvrij)

De beleggersrekening wordt belast in box, dus je gaat er vermogensrendementsheffing over betalen.

Naast de beleggersrekening dien je een losse overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, dit kost ook weer geld.


Neem dat wel allemaal mee in je vergelijk!

dutchgirl
Berichten: 41
Lid geworden op: 14 jan 2005 09:01

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door dutchgirl »

Ik heb ook voor de losse beleggingshypotheek gekozen in plaats van voor de beleggingsverzekering, met een rente voor 20 jaar vast. Met de beleggingsverzekering krijg je een garantierendement van 3%, maar dan had ik net zo goed kunnen gaan sparen voor 4,5%. Ook al bieden behaalde rendementen in het verleden geen garantie voor de toekomst, toch ga ik er van uit dat ik over 20 jaar een hoger rendement op mijn beleggingen zal halen dan met sparen of een beleggingsverzekering. Onze overlijdensrisicoverzekering kost nog geen 250 euro per jaar en is verzekerd op 2 levens. Vermogensrendementsheffing is 1,2% op het vermogen boven de 40.000 euro (bij fiscale partners), dus zover zijn we nog lang niet.
Trouwens, bij Obvion betaal je ook de 0,2% opslag niet als je kiest voor een beleggingsrekening met losse overlijdensrisicoverzekering

Gesloten